18.12.2023
Redakce

Už se těším až se potkáme s jinými týmy, vyhlíží nadstavbu Vít Macek

Pardubičtí dorostenci odehráli v sobotu poslední utkání v základní části. Na tento zápas vyjeli do Zlína, kde šli jako první do vedení. Berani sice vyrovnali, ale Dynamo si vrátilo vedení na svou stranu a vyhrálo 3:1. Zápas i následující plán Pardubic zhodnotil Vít Macek.

„Jsem rád, že jsme s klukama ten zápas zvládli, vždy je důležité si zvednout psychiku hlavně takhle před nadstavbou. Zápas byl vyrovnaný ale konec jsme zvládli perfektně a tři body jsme si odvezli do Pardubic.“

V zápase se podařilo ve druhé třetině Zlínu vyrovnat a další branka přišla až ve třetí třetině, kdy se prosadil podruhé Václav Tvrdík, poté zpečetil výhru střelou do prázdné brány Šimon Řivnáč. „Nehrálo se mi úplně nejlépe, ale nic hrozného to taky nebylo. Takové nepříjemné zápasy jsou dobrou zkušeností a věřím že mě to může jen posílit a posunout ještě dál,“ hodnotí pardubický útočník.

Pardubice se po základní části umístily na čtvrtém místě se 49 body a zajistily si tak účast v nadstavbě. „Tak hlavně jsem rád, že jsme se tam dostali. Je to takový první krůček k cíli naší sezóny. Skupina bude zase ještě o level rychlejší a lepší. Kvalitní soupeři a dobrý hokej. Budeme se snažit umístit co nejvýš a bereme to už jako součást play-off. Už se těším až se potkáme zase s jinými a kvalitními týmy,“ říká pardubický Macek.

Prvním soupeřem v nadstavbě bude Přerov, se kterým se pardubický dorost utká už tento pátek na jeho ledě. „Přerov bude nepříjemný soupeř a nesmíme je za žádnou cenu podcenit. Samozřejmě chceme vstoupit do nové části sezóny vítězně. Ale musíme se na ně pořádně připravit, jako na celou tu novou část.“

„S klukama máme domluvený nějaký společný vánoční večírek. A samozřejmě s rodinou, ale toho volna moc nebude, budeme se připravovat už zase na další soupeře co nás budou čekat hned po Vánocích,“ prozrazuje Vít Macek co má v plánu o Vánocích.