21.11.2022
Tereza Víšková

Pardubičtí junioři odešli z těsného duelu s Olomoucí bez bodu

Pardubický juniorský celek se podruhé ve dvou dnech představil v enteria areně, v pondělním zápase čelil Olomouci. Vyrovnaná první třetina, ani vítězství v prostřední části utkání domácím nepomohlo ke konečnému zisku bodů a po vítězství v poslední periodě zápasu si tři body odváží na Moravu hosté.

Extraliga juniorů, 24. kolo, pondělí 21.11.2022, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:4
0:0, 2:1, 1:3
Branky a nahrávky: 27:16 Tomas (Herčík, Bárta; 5/5), 35:25 Chabada (Pavlata, Rájek; 4/4), 55:19 Tvrdík (Štetka; 5/5) – 27:49 Kučera (5/5), 41:02 Havel (Kučera, Hradil; 5/4), 49:48 Kučera (Hradil, Tomeček; 5/5), 53:08 Compel (Kučera, Panáček; 4/4). Rozhodčí: Jaroš, Micka – Teršíp, Hlinka. Diváci: 50. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: (Borovička)Matěcha – Vachun, Červenka, Bárta, Tvrdík, Rájek, Chabada, Helikar – Pavlata, Jaša, Tomas, Herčík, Kubíček, Fiala, Burda, Novotný, Štetka, Gromadzki.
Olomouc: Nowak (Frgál) – Drábek, Sedláček, Dvořák, Panáček, Tomiga, Compel, Kočí – Kučera, Hradil, Janech, Belan, Havel, Izák, Matašovský, Tomeček, Fasner, Vodlan, Pigl, Ruda.

Komentář

V první třetině utkání byly síly mezi oběma celky velmi vyrovnané, hra se pravidelně přelévala z pásma do pásma a k vidění nebylo moc velkých šancí. Jediným vyloučeným se v této třetině stal Václav Kočí, domácí celek tuto početní výhodu ovšem využít nedokázal a týmy se odebraly do šaten za stavu 0:0.

Druhá třetina vypadala divácky mnohem atraktivněji, byla o poznání aktivnější z obou stran a nebyla nouze ani o přesilové hry a góly. V 5. minutě byl po prohřešku vyloučen opět olomoucký hráč, Michal Tomeček. Pardubičtí junioři sice nedokázali skórovat v přesilové hře, zato krátce po ní vsítil puk do horního rohu brány hostujícího brankáře Nowaka Radek Tomas a tím zajistil domácím na krátkou dobu jednobrankové vedení – 1:0. Na odpověď hostů se v enteria areně nemuselo dlouho čekat, po třiceti vteřinách skóre vyrovnal kapitán Jan Kučera1:1. Olomoučtí pak měli několik šancí v přesilové hře, žádnou z nich ale neproměnili. O další změnu stavu se postaral ve 36. minutě naopak pardubický kapitán Ondřej Chabada, který parádní ránou od modré čáry propálil gólmana hostů – 2:1. Na konci této třetiny byl vyloučen ještě domácí Jaša.

Faul pardubického útočníka ovšem na začátku poslední části utkání potrestal Adam Havel, jenž se jako první zorientoval ve zmatku před domácím Matěchou a dopravil puk za jeho záda – 2:2. Následovala dvě rychlá vyloučení po sobě, mezi kterými si hosté zahráli zhruba půlminutovou přesilovou hru, než se na trestnou lavici usadil i jeden z jejich hráčů. Hra čtyři na čtyři probíhala opět pouze krátkou minutu, než byl vyloučen domácí kapitán. Žádná z početních výhod využita nebyla a pokračovalo se za vyrovnaného stavu. Hosté v 50. minutě zvýšili skóre díky chybě v defenzivě domácího celku. Kapitán Jan Kučera se ocitl v prostoru mezi kruhy osamocen a tvrdou ranou umístil puk pod horní tyč Matěchovy branky – 2:3. K dalšímu zvýšení náskoku hostů došlo po zhruba třech minutách. Marek Compel trefil precizně roh branky domácího gólmana a zajistil hostům dvoubrankové vedení – 2:4. Domácí celek po oddechovém čase zkusil v závěru utkání hru v šesti a tento risk se jim vyplatil. Obránce Vojtěch Tvrdík vypálil střelu od modré čáry, olomoucký brankář neměl šanci zareagovat díky dobře clonícím domácím hráčům a byl tak stanoven konečný stav zápasu – 3:4. V poslední minutě usedl na trestnou lavici Marek Matašovský, pardubičtí tak zkusili krátkou hru šest na čtyři, ale skórovat už nedokázali a z tohoto duelu odchází poraženi.

Ohlasy po utkání

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): „Těžký zápas, pořád stejný. Vedeme, hrajeme solidní hokej a po pár nesmyslech, které se stávají každý zápas, se to utkání rozsype, otočí a my na to nejsme schopni reagovat. Každý zápas je teď o jeden gól, je to pořád stejné. Mluvíme, ale zatím to nějak nefunguje. Máme teď těžké soupeře, Mladou Boleslav a Liberec, s těmito lepšími týmy hrajeme asi lépe, zodpovědněji, tak musíme získat body tam.“

Richard Brančík (HC Olomouc): „Výborné utkání, kluci navázali na včerejší zápas, který jsme vyhráli v Hradci Králové a bojovali celých šedesát minut. Jsme za to hrozně rádi, že jsme získali ze dvou zápasů všech šest bodů. Velký dík klukům a gólmanovi, který to držel vzadu.“

Zápasy v sezóně

přát., 7. 8. 2022
PCE - OLO
4:1
10. kolo, 1. 10. 2022
OLO - PCE
4:5p
24. kolo, 21. 11. 2022
PCE - OLO
3:4
38. kolo, 7. 1. 2023
OLO - PCE
0:6
52. kolo, 4. 3. 2023
PCE - OLO
8:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube