Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 18. kolo, úterý 7.11.1995, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

1:4
0:1, 1:1, 0:2
Branky: 26. Bruk – 18. Hejduk, 29. Weber, 53. Lubina, 57. Němeček. Rozhodčí: Kolísek – Hauser, Charvát. Vyloučení: 11:7, navíc Sedláček (Zlín) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4583. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Berani Zlín: Kameš – Gureň, Javín (36. Marušák), Kowalczyk, Krajíček, Medřík, Tesařík – Janků, Štraub, Sedlák – Bruk, Hub, Němčický – M. Okál, Čajánek, Z. Okál.
Dynamo Pardubice: Biegl (45. Salfický) – A. Píša, Jančařík, Měsíček, Pácal, Brázda, Beránek – Hejduk, Kudrna, Lubina – Němeček, Kastner, Pospíšil – Weber, Koudelka (21. Jantovský), S. Procházka..

Komentář

Domácí nastoupili do utkání bez zraněného Meluzína a začali vlastně bez jiskry. Měli sice více ze hry, ale vypracovali si jen dvě vyložené šance. Medřík sám před brankou Biegla minul a v závěru třetiny nedotáhl do konce sólo Čajánek.

Hosté nebyli mnoho nebezpeční. První střelu vyslali na Kameše až v 15. minutě ale o tři minuty později využili druhé přesilovky ke vstřelení druhého gólu – za přispění zlínské obrany.

Také druhá část hry byla jen velmi průměrná. Navíc trpěla častým vylučováním a kouskováním hry. Zlínští sice v oslabení dokázali vyrovnat, ale zanedlouho po nepřehledné situaci šly Pardubice opět do vedení.

Na druhé straně ševci sólo Bruka v oslabení neproměnili, střela domácích hráčů navíc skončila přesně před brankovou čarou.

Závěrečná třetina byla nejlepší z celého utkání. Zlín získal výraznou převahu, spousty šancí, ale ani Biegl ani Salfický už puk za svá záda nepustili.

Zlínští ve snaze zvrátit výsledek hodně odkrývali prostor před svou brankou a nakonec nečekaně v závěru ještě dvakrát inkasovali.

Ohlasy po utkání

Vladimír Vůjtek (AC ZPS Zlín): „S výsledkem nejsme pochopitelně spokojeni, očekávali jsme obrannou hru soupeře, připravili jsme se na to a chtěli jsme počkat na vyloženou šanci a skórovat. Bohužel Pardubice daly první gól a byly najednou na koni.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „I když se hrálo tvrdě a někdy za hranicí únosnosti, zápas se mně líbil. Chtěl bych pochválit všechny naše hráče za bojovnost a obětavost, zejména oba brankáře Biegla a Salfického.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 22. 9. 1995
PCE - ZLN
2:3
18. kolo, 7. 11. 1995
ZLN - PCE
1:4
39. kolo, 1. 2. 1996
PCE - ZLN
0:5
40. kolo, 4. 2. 1996
ZLN - PCE
8:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube