10.05.2024
Redakce

7 nových smluv pro mladíky v B týmu

Dynamo hlásí podpisy nových smluv se 7 mladými hráči, kteří budou oblékat dres B týmu. Pět z nich naplno přechází z juniorské kategorie do profesionálního hokeje. V organizaci budou dále pokračovat Martin Kubíček, Vojtěch Tvrdík, Jakub Koudelka, Tomáš Hebek, Jan Helikar, Adrian Gromadzki a Tadeáš Kalužík.

Dynamo B bude i ve své třetí sezoně v Chance lize plnit důležitou roli v organizaci. Výraznější šanci v profesionálním hokeji dostanou hráči, kteří vyšli z juniorské kategorie a budou sbírat první větší zkušenosti mezi dospělými. 7 hráčů podepsalo nové smlouvy s Dynamem, většina z nich už dres B týmu ve druhé nejvyšší soutěži oblékla.

„Nadále pokračujeme v záměru, aby v B týmu dostávali prostor naši mladí hráči. Pět ze sedmi nyní podepsaných hráčů skončilo v juniorce teprve letos, a pro některé z nich to bude první výrazná zkušenost mezi dospělými. Věřím, že se příležitosti chopí co nejlépe a nadále se budou rozvíjet pro profesionální hokej,“ říká sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Novou roční smlouvu podepsal Martin Kubíček. Jednadvacetiletého obránce čeká třetí plnohodnotná sezona mezi dospělými. V prvních dvou působil na střídavé starty také ve druholigovém Žďáru nad Sázavou.

Roční kontrakt podepsal také další obránce Vojtěch Tvrdík. Odchovanec Dynama odehrál v B týmu téměř celou minulou sezonu, i když byl věkem stále junior, a dočkal se svého prvního gólu v Chance lize. První starty ve druhé nejvyšší soutěži sbíral už v sezoně 2022/23.

Čtveřice hráčů podepsala s Dynamem roční smlouvu s opcí na jeden rok. Obránci Jakub Koudelka s Tomášem Hebkem a útočníci Jan Helikar s Adrianem Gromadzkim letos skončili v juniorech, čeká je první sezona mezi dospělými. Dres B týmu už v loňské sezoně oblékli Tomáš Hebek a Adrian Gromadzki. Jakub Koudelka ke startům v Chance lize přidal také debut v nejvyšší soutěži, za A tým si zahrál při Dynamickém dni. Jana Helikara premiéra v profesionálním hokeji čeká.

Další tři roky bude v organizaci Dynama pokračovat Tadeáš Kalužík, který ovšem může ještě působit v juniorech i příští sezonu. Za béčko si zahrál už v uplynulém ročníku, nastoupil k pěti zápasům.

Ať se vám daří, borci!