17.11.2021
Redakce

Šňůra proher končí, junioři vysokým rozdílem porazili Kometu

Pardubičtí junioři dokázali prolomit šestizápasovou sérii proher, poté co doma zdolali Kometu vysokým rozdílem. Pardubice dominovaly již od úvodních minut a to se projevilo i na skóre. Dynamo si celý čas hlídalo utkání hlavně díky skvělému Danielovi Herčíkovi který si připsal hattrick, premiérový gól v dresu Dynama si také připsal Tomáš Urban.

Extraliga juniorů, 24. kolo, středa 17.11.2021, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

7:3
2:0, 3:2, 2:1
Branky a nahrávky: 5. Rouha (Urban), 11. Kaplan (Štetka), 23. Urban, 33. Herčík (Kaštánek, Kaplan), 38. Herčík (Chabada, Urban), 51. Kaplan, 60. Herčík (Urban, Gromadzki) – 27. Malý (Šalé, Sedláček), 39. Harmim (Bartes, Cápay), 48. Šalé (Malý). Rozhodčí: Veinfurter – Bohuněk, Hájková. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 50. Střely na branku: 40:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 7:3.
Dynamo Pardubice: Matěcha – Hebek, Hrádek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Kaštánek, Štetka, Lichtang, Rouha, Herčík, Formánek, Paleček, Urban, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.
Kometa Brno: Schnattinger – Řehák, Grauer, Holemý, Eich, J. Sedláček, Svoboda, Horký, Cápay, Bartes, Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý, Otava, Nesvadba, Harmim.

Komentář

Úvod utkání začal lépe pro domácí Dynamo, když se již v první minutě mohl prosadit Herčík, ten se pokusil rychle obtočit kolem Schnattingerovi branky a zakončit, to si však brankař Komety pohlídal. Otevřít skóre se podařilo v páté minutě, kdy rozjel rychlou akci Urban, kterému se povedlo najít ve volném prostoru Michala Rouhu, který se svou střelou nemýlil – 1:0. Na druhý gól Dynama jsme nemuseli čekat moc dlouho, jelikož v desáté minutě se po nepovedené šanci Štetky k puku dostal Robin Kaplan, jenž úspěšně zakončil – 2:0.

V druhé třetině se roztrhl pytel s góly, první gól v dresu Dynama si připsal Tomáš Urban ve 23. minutě, když se sólovou akcí probojoval až před brankaře a zakončil pod břevno – 3:1. O pár minut později Kometa otevřela své gólové konto, konkrétně ve 27. minutě, potom co se hráči dostali do rychlého protiútoku z kterého těžil Jakub Malý – 3:1.

Dynamo poté dostalo šanci v podobě dvojnásobného oslabení, to hráči využít perfektně, když Kaštánek našel volného Daniela Herčíka, který již zakončoval do odkryté branky – 4:1. Při čtvrtém gólu Dynamo dokázalo opět využít přesilovou hru a podobě jako u předchozího gólu našel Chabada křižnou přihrávku Daniela Herčíka, jenž opět střelou do odkryté brány zvýšil vedení Dynama – 5:1. Kometa vzápětí po odehraném buly vyslala do útoku Nesima Harmimiho, jehož střela k levé tyči znamenala druhý gól pro Kometu – 5:2.

Poslední třetina utkání začala lépe pro Kometu, když Malý vyslal v oslabení do samostatného protiútoku Eduarda Šalého, jenž svým bekhendem snížil vedení Dynama – 5:3. Pardubické napadání přineslo ovoce o pár minut později, kdy Robin Kaplan vypíchl puk bránícímu hráči a následný nájezd proměnil mezi betony Schnattingera – 6:3. Ke konci utkání dokázal ještě Urban najít volného Daniela Herčíka, který svým gólem nad beton gólmana zkompletoval hattrick – 7:3.

Ohlasy po utkání

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „Po sérii porážek jsme chtěli doma uspět, byli jsme posílení hráči z Litoměřic a z A-týmu, kteří nám jak bodově, tak herně opravdu pomohli a věříme, že se po tomto zápase zvedneme a budeme podávat takové výkony, jaké by jsme si představovali.“