18.10.2007
Michal Kolařík, Jan Hrabal

Dorost jede! Porazil Jihlavu a vyhrál pošesté v řadě

Extraligoví dorostenci HC Pardubice se činí. V předehrávce 15. kola nejvyšší soutěže dorostu vyhráli v Jihlavě 2:1 a zaznamenali další cennou výhru. Na Horáckém zimním stadionu nepadalo tolik branek jako v úvodním vzájemném duelu, který Pardubice v malé hale ČEZ Areně vyhrály jasně 7:0. Východočeši ale trpělivým výkonem opět vzali Dukle všechny body. Hned ve 2. minutě se trefil útočník Tomáš Kubelka, na počátku prostředního dějství zvýšil na 2:1 z pardubického pohledu útočník Jan Jetmar. V závěru sice dokázali domácí snížit, ale hosté si konečnou výhru vzít nenechali. Pozítří hrají Pardubičtí od poledne v Třebíči.

Extraliga dorostu, 15. kolo, čtvrtek 18.10.2007, Horácký zimní stadion Jihlava

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 57:09 Kuřítko – 1:52 Kubelka (Kindl), 20:27 Jetmar (Vondráček, Zdráhal). Rozhodčí: Blecha – Drobílek, Jaroslav Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 32:22. Průběh utkání: 0:2, 1:0.
Dukla Jihlava: Šťastný – Pekárek, Musil, Šidlík, Kvasnička, Kolda, Hejl – Vysloužil, Polcar, Kasalý – Kuřítko, Pěška, Zeman – Brychta, Malec, Zídek.
Dynamo Pardubice: Štrof – Zdráhal, Vondráček, Havlík, Beneš, Rejda, Čáp, Semrád, Lenoch – Šafář, Jetmar, Kapec – Kindl, Světlík, Kubelka – Zavoral, Procházka, Hemský.

Komentář

Pardubičtí začali utkání s větší aktivitou a důrazem. Odměnou jim byla již ve druhé minutě utkání vsítěná branka. Po přihrávce ujíždějícího Kindla totiž Tomáš Kubelka z bezprostřední blízkosti přehodil gólmana Šťastného – 0:1.

Domácí sice v sedmé minutě měli příležitost srovnat krok v přesilové hře, bohužel ale snad kromě Adama Zemana vážněji nezahrozili. Jmenovaný hráč svoji pěknou kličku přes obránce nezúročil střelou, když trefil pouze připraveného brankaře hostů Štrofa.

V závěru třetiny Jihlavští hráli ve třech, na trestnou lavici putoval nejdříve Martin Kuřítko, nedlouho po něm Filip Kvasnička. Skóre se již ale neměnilo.

Do druhého dějství vkročili pravou nohou opět hosté, 27 vteřin jim stačilo k navýšení stavu. Využili totiž přesilovou hru pěti proti čtyřem a Jan Jetmar zametl puk za brankáře domácích – 0:2.

Stalo se tak po kombinaci se spoluhráči Davidem Vondráčkem a Janem Zdráhalem. Ani série čtyř vyloučených v rozmezí sedmi minut nebyla dostatečnou vzpruhou pro domácí. Ke snížení výsledku nevedla ani střela z hole Zemana, který z dobré pozice přehazuje brankáře, avšak bohužel pro domácí i branku Východočechů.

Jihlavským přes veškerou snahu k úspěchu chyběl i větší důraz v přesilových hrách. Naopak útočník hostů Tomáš Kubelka se ve vlastním oslabení prosmýkl mezi třemi hráči Dukly, ledově klidný brankář Šťastný ale uklidnil domácí tým.

Na straně domácích v jedné z mnoha přesilových her Malec příliš váhal s přihrávkou našlápnutému Zídkovi na útočné modré. Ten dostižen obranou hostů neměl v dobré pozici dostatek času k zakončení.V závěru druhého dějství na trestnou lavici putuje domácí hráč Hejl, inkasoval 2 minuty za držení.

Scénář z předchozích dvou částí hry se ve třetí třetině již neopakoval, Dukla přestála úvod v oslabení. O necelé tři minuty později si s úspěchem zopakovala hru ve čtyřech, tentýž hráč Hejl byl nyní vyloučen za hákování.

Již za plného stavu hráčů na obou stranách minul Polcar puk těsně před gólmanem hostů, následné zalehnutí puku ve zmatku před brankou hodnotil sudí dvouminutovým trestem pro Vondráčka z Pardubic. Ani teď ale domácí nezdolali brankovou čáru mezi tyčemi.

Opět byla k vidění vcelku bezradná hra celku Dukly a když už se Martin Vysloužil dostal do slibné pozice, v poslední fázi nedokázal ošálit kličkou pozorného brankáře Východočechů. Na druhé straně je třeba pochválit reflexivní zákrok jihlavského brankáře Šťastného, špičkou pravého betonu vytěsnil puk mířící původně za jeho záda. Když už se zdál být výsledek téměř definitivní, hru dramatizoval Martin Kuřítko.

Individuální akci tentokrát nechyběl zlatý hřeb pro Jihlavu – hbitý útočník se proháčkoval útočnou třetinou k samotnému brankáři, kterého překonal jak jinak, než další kličkou – 1:2.

Dvě minuty nato přilil oleje do ohně v napínavém závěru sudí, vyloučil totiž pardubického Kindla a domácí si vzali oddechový čas. Na poslední vteřiny vyjíždějí na led v šesti, tentokráte bez muže v masce. K vyrovnání již jejich snaha ale nevede. Pardubice si do města perníku odvážejí tři body, domácí doplatili zejména na svou bezzubost v přesilových hrách.