02.01.2011
Jan Hrabal

Veteránský duel skončil gentlemanskou remízou 3:3

PARDUBICE — Předehra před velkým zápasem HOCKEY OPEN AIR GAME 2011 skončila nerozhodně. Pardubice remizovaly s Brnem ve veteránském duelu 3:3. Góly Východočechů vstřelili Jan Velinský, Jan Czerlinski a Vladimír Martinec.

Zápas legend přivítal na svítkovský stadion solidní návštěvu, ta se od prvních minut bavila pohledným hokejem. Domácí Pardubice nastoupily v červených dresech, hostující Brno v bílém.

Do vedení veteránského utkání se dostali Jihomoravané, v čase 5:57 se trefil jediný aktivní hráč obou týmů Pavel Janků – 0:1.

Pardubice dokázaly vyrovnat v přesilové hře, necelé tři minuty před koncem úvodního dějství se prosadil Jan Velinský – 1:1.

I ve druhé třetině pokračovala oboustranně ofenzivní hra, domácí hokejisté byli mírně aktivnější, ale dopláceli na neproměňování šancí. Třeba Evžen Musil ujel ve 26. minutě s Ladislavem Lubinou, ten ale brankáře Odehnala nepřekonal.

O chvíli později se do rychlého brejku dostal Jiří Rech a bravurně provedeným blafákem vrátil Brňanům vedení – 1:2.

Gólově nejbohatší byla třetí třetina. V ní nejprve Pardubice otočily zápas ve svůj prospěch, aby Brňané vyrovnali. Hned v úvodu závěrečné patnáctiminutovky se prosadil Jan Velinský – 2:2.

Po minutě a čtvrt se Pardubice dostaly do vedení, skórovala jedna z nejvýznamnějších legend českého hokeje – Vladimír Martinec. Hráč s číslem třináct si najel do pásma a šikovnou střelou poslal puk do sítě – 3:2.

Hostující celek se však nechtěl smířit s porážkou, čtyři a půl minuty před koncem veteránského duelu se prosadil Petr Hubáček, otec současného reprezentanta – 3:3.

TESLA PARDUBICE – ZKL BRNO 3:3 (1:1, 0:1, 2:1).
Branky:
12:20 Velinský, 34:15 Czerlinski, 35:30 Martinec – 5:57 Janků, 27:30 Rech, 40:30 Hubáček. Rozhodčí: Chlaň. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 3000. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3.
Tesla Pardubice: Barta (Landsman) – Andrt, Seidl, Heřman, Levinský, Šejba, Mečiar, Martinec, Bažant, B. Šťastný, Velinský, Vršanský, Musil, Kovařík, Bezdíček, Czerlinski, Lubina, Semonský, Janecký. Trenéři: Zdeněk Uher, Florián Střída, Vladimír Šťastný, Josef Paleček a Miroslav Lacký.
ZKL Brno: Odehnal – Balabán, Barus, Beran, Černý, Farda, Hrstka, Hubáček, Janků, Mífek, Oslizlo, Rech, Tichý, Vacek. Trenéři: Vladimír Nadrchal, Pavel Pazourek a Svatopluk Číhal.