08.05.2024
Redakce

V pondělí začala letní příprava kategorie U15 a sportovních tříd

Kategorie U15 a sportovní třídy zahájily letní přípravu na sezonu 2024/25. Pod dohledem svých trenérů využívají několik sportovišť napříč městem, přípravu budou mít proloženou také bazénem a každá kategorie absolvuje také soustředění. Přípravu mládežníci zakončí den před vysvědčením, tedy ve čtvrtek 27. června.

V pondělí 6. května začala letní příprava pro kategorii U15 a sportovní třídy (ročníky 2012, 2013 a 2014). V přípravě využívají hned několik areálů – hřiště s umělou trávou vedle fotbalového stadionu, tělocvičnu na ZŠ Bratranců Veverkových, venkovní areál na ZŠ Závodu Míru a v enteria areně malou halu nebo tréninkové centrum mládeže.

„Během letní přípravy se hlavně zaměříme na dynamiku, koordinaci a obratnost. Připravovali jsme pro celé sportovky letní přípravu s našimi kondičními trenéry, kteří to mají pod dohledem,“ říká hlavní trenér sportovních tříd Petr Beránek.

Kromě běžných tréninkových jednotek navštíví kluci v rámci kompenzace a jiné svalové koordinace také bazén, každá kategorie pak absolvuje týdenní soustředění mimo Pardubice.

Posilovna ještě není součástí přípravy kategorií sportovních tříd, využívat ji ale začínají hráči U15.

„Pod dohledem kondičních trenérů deváťáci chodí do posilovny dvakrát týdně. Děláme s nimi nácviky tak, abychom je naučili správné techniky, než později začnou používat závaží. Pro správný efekt je důležité, aby kluci techniku skvěle zvládali,“ vysvětluje Petr Beránek.

Letní příprava těchto mládežnických kategorií skončí 27. června, od začátku srpna potom postupně naskočí na led.