04.12.2023
Redakce

PREVIEW: Čtvrtfinále Ligy mistrů vypukne v Pardubicích. Do enteria areny dorazí Lukko Rauma

Dynamo čeká ve středu 6. prosince první čtvrtfinálové střetnutí s finským celkem Lukko Rauma, které se odehraje právě v Pardubicích. Odveta na severu Evropy je naplánována na 12. prosince. Přijďte pardubické hokejisty v historickém tažení Ligou mistrů podpořit! Domácí duel startuje v 18:00.

Svěřenci Václava Varadi se mezi nejlepší osmičku evropských týmů dostali skrze lídra finské nejvyšší soutěže, jímž je Ilves Tampere. Lukko Rauma je oproti Rysům v tabulce až na deváté příčce a na první pozici ztrácí propastných 20 bodů. V Lize mistrů se však Zámečníkům daří. Ve skupinové fázi si vybojovali třetí místo, lépe na tom byl už jen švédský Växjö a německý Mannheim, který jako jediný dokázal Raumu v letošním ročníku CHL porazit.

„Sami ještě pořádně nevíme, co od Raumy čekat, ale věřím tomu, že to bude skvělý hokej. Doufáme, že do arény dorazí co nejvíce lidí a že nás budou hnát dopředu,“ uvedl po nedělní drtivé výhře v Třinci obránce Peter Čerešňák.

Nejproduktivnějším hráčem Lukko je v Lize mistrů sedmadvacetiletý křídelník Sebastian Repo. Rodák z Lahti zaznamenal v sedmi odehraných utkáních shodně čtyři góly a čtyři asistence, z toho tři body (1+2) zapsal právě v play off. Repo kraluje bodově kádru Raumy také ve finské lize, kde skóroval 11krát a na 10 branek nahrál. Pardubickým statistikám v evropské soutěži vévodí Tomáš Hyka, jenž dosud nasbíral sedm bodů. V play off je ale před ním Lukáš Radil, který se v osmifinálovém dvojzápase s Ilves trefil dvakrát a jednou asistoval. Třiatřicetiletý čáslavský rodák má nejvyšší podíl na gólech Dynama rovněž v extralize, a to 13 branek a 12 asistencí. Na záda mu ale dýchá Robert Kousal s 24 body.

Od osmifinále nastoupili Zámečníci do čtyř zápasů a zvítězit dokázali pouze v jednom z nich. Nejprve nestačili na poslední tým finské ligy SaiPu, s nímž padli 1:2 po samostatných nájezdech. Další porážka přišla v prodloužení proti Vaasan Sport a zvítězit nezvládli ani v městě Pori, kde vyzvali tamní Ässät. Jedinou výhru si muži Marka Virtanena připsali doma proti TPS Turku. Výsledky Pardubic jsou od předchozí bitvy v Lize mistrů o poznání lepší. Nejdříve sice Východočeši brali pouze bod za prohru 3:4 v prodloužení proti Kometě Brno, ale od té doby jsou nezastavitelným vlakem, který přejíždí jednoho soupeře za druhým. Série výher započala skalpem Hradce Králové 5:2 ve Východočeském derby, poté následovalo vítězství 4:1 v Mladé Boleslavi, listopadový měsíc uzavřel výběr Václava Varadi dvěma body proti Vítkovicím, jež přemohl po nájezdech, a prosinec otevřelo Dynamo demolicí 5:1 v Třinci.

Dynamo má v Lize mistrů ty nejvyšší ambice. „Naším cílem je soutěž vyhrát,“ říká Václav Varaďa. Přijďte pardubické hokejisty ve středu podpořit a pomoci jim se probojovat do semifinále Ligy mistrů! První čtvrtfinálové utkání startuje v 18 hodin. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE i na pokladnách entreria areny.

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů je D+D Elektromont. Významnými partnery jsou město Pardubice, Hitrádio Černá Hora, D+D Real a Rozvojový fond Pardubice.