21.12.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo Express vyráží na Spartu!

České hokejové El Clásico potřetí, Dynamo se v nejprestižnějším zápase extraligy představí na Spartě. Do O2 areny míří za svými oblíbenci velké množství fanoušků, po šestnácti letech klub vypravil speciální vlak Dynamo Express! Zápas prvních dvou týmů Tipsport extraligy začíná ve vyprodané O2 areně v pátek 22. prosince od 18:30.

Česká hokejová republika zažije zápas, který tu dlouho nebyl. Dynamo se v posledním extraligovém utkání v roce 2023 utká se Spartou. Duel dvou aktuálně nejlepších týmů soutěže bude sledovat vyprodaná O2 arena, na zápas se chystá velké množství fanoušků z východu Čech!

Dynamo je po reprezentační přestávce stoprocentní. V pondělí porazilo v předehrávce 30. kola extraligy Olomouc vysoko 8:2. Na výhru navázalo také ve středu proti Kladnu. Zápas proti Rytířům se slavnou 68 v sestavě neměl tak hladký průběh. Pardubičtí si sice brzy vypracovali pohodlný náskok tří gólů, ale soupeř se brzy dostal na dostřel a podařilo se mu srovnat krok. Na vyrovnávací trefu ovšem odpověděl gólem Matej Paulovič a rozhodl o výhře 4:3.

„Jsme rádi, že se nám povedli přesilovky a ještě raději, že jsme ubránili oslabení, které jsme zahráli velmi dobře. Ve hře pět na pět jsme měli slabší chvilky, kterých se musíme vyvarovat,“ řekl k duelu s Rytíři asistent trenéra Marek Zadina.

Sparťané se ve středu představili na půdě třineckých Ocelářů a zápas se zapsal do extraligové historie. Po 60 minutách svítilo na kostce nepříliš oslnivé skóre 1:1, v prodloužení se nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. Právě v nich se vytvořil nový rekord nejvyšší soutěže. Rozhodnutí penalt přišlo až v 17. sérii, diváci viděli celkem 34 nájezdů. Vítězný gól vstřelil Roman Horák a rozhodl už o čtvrté výhře Sparty v řadě.

První dva vzájemné zápasy přinesly atraktivní podívanou. Na ledě Sparty diváci sledovali drama až do konce, šťastnější po výhře 4:3 po nájezdech byli Pražané. Duel v Pardubicích zase přinesl netradiční úvod, brankáři si příliš nezachytali a během pěti minut padlo pět branek. Utkání nakonec dovedlo do vítězného konce Dynamo, které rivala přehrálo 4:3.

Třetí vzájemný zápas dvou tradičních rivalů začíná ve vyprodané pražské O2 areně v pátek 22. prosince v 18:30.

Informace k Dynamo Expressu

Odjezd Dynamo Expressu z pardubického hlavního nádraží je naplánován na 15:55. Všichni pasažéři musí být u vlaku nejpozději 15 minut předem, tzn. v 15:40. Speciální spoj cestou zastaví také v Kolíně, odjezd z Kolína je plánován na 16:30. Příjezd do Prahy-Libně je plánován na 17:20.

Zpět do Pardubic vyrazí Dynamo Express ze stanice Praha-Libeň ve 21:40, sraz cestujících je znovu nejpozději 15 minut před odjezdem. Také na zpáteční cestě Dynamo Express zastaví v Kolíně.