02.01.2011
Jan Hrabal

Vyšlo to parádně, pochvaloval si Vladimír Martinec veteránský duel

PARDUBICE — Předkrmem extraligového HOCKEY OPEN AIR GAME 2011 byl dopolední zápas veteránů mezi Teslou Pardubice a ZKL Brno. Zápas starých gard skončil remízou 3:3. „Bylo to parádní,“ nadšeně hlásila pardubická legenda Vladimír Martinec.

Pardubická třináctka se gólově prosadila ve třetí třetině. Právě po jeho akci se Pardubice dostaly do vedení 3:2. Brno však dokázalo vyrovnat. „O výsledek dneska vůbec nešlo, nebyl až tak podstatný,“ prohlásil Vladimír Martinec.

Byl rád, že se mohl vidět a zahrát se svými spoluhráči z minulosti. Na ledě se rád potkal i se svými protivníky v bílých brněnských dresech. „Nikomu se nic nestalo a parádně jsme si zahráli,“ liboval si.

Legendám přálo počasí. Na začátku zápasu vysvitlo i sluníčko, pak se zatáhlo. Vánice se spustila přesně s odchodem hráčů do kabin. „Bylo to dobré, počasí nám přálo, moc nemrzlo. Vyšlo to parádně,“ spokojeně konstatoval.

Zimy se podle svých slov nebál. Ve Svítkově bylo sice pod nulou, ale to nevadilo. „Ráno v sedm jsem se podíval na teploměr, viděl jsem, že není veliká zima, tak jsem se speciálně neoblékal. Počasí nám vyšlo skvěle,“ usmíval se Vladimír Martinec.

„Akorát na konci utkání zápasu začalo sněžit, tak snad to nebude pokračovat i pro extraligový duel. Na střídačce za plexisklem nám bylo docela teplo, horší to asi budou mít fanoušci na tribunách,“ pokračoval.

„Všechno se teď hraje v krytých halách, naposledy jsem takhle hrál asi před třemi lety v Poličce, ale tady ve Svítkově to bylo parádní,“ doplnil Vladimír Martinec.

Skvělý led, liboval si Ladislav Lubina

První zápas po ukončení aktivní kariéry si za Pardubice zahrál útočník Ladislav Lubina. Dřívější rekordman v počtu odehraných utkání v naší nejvyšší soutěži se v pardubickém dresu představil coby brněnský asistent trenéra.

„Člověk si odsud odnese spoustu zážitků. Měl jsem jen jedno ribano a vůbec mi zima nebyla. Na střídačce bude asi větší zima než na ledě,“ usmíval se věčně dobře naladěný Ladislav Lubina.

Ten si pochvaloval kvalitu ledu. „Už včera jsme byli spokojeni při našem odpoledním tréninku, led je opravdu vynikající,“ řekl hráč s číslem devětačtyřicet.

Starosti před extraligovým duelem mu pouze dělal zvedající se vítr a chumelenice. „Sněžení je nepříjemné, ale snad nebudou muset posunout začátek zápasu. Včera jsme trénovali pod umělým osvětlením a šlo to parádně,“ prohlásil.

„Po dlouhé době jsem viděl spoustu kluků, jsem rád, že jsem s nimi mohl zahrát a že přišlo docela hodně lidí,“ doplnil Ladislav Lubina.

Fotogalerie