02.12.2023
Redakce

PREVIEW: Do Třince pro čtvrtou výhru v řadě!

Dynamo ve třetím extraligovém utkání v tomto týdnu zavítá na led úřadujícího mistra ligy. Svěřenci Václava Varadi budou chtít navázat na výsledky z posledních utkání a v Třinci vyhrát počtvrté v řadě. Narazí ovšem na soupeře, který také hraje v dobré formě. Utkání s Oceláři startuje v neděli 3. prosince v 15:00.

Pardubičtí hokejisté mají aktuálně na kontě tři výhry v řadě. Po vítězném derby s Hradcem Králové zvítězilo Dynamo na ledě Mladé Boleslavi. Ve čtvrtek se na domácím ledě utkalo s Vítkovicemi. Pardubice svého soupeře sice většinu zápasu jednoznačně přehrávaly, ale v základní hrací době o vítězství nerozhodly. Utkání dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých díky trefám Tomáše Hyky a Lukáše Sedláka získaly druhý bod.

„My jsme tam první třetinu vůbec nebyli na tom ledě. Myslím, že to byl možná nejhorší výkon v první třetině za celou sezonu. Něco jsme si řekli a od té druhé třetiny jsme začali přebírat inciativu,“ hodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

Úřadující mistr z Třince aktuálně hraje ve velmi dobré formě. Oceláři zvítězili v posledních čtyřech zápasech (dva z nich ovládli v nastaveném čase) a v dlouhodobějším horizontu se mohou pyšnit osmi výhrami z devíti zápasů.

Naposledy se Třinec utkal v pátek na domácím ledě s Českými Budějovicemi. V první třetině si vypracoval tříbrankový náskok, ale Motor následně dokázal zápas dvěma góly zdramatizovat. Vyrovnat ale nedokázal a Oceláři tak zvítězili počtvrté v řadě.

„I když jsme první třetinu vyhráli 3:0, začátek nebyl z naší strany ideální. Soupeř výborně bruslil, měl tam nějaké šance. Uklidnily nás naše góly, ale i za stavu 3:0 byl zápas vyrovnaný až do konce,“ hodnotil zápas třinecký asistent trenéra Vladimír Országh.

Nejproduktivnějším hráčem Ocelářů je aktuálně Martin Růžička. Zkušený útočník nasbíral ve 21 zápasech 22 kanadských bodů (9+13), následován je Andrejem Nestrašilem a Danielem Voženílkem, který je nejlepším střelcem týmu.

V prvním vzájemném utkání uspělo Dynamo, ovšem souboj měl v enteria areně divoký průběh. Pardubice vedly na začátku třetí třetiny o dvě branky, ale Oceláři dokázali během necelé minuty vyrovnat. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, které rozhodnul Patrik Poulíček.

Druhý duel dvou ambiciózních týmů začíná v neděli 3. prosince v 15:00 v třinecké Werk Areně.