22.12.2007
Radek Habart, Jan Hrabal

Dorost si veze porážku z Karlových Varů

Po včerejším jednobodovém zápase s Hradcem Králové cestovali extraligoví dorostenci HC Pardubice do Karlových Varů. Východočechům se ale toto utkání vůbec nepovedlo, prohráli na západě Čech 0:5.

Extraliga dorostu, 32. kolo, sobota 22.12.2007, Zimní stadion Karlovy Vary

Karlovy Vary

Dynamo Pardubice

5:0
2:0, 1:0,2:0
Branky a nahrávky: 0:56 Putyera (Fusek), 14:56 Schusser (Frk), 23:10 Frk (Záhora), 42:15 Frk, 54:33 Putyera (Kverka). Rozhodčí: Grech – Petr Fiala, Havelec. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. Diváci: 33. Střely na branku: 46:46. Průběh utkání: 5:0.
Karlovy Vary: Nechvátal – Hluchý, Škrdle, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk – Frk, Táborský, Putyera, Winkler, Sýkora, Vaněk, Baar, Vachovec, Hampl, Kverka, Fusek, Záhora.
Dynamo Pardubice: Barta – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Hradecký, Procházka, Knotek, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.

Komentář

O první branku v první minutě zápasu se postaral Jan Putyera. To byl od něj dobrý tah, protože hra dostala ten pravý hokejový nádech – 1:0.

Hosté se snažili srovnat ale energetici je k puku jen tak nepustili, hráli a bránili co mohli. Důkazem byl druhý gól v 15. minutě, který vypálil Schusser od modré čáry. Kotouč vletěl do brány snad nadzvukovou rychlostí – 2:0.

Pardubičtí jako kdyby byli zadýchaní, jako kdyby jim nestačil dech na soupeře. Nehráli nijak podprůměrně, ale nedařilo se jim být důrazní a prosadit si na ledě svou.

Bylo jasné, že se ve druhé třetině Pardubice budou snažit v tomto směru zlepšit, ale všechny plány jim překazil Martin Frk, který s pukem unikal už od poloviny hřiště a pěkně ho „zaparkoval“ skrz gólmana do brány – 3:0.

Na poli branek se pardubičtí hráči ne a ne chytit. Do poloviny utkání stačila Energie nastřílet tři góly, zatímco Pardubice měly nulu. V důraznosti a kombinacích měla Energie pořád lepší postavení.

A pokud už se někdo z Pardubic dostal do útočné pozice a nějakým způsobem mohl zakročit, tak snaha vždy na něčem ztroskotala. Ať už díky obraně energetiků, či nepřesnosti a nekonkrétnosti přihrávky.

U spousty zápasů je rozhodnuto daleko před koncem. A tento nebyl výjimkou. Na začátku 3. třetiny pořád svítil na tabuli stav 3:0 a vůbec to nevypadalo na to, že by Pardubice mohly snížit.

Spíše to vypadalo opačně, tedy že inkasují opět puk do sítě od Energie. Stalo se očekávané. O čtvrtou branku se postaral ve 43. minutě Frk – 4:0.

To už opravdu nebylo nic moc k řešení. Pardubický brankář musel snášet jen stupňující se nájezdy energetiků a v 55. minutě zakončil pátým gólem úspěšný zápas ten samý hráč, který ho gólem i odstartoval. Byl to Jan Putyera – 5:0.