Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 39. kolo, čtvrtek 1.2.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

0:5
0:3, 0:0, 0:2
Branky: 8. Krajíček, 11. M. Okál, 17. M. Okál, 47. Tesařík, 56. Kowalczyk. Rozhodčí: Fietko – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 3:4, navíc Píša (Pardubice) 10 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4000. Průběh utkání: 0:5.
Dynamo Pardubice: Biegl (16. Salfický) – Pácal, Jančařík, Mjagkich (21. Beránek), Malinský, Píša (59. Čihák), Mečiar – Jantovský, Rusznyak, Pospíšil – Hejduk, Kudrna, Lubina – Hofman, Blažek, Němeček.
Berani Zlín: Kameš – Kowalczyk, Tesařík, Gureň, Javín, Medřík, Krajíček – M. Okál, Čajánek, Němčický, Janků, Štraub, Z. Okál, Bruk, Leška, Sedlák.

Komentář

V předehrávaném utkání 39. kola hokejové extraligy prohráli pardubičtí hokejisté na vlastním ledě zcela zaslouženě. Pro domácí to bylo nesmírně důležité vpravdě existenční utkání pro odvrácení sestupu do baráže o účast v příštím ročníku extraligy. Utkání nezvládli a soupeř prokázal větší vůli po vítězství. Domácí nepodali výkon, který by dokazoval, že mužstvu o něco jde.

Zlínští nepodali nijak oslnivý výkon a k vítězství jim stačila jen průměrná hra. Po celé utkání byli důraznějším, rychlejším celkem a jejich vysunutá obrana dělala domácím nepřekonatelné problémy.

O výsledku utkání rozhodla první třetina, ve které Pardubice třikrát inkasovaly. První gól padá na vrub jindy opory mužstva Biegla, který se nechal překvapit střelou Krajíčka téměř z poloviny hřiště.

V 11. minutě si Miroslav Okál přesně najel na kolmý pas obránce Kowalczyka a zvýšil na 2:0. Třetí gól dal týž hráč při přesilovce při vyloučení domácího Pácala.

Od druhé třetiny Zlín už jen kontroloval hru a domácí přes několik příležitostí ve druhé třetině nedokázali překonat brankáře Kameše a jen potvrdili letošní střeleckou nemohoucnost.

V závěrečné třetině Tesařík ve 47. minutě dal čtvrtý gól, když podobně jako při první brance Krajíček překvapil pardubického brankáře. Kazem utkání byl zbytečný faul domácího dorostence Píši, za který obdržel pět minut a osobní trest do konce utkání. V přesilovce dali hokejisté Zlína zásluhou Kowalczyka pátou branku, kterou potvrdili jednoznačnou převahu a zasloužené vítězství.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Utkání jsme nezvládli psychicky ani fyzicky, na Kladně jsme hráli nadoraz a dnes nám chyběly síly. Navíc máme úzký kádr a první gól nás psychicky položil, hráči se už nevzpamatovali.“

Zdeněk Čech (AC ZPS Zlín): „Z naší strany to bylo dobré utkání, hodně nám pomohla první branka. Paradoxem bylo, že ve druhé třetině, když jsme měli nejvíc šancí, jsme nedali gól.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 22. 9. 1995
PCE - ZLN
2:3
18. kolo, 7. 11. 1995
ZLN - PCE
1:4
39. kolo, 1. 2. 1996
PCE - ZLN
0:5
40. kolo, 4. 2. 1996
ZLN - PCE
8:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube