07.05.2024
Redakce

Liga mistrů: Dynamo ve druhém koši, jaké soupeře můžeme dostat?

Známe rozlosování účastníků Ligy mistrů do čtyř výkonnostních košů! Dynamo se díky dobrým výsledkům v extralize posunulo do druhého koše. Proti kterým soupeřům nastoupí v ročníku 2024/2025 se dozvíme už 22.5.2024 v rámci losu, který tentokrát proběhne v Praze.

Dynamo v minulém ročníku Ligy mistrů narazilo v základní části na Ilves Tampere, Skellefteå AIK, ERC Ingolstadt, Stavanger Oilers, Belfast Giants a pozdějšího šampiona Servette Ženeva. S bilancí tří výher, jedné porážky v prodloužení a dvěma prohrám po základní hrací době si pardubický celek zajistil místo v play off.

V něm si nejprve poradil s Ilvesem, který dokázal ve finské Nokia Areně porazit 3:1, následná domácí remíza 2:2 zajistila Dynamu vstupenku do čtvrtfinále. Také mezi osmičkou nejlepších čekal na Dynamo finský celek, tentokrát Lukko Rauma. Ten už byl nad síly pardubických hokejistů. Na domácí porážku 4:6 už nedokázali pardubičtí hokejisté v odvetě odpovědět, i když soupeře přestříleli 41:14, stačilo to pouze na vítězství 3:2.

A které týmy čekají na Dynamo v letošním ročníku? To se dozvíme už ve středu 22. května na oficiálním losu, který tentokrát proběhne v Praze.

Jaké soupeře můžeme dostat?

Los každému týmu určí šest soupeřů – dva z každého dalšího výkonnostního koše. Týmy nemohou narazit na soupeře ze stejného výkonnostního koše a také na žádného soupeře ze stejné národní ligy. Dynamo v základní části Ligy mistrů odehraje šest utkání proti šesti různým soupeřům, třikrát se představí doma a třikrát na stadionu soupeře.

Jak jsou koše rozděleny?

Bodový zisk ze šesti utkání základní části poté rozhodne o postupujících do vyřazovacích bojů. Play off Ligy mistrů si zahraje nejlepších šestnáct celků, o nasazení dvojic v této fázi soutěže bude rozhodovat tabulkové postavení po základní části. V play off se týmy proti sobě utkají dvakrát, doma a venku. O postupujícím do další fáze rozhodne celkové skóre z těchto dvou utkání.