19.12.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo ve vánočním utkání přivítá Kladno

Dynamo čeká čtvrté extraligové domácí utkání v řadě, před vlastními fanoušky se představí naposledy v roce 2023. Ve středu 20. prosince přijedou do enteria areny Rytíři Kladno. Zápas bude doprovázet vánoční program, těšit se můžete na Ježíška i unikátní vánoční atmosféru. Přímo v průběhu utkání navíc oznámíme subjekty, které v rámci projektu Dynamo Daruje získají podporu našeho klubu.

Poslední domácí utkání roku 2023 klepe na dveře! Dynamo přivítá ve vánočním utkání na domácím ledě Kladno. Zápas bude provázet speciální vánoční atmosféra a s ní spojený vizuál. Fanoušci se mohou těšit na Ježíška v Hockeytownu, který může nadělit komukoliv v enteria areně dárek dle vlastního přání! Stačí přijít na zápas, vyplnit kartičku a vhodit ji do nádoby. Kartičky naleznete uvnitř arény, vpravo za turnikety.

Dynamo v zápase proti Kladnu odtajní tři subjekty, které finančně podpoří v rámci projektu Dynamo Daruje! V unikátním charitativním projektu, na kterém se podílí hráči A-týmu i B-týmu, klub i fanoušci navštěvující domácí zápasy, překročila dosud vybraná částka hranici 400 tisíc korun!

Pardubičtí hokejisté půjdou do utkání s Kladnem podpořeni pondělní vysokou výhrou nad Olomoucí. Svěřenci Václava Varadi kontrolovali utkání od samého začátku, dařilo se jim střelecky, a nakonec zvítězili vysoko 8:2! Dvakrát se prosadil Martin Kaut s Lukášem Radilem, další góly vstřelili Patrik Poulíček, Adam Musil, David Cienciala a kapitán Lukáš Sedlák.

„Kluci byli produktivní a věřím, že takhle po pauze přijít s takovýmto výkonem je pro nás skvělé. Dodalo nám to sil do dalších dvou zápasů, které se blíží. Hrajeme dvakrát během čtyř dnů, takže to bude náročné,“ vyhlíží Václav Varaďa další extraligová klání.

Poprvé v sezoně přijede do Pardubic Kladno. Pro Rytíře půjde o první zápas po reprezentační přestávce. Před jejím začátkem se jim příliš nedařilo, na kontě měli tři porážky v řadě, dvakrát z toho ale brali bod po remíze v základní hrací době. Naposledy to bylo právě v Olomouci, s posledním soupeřem Dynama prohrálo Kladno 3:2 v prodloužení.

V tabulce jsou Rytíři na předposledním, tedy 13. místě. Na dvanácté Vítkovice ztrácí dva body, naopak na poslední Mladou Boleslav mají šestibodový náskok a dva zápasy k dobru.

Nejproduktivnějším hráčem Kladna je obránce Jiří Ticháček. Talentovaný odchovanec klubu si ve 25 zápasech připsal 22 kanadských bodů. Za své výkony byl rovněž odměněn nominací do reprezentace, dres národního týmu oblékl i na uplynulých Švýcarských hokejových hrách.

Dynamo se s Rytíři v letošní sezoně utkalo dvakrát, pokaždé to bylo na ledě soupeře a v obou případech brali pardubičtí hokejisté tři body. Ve druhém kole zvítězili 3:1 a v patnáctém dokonce 6:2.

Třetí vzájemný zápas s Kladnem a poslední domácí představení v roce 2023 začíná ve středu 20. prosince v 18 hodin. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Informace k utkání

Brány enteria areny se otevřou v 17:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.