20.10.2007
Jiří Mokrý, Jan Hrabal

Dorostenci zvládli infarktovou koncovku a vezou další výhru

Deset vstřelených branek a nesmírně zajímavý a hlavně dramatický zápas byl k vidění na třebíčském zimním stadionu, kde nastoupili v rámci 16. kola dorostenecké extraligy Pardubičtí. První třetina branku nepřinesla, ale pak to jelo: ve 24. minutě se trefil Jan Šafář, po třebíčském vyrovnání odpověděli do konce prostředního dějství Denis Kindl a Vojtěch Zavoral. To pravé přišlo v závěrečném dějství, kde nejprve Třebíčští dvěma góly srovnali stav, ale v závěrečné pětiminutovce, jak už to v této sezoně u pardubického dorostu bývá, strhli hosté vítězství na svou stranu. V čase 54:23 se trefil kapitán Lukáš Kapec, na kterého o necelé čtyři minuty později navázal Ladislav Havlík. Třebíč se nevzdala, opět snížila stav, ale poslední gólové slovo měl 17 sekund před koncem do opuštěné třebíčské klece opět Ladislav Havlík. Pardubice vyhrály posedmé v řadě! Tentokrát 6:4!

Extraliga dorostu, 16. kolo, sobota 20.10.2007, Zimní stadion Třebíč

Horácká Slavia Třebíč

Dynamo Pardubice

4:6
0:0, 1:3, 3:3
Branky a nahrávky: 34:52 Vondráček (Honza), 41:26 Vondráček (Němec), 47:16 Honza (Deveri), 58:31 Honza (Deveri) – 23:59 Zdráhal (Šafář), 35:33 Kindl, 36:24 Zavoral (Kindl), 54:23 Kapec (Jetmar), 58:15 Havlík (Čáp), 59:43 Havlík. Rozhodčí: Kubičík – Mlčoch, Musil. Vyloučení: 13:8, navíc Honza 5 minut a osobní trest do konce utkání, Němec osobní trest do konce utkání – Kindl 5 minut a osobní trest do konce utkání, Šafář 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. Diváci: 75. Střely na branku: 22:50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6.
Horácká Slavia Třebíč: Ialšenko – Belatka, Koukal, Kotrba, Halveš, Bartejs, Fryauf - Zdražil, Vysloužil, Fusek, Němec, Vondráček, Stahorský, Večeřa, Deveri.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Šafář, Světlík, Kubelka, Moučka, Jetmar, Hemský, Kapec, Nosek.

Komentář

Zápas začal od první minuty ve vysokém tempu a šance střídala šanci. Hosté z Pardubic byli v první třetině aktivnějším týmem, ale brankář Horácké Slavie Jan Ilašenko svoje spoluhráče několikrát podržel a držel čisté konto. Domácí se snažili pálit na bránu soupeře ze všech pozic, ale jen málo z těchto střel bylo opravdu nebezpečných.

Zajímavá a málokdy vídaná situace přišla v osmé minutě, kdy Ilašenko při pokusu vyrazit kotouč útočníkovi Pardubic, který objížděl jeho bránu, upustil hokejku a rozhodčí nařídil trestné střílení za hození hole. To ale hosté neproměnili a i proto se po první dvacetiminutovce odcházelo do kabin za stavu 0:0, s čímž mohli být spokojenější hráči Třebíče.

Koření hokeje, tedy branky, přinesla až druhá třetina. Už v její čtvrté minutě šli hosté do vedení zásluhou Jana Zdráhala, kterému asistoval Jan Šafář – 0:1.

Více než deset minut trvalo domácím, než dokázali vyrovnat. Na 1:1 upravil v čase 34:52 Tomáš Vondráček po přihrávce Marka Honzy.

Další dvě minuty přinesly další dva góly a oba do sítě domácích. Druhá i třetí pardubická branka si byly hodně podobné. Obě padly po střelách do hloučku hráčů a puky při obu gólech zapadly přesně do horních rohů Ilašenkovy brány. Druhý gól hostí vstřelil Denis Kindl – 1:2, autorem třetí pardubické branky byl Vojtěch Zavoral, asistovali Moučka a Kindl – 1:3.

Slávisté ve zbývající čtyřminutovce už zbraň na překonání Vojtěcha Štrofa v brance Východočechů nenašli a tak oba týmy odcházeli do kabin po druhé siréně za stavu 1:3.

Třetí třetina přinesla velmi dramatickou podívanou, a kdo našel cestu na třebíčský zimní stadion, určitě nelitoval. V této části zápasu totiž padlo šest branek, po třech za záda obou z gólmanů.

Prvním střelcem poslední dvacetiminutovky byl domácí snajpr Tomáš Vondráček, který dal v čase 41:26 po příhrách Ondřeje Němce a Radka Vysloužila svůj druhý gól v zápase a domácím naději – 2:3.

Šanci vyrovnat měli Třebíčští ve třiačtyřicáté minutě, kdy měli možnost hrát téměř jednu a půl minuty v pěti proti třem. Nejprve odešel na trestnou Tomáš Nosek za podražení a o chvíli později si k němu musel přisednout Jan Zdráhal za faul loktem. Domácí však touto výhodou pohrdli a brankáře Štrofa příliš neohrozili. Co se jim nepovedlo v přesilovce, povedlo se při plném počtu hráčů Marku Honzovi, který po přihrávce Danka Deveriho vyrovnal na 3:3.

Po této brance si v čase 47:14 vyžádala střídačka Pardubic oddechový čas. Domácí od této branky hráli účelný hokej, nikam se nehnali a snažili se hru kouskovat, což se jim dařilo až do chvíle, kdy Lukáš Kapec až příliš snadno obešel na modré jednoho z domácích beků a utěšenou střelou opět poslal Pardubice do jednogólového vedení 3:4.

Aby toho nebylo málo zvýšil v čase 58:15 na rozdíl dvou branek bombou od modré Ladislav Havlík. Jeho střela, na kterou mu ostrými nabíjel Zdeněk Čáp, prošla klubkem hráčů až do sítě za bezmocného brankáře domácích – 3:5.

Jen šestnáct vteřin trvalo třebíčským dorostencům, než dokázali snížit opět na rozdíl jediného gólu. Čas 58:31 totiž znamenal gól v pardubické síti. Tentokrát se po ťukesu v obranném pásmu hostí prosadil Ladislav Hlaveš, přihrávku si připsal Tomáš Bartejs – 4:5.

Po tomto gólu si oddechový čas na poradu vybrala střídačka domácích. Po jeho uplynutí zůstala třebíčská klec prázdná a v obranném pásmu hostí se objevilo šest hráčů do pole. V tuto dobu hlavní sudí Kubičík vyloučil domácího Vysloužila. Protože nepřesností ze strany rozhodčího bylo v utkání více, a to na obou stranách, narůstala mezi hráči nervozita, která vyvrcholila hromadnou bitkou v poslední minutě.

Po dlouhém řešení, kdo má být vlastně vyloučen a za co, se pak opět hrálo a do třebíčské klece se ještě sedmnáct vteřin před koncem trefil, v zápase už podruhé, Ladislav Havlík a stanovil tak konečné skóre zápasu na 4:6.