30.04.2024
Redakce

Dynamo opouští Dominik Pavlát

Pardubický tým po skončení sezony 2023/24 opouští brankář Dominik Pavlát. Čtyřiadvacetiletý gólman přišel do Dynama v lednu z Plzně v rámci hráčské výměny na hostování do konce sezony. Nyní jeho kroky povedou do zahraničí. Přejeme spoustu úspěchů v dalším průběhu kariéry, Domíno!

Brankář Dominik Pavlát nebude pokračovat v organizaci Dynama. V Pardubicích působil od ledna tohoto roku, kdy přišel z Plzně na hostování do konce sezony výměnou za Milana Kloučka. Jeho další kroky povedou do zahraničí.

„Věříme, že to byla oboustranně prospěšná spolupráce. Dominik zastal pozici, která není jednoduchá, ale skvěle ji zvládl a v potřebný okamžik nám pomohl v play off. Měl možnost nahlédnout, jak funguje naše organizace a spolupracovat se zkušenými hráči. Dveře u nás bude mít otevřené a třeba se naše cesty v budoucnu opět protnou,“ říká sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

V dresu Dynama odchytal Dominik Pavlát čtyři zápasy v základní části, v nichž měl 94,12% průměrnou úspěšnost zákroků a ve třech z nich pomohl svému týmu k výhře. Jeden start si připsal také ve vyřazovacích bojích, když ve čtvrtém semifinálovém zápase v Litvínově naskočil do branky od druhé třetiny a přispěl tak k obratu a následnému postupu do finále.


„Všichni jsme tu chtěli urvat ten titul. Mrzí mě to a ještě nějakou dobu mě to mrzet bude. Na Pardubice ale budu vzpomínat jedině v dobrém. Parta kluků, fanoušci, vedení... Všechno tu bylo skvělé. Úplně to předčilo moje očekávání. Užíval jsem si to tu a každý den chodil na trénink s úsměvem. Bylo to něco neskutečného," popisuje "Domíno".

„Už jsem to říkal po tom vyhraném semifinále. Jsou tu ti nejlepší fanoušci v celé extralize a za tím si budu stát. Fanouškovská základna je tu neskutečná, nikdy jsem tohle nezažil," říká čtyřiadvacetiletý brankář.


Děkujeme za Tvé služby a přejeme spoustu úspěchů v dalším průběhu kariéry, Domíno!