26.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Vítězná šňůra dorostenců skončila, podlehli Olomouci

Po sedmi zápasech bez ztráty bodu poznali extraligoví dorostenci HC Pardubice hořkost porážky. Ve velké hale ČEZ Areny podlehli Olomouci 3:4. Pardubičtí v celém utkání doháněli náskok soupeře, v závěrečné power play sahali po plichtě, ale tři body nakonec ukořistili Hanáci. O góly Východočechů se podělili Tomáš Kubelka, Jan Šafář a Lukáš Kapec.

Extraliga dorostu, 17. kolo, pátek 26.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:4
1:2, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 3:17 Kubelka (Havlík, Beneš), 29:16 Šafář (Zdráhal), 53:03 Kapec (Šafář) – 2:42 Kryl (Málek), 14:07 Mareček (Konečný), 28:41 Nečesal (Mareček), 43:56 Kryl (Kreisel). Rozhodčí: Vampola – Ježek, Zídek. Vyloučení: 9:11, navíc Světlík (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. Diváci: 80. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: Štrof (44:15 Štiegler) – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Zavoral, Šafář, Světlík – Kubelka, Procházka, Moučka – Jetmar, Tomín, Hemský – Kapec, Nosek.
Olomouc:

Komentář

Hned v úvodu utkání padly dva slepené góly. První do branky Pardubic v čase 2:42, když se po povedené střele Matěje Málka prosadil Martin Kryl, který doklepl puk ze vzduchu – 0:1.

Domácí odpověděli o několik desítek vteřin později. V čase 3:17 se po povedené souhře tria Petr Beneš, Ladislav Havlík a Tomáš Kubelka střelecky nemýlil poslední jmenovaný – 1:1.

Následující minuty přinesly nepříliš atraktivní hokej plný nepřesností a zbytečných přerušení. V 8. minutě se do velké šance dostal Roman Tomín. Z bezprostřední blízkosti střílel bekhendem, ale Robert Motáň jeho pokus bezpečně pokryl. Další střelecký pokus Pardubic zaznamenal o chvilku později Jan Zdráhal, který neváhal vystřelit hned po buly. Motáň střelu se štěstím vytěsnil pravým betonem.

Na druhé straně se zapotil i domácí gólman Vojtěch Štrof. Pokus Martina Kvapila z mezikruží, který spatřil na poslední chvíli, stihl aspoň vyrazit do ochranné sítě. Další pokus hostů, ale už skončil v Pardubické brance. V čase 14:07 vybojoval v přesilovce David Nečesal kotouč, který pak přihrál Ondřeji Marečkovi a ten střelou pod víko dostal hosty opět do vedení – 1:2.

V 18. minutě mohlo být na straně hostí ještě veseleji, ale Petr Vaněk nevyužil samostatný nájezd, do kterého ho vyslal Ondřej Mareček. Štrof pokus nadvakrát ztlumil. Minutu před koncem úvodní třetiny mohl vyrovnat Marek Hemský, jeho dalekonosná střela jen těsně minula branku.

Začátek druhé časti přinesl velmi rozkouskovanou hru. Pardubičtí hráči se ubránili přesilovce a poté si vytvořili tlak, který ovšem nevyužili. V čase 28:41 se z protiútoku trefil mezi Štrofovy betony Jaroslav Nečesal, kterému skvěle asistoval Ondřej Mareček – 1:3.

V čase 29:16 se povedlo domácím snížit zásluhou souhry Jana Zdráhala a střelce gólu Jana Šafáře – 2:3. Pardubice se usilovně snažily o vyrovnání. Usadily se na delší dobu v útočném pásmu a střílely z každé pozice. Ani jedna střela se neuchytila a hosté nedovolili vyrovnání.

Naopak se dostali do herní pohody a naprosto ovládli závěr druhé třetiny. Nejprve se z blízka netrefil Ondřej Mareček a o chvíli později svůj bekhend neumístil přesně kapitán hostů David Čada. V závěrečné minutě třetiny přestřelil i Matěj Málek a do kabin se odcházelo za stavu 2:3.

Třetí část hry začaly oba týmy velmi opatrně a nikam se nehnaly. Ve 44. minutě byl za podražení vyloučen Ladislav Havlík a Olomouc využila už svou druhou přesilovku v utkání. V čase 43:56 nahodil Petr Kreisler puk před bránu, puku se zmocnil Martin Kryl a jeho střelu si srazil do sítě jeden z domácích obránců, pro Kryla to byl druhý gól v utkání a znamenal odskok hostů opět na rozdíl dvou branek– 4:2.

V čase 44:15 se dostal kotouč opět do Pardubické brány, poté co vypadl Štrofovi z náruče. Rozhodčí, ale přerušil hru a gól nemohl být uznán. Toto zaváhání domácího brankáře vedla k jeho střídání za Jana Štieglera.

Na něj bylo vysláno hned pár střel, ale většina nějak neohrozila branku. Mezi výjimky patří pokus Samuela Pezdy, který těsně před Štieglerem tečoval David Čada. Puk těsně prolétl kolem brány. Na druhé straně napřáhl Lukáš Kapec, puk propadl do brankoviště, ale projel nikým netečován mimo bránu.

Lukáš Kapec se ale radoval v čase 53:03, když se nemýlil po přihrávce Jana Šafáře a vrátil Pardubice do hry o bod ze základní hrací doby – 3:4.

Pardubice se velmi snažily o vyrovnání, ale nedařilo se jim po střelecké stránce. V čase 59:41 byly vyrovnání asi nejblíže. Puk se po závaru před brankou hostí odrážel od bruslí a hokejek hráčů a nakonec orazítkoval tyč.

Ve stejném čase byli současně vyloučeni Vojtěch Zavoral, Lukáš Kapec, Radek Kvasnička a Jiří Študent, všichni za hrubost. Po buly se hosté zmocnili puku a v klidu si udrželi vítězství. Pro domácí to znamenalo první prohru po sedmi předchozích výhrách.