1.2.2008
Jiří Lalov

Extraligoví dorostenci prohráli doma s Kladnem

PARDUBICE — Bez několika hráčů základní sestavy nestačili extraligoví dorostenci HC Pardubice v dnešním utkání na celek Kladna. Středočeši vyhráli v pardubické ČEZ Areně po perfektně sehrané druhé třetině, kterou vyhráli o tři góly. V pardubickém dresu byl gólově úspěšný pouze Roman Tomín, naopak hosté se prosadili celkem šestkrát.

Extraliga dorostu, 41. kolo, pátek 1.2.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

1:6
0:1, 1:4, 0:1
Branky a nahrávky: 36:22 Tomín (Nosek, Hradecký) – 2:57 Csanyi (Máša, Steigauf), 27:42 Hošek (Máša), 32:56 Dittrich (Lipold), 33:59 Máša (Hošek, Csanyi), 34:52 Doskočil (Čurda), 51:40 Máša (Pulchart). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 10:5, navíc Beneš osobní trest do konce utkání, Semrád (oba Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. Diváci: 60. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.
Dynamo Pardubice: Horáček (32:56 Bernart) – Semrád, Vondráček, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Chmelař, Březina, Světlík, Hradecký, Jetmar, Tomín, Chlupáč, Hemský, Nosek.
Rytíři Kladno: Lejsek – Jupa, Steigauf, Motejlek, Pulchart, Vrba, David – Obr, Čurda, Doskočil, Sekáč, Dittrich, Csanyi, Hošek, Strnad, Máša, Lipold, Stach, Plaček.

Komentář

Na první gól zápasu se dlouho nečekalo. Skóre otevřel už v čase 2:57 Karol Csanyi, tečí střely kapitána hostů Ladislava Máši – 0:1. Tento gól povzbudil hosty k aktivnější hře, ve které si vytvořili pár zajímavých příležitostí ke zvýšení náskoku.

Asi nejvíce šancí si Kladno připsalo během přesilové hry po vyloučení Ladislava Havlíka za zdržování hry. Martin Horáček všechny pokusy hostů zlikvidoval. Hra se následně vyrovnala a uklidnila. Další šanci si hosté připsali až dvě minuty před koncem úvodní části. Puk, který poskakoval v brankovišti nikdo do odkryté klece nedoklepl.

V závěru třetiny byli v rozmezí necelé půlminuty vyloučeni dva hostující hráči a domácí měli výhodu dvojnásobné přesilovky. Tato výhoda byla přerušena sirénou oznamující konec první části.

V úvodu prostřední části hosté v klidu ubránili pokračující oslabení a zabránili tak domácím vyrovnat. Na druhé straně se zapotil domácí gólman, když musel řešit několik složitých momentů. Nejdříve se štěstím vyrazil tečovanou střelu jednoho z obránců Kladna, poté vyrazil těsně nad branku Csanyiho střelu z bezprostřední blízkosti.

Dalšímu gólu ale už nezabránil. Postaral se o něj ve 28. minutě Vojtěch Hošek, kterému asistoval Ladislav Máša – 0:2.

O další změnu skóre se postaral střelou pod horní tyčku Martin Dittrich pár minut po předchozím gólu – 0:3. Po tomto inkasovaném gólu nastoupil do pardubické branky Rudolf Bernart.

O minutu později v čase 33:59 se střelecky prosadil Máša po přihrávce zpoza brány od Vojtěcha Hoška – 0:4.

Gólová smršť ze strany Kladna skončila v čase 34:52, když Martin Čurda přihrával Janu Doskočilovi, který se střelecky nemýlil a zvýšil vedení Kladna už na pět branek – 0:5.

O minutu později za domácí odpověděl Roman Tomín po přihrávkách Tomáše Noska a Víta Hradeckého – 1:5. To byl první a poslední gólový příspěvek Pardubic v utkání.

Hráči Kladna vstoupili do závěrečné části s velmi slibným čtyřgólovým náskokem. Na pětigólový rozdíl mohli hosté zvýšit ve 41. minutě, ale gólman Rudolf Bernart se blýskl skvělým zákrokem proti střele z kruhu jednoho z útočníků Kladna.

Přestože hosté mohli v klidu kontrolovat vývoj zápasu, stále útočili a nechtěli nechat domácí skórovat. Konečné skóre zápasu upravil dnes velmi dobře hrající kapitán hostů Ladislav Máša, kterému přihrával Ondřej Pulchart – 1:6.

závěru utkání měli hosté ještě jednu nabídku přesilové hry, kterou ale domácí ubránili. O výsledku dnešního zápasu rozhodla hlavně nedisciplinovanost domácích hráčů. Výhra hostů byla zasloužená, protože během celého utkání předváděli lepší hru.