19.12.2023
Redakce

PREVIEW: Vyzraje béčko na Litoměřice i potřetí?

Hokejisté pardubického B-týmu zamíří v rámci 31. kola Chance ligy na led Litoměřic. Dynamo chce zlomit nepříznivou sérii a zvítězit. Porazit Litoměřice se rezervě podařilo v obou letošních zápasech, vyjde to i potřetí? Utkání v Litoměřicích začíná ve středu 20. prosince v 17:30.

Dynamo B momentálně zažívá nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. V pondělí se v prvním zápase po reprezentační přestávce utkalo s Kolínem. Rivala herně předčilo i výrazně přestřílelo, soupeř ale trestal chyby a dvakrát se v zápase dostal do vedení. Pardubičtí hokejisté nakonec srovnali v závěru, 50 vteřin před koncem poslal zápas do prodloužení Lukáš Žálčík. V nastaveném čase se nerozhodlo, v nájezdech byl úspěšnější Kolín.

Béčko získalo po třízápasovém půstu alespoň bod, pomýšlet ale mohlo na tři.

„Myslím si, že jsme toto utkání měli zvládnout za tři body, protože soupeř urputně bránil, čekal jen na naše chyby. Měli jsme optickou i herní převahu, nějaké šance jsme si vytvořili, chyběla tomu v určité fázi lehkost a tlak do branky, neměli jsme clonu, dorážky,“ říkal po zápase trenér Tomáš Jirků.

V dalším zápase čekají B-tým Litoměřice.

„S kluky si to probereme a zanalyzujeme, musíme se poučit z chyb a připravit se na středu na Litoměřice, protože tam pojedeme určitě vyhrát,“ velí hlavní kouč.

Litoměřice po reprezentační pauze zlomili čtyřzápasovou sérii proher. Na domácím ledě porazili silnou Třebíč 5:3. V tabulce se Stadion nachází na pátém místě se ziskem 50 bodů a ztrátou jediného bodu na čtvrtou Třebíč a třetí Prostějov. Pardubický B-tým je o deset bodů zpět na devátém místě tabulky.

Nejproduktivnějším hráčem příštího soupeře je útočník Přemysl Svoboda. Třiadvacetiletý útočník nasbíral ve 30 zápasech 27 kanadských bodů.

V prvních dvou letošních vzájemných duelech uspělo Dynamo. Na ledě soupeře zvítězilo 5:2, na domácím stadionu v Chrudimi dokonce 5:0.

Třetí zápas proti Litoměřicím začíná v Kalich Areně ve středu 20. prosince od 17:30.