29.11.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo čeká odložený duel s Vítkovicemi

Nabitý program pardubických hokejistů pokračuje. Po úterním utkání v Mladé Boleslavi sehraje Dynamo ve čtvrtek 30. listopadu další zápas. Na domácím ledě přivítá Vítkovice, se kterými se utká už potřetí v sezoně, jedná se o předehrávku 31. kola. Zápas začíná v 18 hodin, pardubičtí hokejisté budou usilovat o třetí výhru v řadě.

Předehrávka 31. kola s Vítkovicemi se měla původně odehrát ve středu 25. října. Kádr ostravského soupeře ale tehdy postihla marodka a Dynamo souhlasilo s odložením tohoto utkání.

Dynamo do zápasu půjde s dvěma výhrami v řadě. V neděli uspělo ve Východočeském derby a porazilo Hradec Králové 5:1. Další utkání odehráli svěřenci Václava Varadi v úterý v Mladé Boleslavi. V urputně hraném zápase zvládli tři oslabení proti nejlepšímu týmu v přesilovkách, sami se v početní výhodě prosadili a zvítězili 4:1.

Ve čtvrtek 30. listopadu se Dynamo postaví Vítkovicím. Pro pardubické hráče to bude v náročném programu osmý zápas v průběhu šestnácti dnů.

„Naštěstí dostáváme dostatek volna, což si myslím, že nám prospívá a vždycky se stihneme na ty zápasy zregenerovat,“ říká útočník Robert Kousal, který se trefil v třech posledních zápasech.

Vítkovicím se v letošní sezoně nedaří. Tým, který v loňské sezoně skončil po základní části na druhém místě za Dynamem, se nyní trápí. Ostravský celek v létě neprošel výraznou obměnou kádru, přesto to herně ani výsledkově zatím nefunguje podle představ. Vítkovice jsou na třináctém místě extraligové tabulky se shodným počtem 18 bodů jako poslední Mladá Boleslav.

Příští soupeř Dynama nevyhrál v posledních šesti zápasech ani jednou. Ve dvou utkáních získali Vítkovice bod po remíze v základní hrací době.

„My jsme si všichni vědomi té situace, v jaké jsme. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, chceme bodovat. Bohužel stále máme nějakou marodku, ale na to se nechceme vymlouvat,“ popisuje momentální situaci Vítkovic asistent trenéra Jiří Veber.

Dynamo se s Vítkovicemi v letošní sezoně už dvakrát utkalo. V obou případech to bylo na stadionu soupeře a Pardubičtí oba tyto zápasy vyhráli (7:3 a 2:0).

Třetí měření sil čeká tradiční extraligové soupeře ve čtvrtek 30. listopadu v pardubické enteria areně. Úvodní buly padne v 18:00.

Betano BetBuilder:

Názor Jakuba Vilikuse, bookmakera Betana: Pardubice vyhrají v základní hrací době, padne minimálně 5 branek a bodově se prosadí Martin Kaut, který bodoval 3x v řade. Na to vše si můžete v Bet Builderu vsadit v kurzu 2.87. Vsaďte si na Dynamo ZDE!

Informace k utkání

Utkání bylo na 30. listopadu přeloženo z původního termínu 25. října. Vstupenky zůstávají v platnosti a není nutná žádná výměna. Nelze vracet již zakoupené vstupenky. Nelze měnit již zakoupená místa. Vstupné se při překládání zápasů na základě všeobecných obchodních podmínek nevrací.

Brány enteria areny se otevřou v 17:00.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.