7.12.2007
Jan Horák, Jan Hrabal

Dorost exceloval v Ústí nad Labem, dal mu „šestku“

Vysoké vítězství 6:2 vezou extraligoví dorostenci z Ústí nad Labem. Východočeši pod začátku zápasu plnili roli favorita a po pohodovém výkonu získali tři body do dorostenecké tabulky. Dva góly vstřelil Vít Hradecký, další branky přidali Lukáš Kapec, Ladislav Havlík, Tomáš Kubelka a Jan Šafář.

Extraliga dorostu, 27. kolo, pátek 7.12.2007, Lví aréna

Ústí nad Labem

Dynamo Pardubice

2:6
0:1, 1:3, 1:2
Branky a nahrávky: 38:32 Žák (Jankovič), 48:05 Žák (Chytrý) – 6:16 Hradecký, 25:15 Kapec (Knotek), 35:39 Havlík (Kubelka, Kindl), 37:27 Hradecký (Šafář), 47:13 Kubelka (Kindl), 53:43 Šafář (Havlík, Knotek). Rozhodčí: Franěk – Hynčica, Kebrle. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 48. Střely na branku: 24:26. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6.
Ústí nad Labem: Petrásek – Hříbal, Špila, Sova, Poláček, Andres, Burkovec – Chytrý, Jankovič, Žák, Pojezný, Richter, Slavíček, Bezpalec, Faigl, Ptáček.
Dynamo Pardubice: Štrof – Zdráhal, Beneš, Havlík, Semrád, Čáp, Lenoch, Havlík, Žemlička – Procházka, Knotek, Kapec, Světlík, Kindl, Kubelka, Hemský, Nosek, Tomín, Hradecký, Šafář.

Komentář

Hosté z Pardubic hned po úvodním buly vtrhli do útočného pásma, Procházkův švih ze strany musel ramenem krýt Petrásek. V 7. minutě už Petrásek klopil hlavu, důrazně si před brankou počínal Hradecký – 0:1.

To také byla na dlouhou poslední hokejová radost pro přihlížející. Poté borci na obou stranách skončily se svými útočné výpady většinou v rozích či na holích soupeřovy obrany. Až ve 13. minutě rozvířil stojaté vody utkání Žák, když ujel v oslabení, aby gólmanu Moelleru Štrofovi připomněl žlutomodré barvy domácích.

Hra obou celků se poté opět začala topit v zakázaných uvolněních a nepřesnostech, z kterých vytáhl hosty až ke konci třetiny kličkující Hemský, jenž bekhendovým blafákem poškádlil Petráska. Po něm díky perfektním očím Semráda rozkmital nohy v samostaném úniku Světlík, ale s dojíždějícím bekem Ústí na zádech nezakončil důrazně.

Utahané představení druhé části dostalo spád až ve 25. minutě, to když před brankou skvěle prodal výborný pas Knotka od zadního hrazení Kapec – 0:2.

Připravenost pardubických bruslařů demonstroval Kubelka, když v polovině utkání jako expres prosvištěl ve vlastním oslabení kolem ústeckých kůlů a stopku mu vystavil až Petrásek. Hosté však záhy upadly v nemilost rozhodčího podruhé za sebou a v pokračující je Lvíčata sevřela v pevných kleštích, vyložená šance se však z deště střel neurodila.

Efektivu v přesilovce naopak předvedli v plné parádě hosté, ve 37. minutě vyhnal ústeckého hříšníka z trestné lavice ukázkovou bombou od modré Havlík – 0:3. O další kopanec do sebevědomí domácích se za necelou minutu postaral Hradecký, který z první uklidil do branky Šafářův pas zpoza branky – 0:4.

Rozdováděné hosty pak vzápětí přibrzdil Žák, jenž si našel místo u pravé tyče a bekhendem se trefil do víka – 1:4.

Hned z kraje posledního dějství pocuchal nervy Lvíčatům Kubelka, když několikrát zle dorážel před Petráskem. Výbornou akci předvedli v pohodě hrající hosté ve 47. minutě, mezi kruhy si najel na Kindlovu příhru z rohu Kubelka a z voleje se nemýlil – 1:5.

Čtyřgólové manko za pár sekund opět ztlumil Žák, když v přesilovce snad na pátý pokus dotlačil puk do branky – 2:5.

Pardubice se však ze sedla vyhodit nenechaly, dál předváděly uvolněný výkon a puk nedali témeř z hokejky. Z bohorovnosti je vyvedl až Špila, který se dvakrát po sobě dostal k nebezpečné střele příklepem.

Moeller však záhy Špilovo upozornění vyslyšel, Havlíkovu střelu od modré Petrásek vyrazil jen před Šafáře a ten před poloprázdnou klecí nezaváhal - 2:6. Se čtyřgólovým náskokem pak hosté v poklidu dokráčeli k vítězství.