6.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Dorostenci prožili vítězný víkend, porazili i Havířov

Včera po velkém nerváku udolali Třinec, dnes přehráli extraligoví dorostenci HC Pardubice své vrstevníky z Havířova. První branku Východočechů vstřelil ve 29. minutě Jaroslav Moučka, vedení navýšil na dvoubrankové Denis Kindl. Hosté ale tři vteřiny před koncem prostředního dějství dokázali snížit a ve 47. minutě dokonce vyrovnat! Poslední desetiminutovka ale patřila domácím, v 51. minutě vrátil Pardubicím vedení Jan Jetmar, vítězství Pardubic pečetil Jan Šafář.

Extraliga dorostu, 12. kolo, sobota 6.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Havířov

4:2
0:0, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 28:05 Moučka (Procházka), 36:00 Kindl (Beneš), 50:11 Jetmar, 59:19 Šafář – 39:57 Křivohlávek (Pechanec), 46:24 Křivohlávek. Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Plch. Vyloučení: 9:11, navíc Matoušek 10 minut osobní trest a do konce utkání, Ondrek (oba Třinec) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 51:21. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Dynamo Pardubice: Štrof – Vondráček, Zdráhal, Beneš, Havlík, Semrád, Lenoch, Čáp, Rejda – Šafář, Jetmar, Kapec – Světlík, Kindl, Kubelka – Hemský, Nosek, Tomín – Procházka, Moučka, Zavoral.
Havířov: Matoušek (36:00 Strmeň) – Jaško, Ondrek, Grigel, Macejko, Šurin, Duda – Dočkal, Pechanec, Šefčík, Slavík, Křivohlávek, Fábry, Mráz, Blinka, Matějíček, Videlka, Vyčesaný.

Komentář

Začátek zápasu přinesl velmi vyrovnanou hru, která trval prakticky do poloviny první třetiny. Tempo hry narušilo až vyloučení domácího obránce Petra Beneše. Havířov se nedokázal usadit v útočném pásmu a vytvořit si tlak. Naopak Pardubice svou výbornou obranou hrou donutily hosty k faulu, kterého se dopustil Antonín Pechanec a počet hráčů na ledě se vyrovnal.

V 17. minutě byl ošetřován hostující hráč, když obětavě padl do prudké střely a obdržel zásah do krku. Za potlesku všech přítomných byl odvezen na střídačku a mohlo se pokračovat v zápase. Ke konci první časti se začalo tempo zápasu zvyšovat, ale žádný z týmu si nedokázal vytvořit šance, které by ohrozily soupeřovu svatyni.

Druhá třetina přinesla mnohem pohlednější hokej, což potvrdilo i množství zajímavých akcí na obou stranách. Mezi ně patří i akce domácích, když se díky prudkému a přesnému pasu vzduchem uvolnili dva útočníci proti jednomu obránci. Akce bohužel pro domácí neskončila gólem. Na druhé straně velmi pěknou střelu od modré vyslal Jan Křivohlávek. Ani po této střele se skóre neměnilo.

V čase 28:05 nastřelil Lukáš Procházka puk na brankáře a pohotový Jaroslav Moučka ho doklepl mezi betony – 1:0.

Poté následovala série vyloučení, která vyvrcholila hrou tři na tři. V čase 36:00 se skóre měnilo podruhé. Petr Beneš vystřelil prudký projektil, který po teči Denise Kindla skončil u tyče za brankovou čarou – 2:0.

Po tomto gólu došlo ke střídání brankařů v týmu hostí, když byl za nesportovní chování vyloučen na deset minut plus do konce utkání Petr Matoušek. Náskok domácích mohl zvýšit Jan Zdráhal, když se po drzém průniku středním a útočným pásmem dostal sám až před branku. Svůj blafák neproměnil a vše nasvědčovalo tomu, že se do šaten půjde za stavu 2:0.

To ale nechtěli hosté připustit a tři vteřiny před druhou sirénou se jim povedlo snížit. Antonín Pechanec přihrál Janu Křivohlávkovi a ten dopravil puk za brankovou čáru – 2:1.

Třetí třetinu začali jasně aktivněji hosté. Domácí se osvobozovali jen za cenu zakázaných uvolnění. V čase 46:24 Nastřelil Antonín Pechanec puk na branku a Jan Křivohlávek puk doslova domlátil do brány – 2:2.

Po vstřeleném gólu se hra vyrovnala.Vedení strhl na stranu domácích Jan Jetmar, když si v čase 50:11 zpoza branky vybruslil a puk zavěsil přesně do šibenice – 3:2.

Hosté se zvýšenou aktivitou snažili vyrovnat. Naděje jim ovšem skončili spolu s dvojnásobným vyloučením v čase 57:50, když Pardubicím nabídli přesilovku pět na tři. Domácím se podařilo výhodu využít v čase 59:19díky mazáckému a troufalému blafáku Jana Šafáře, který si zvedl z ledu puk na hokejku a zpoza branky ho zasunul k pravé tyčce, čímý uzavřel na konečných 4:2.

Pardubický extraligový dorost má za sebou povedený domácí víkend, ve kterém, stejně jako před dvěma týdne, ukořistili všechny body. Ze šesti posledních zápasů se jim povedlo pětkrát naplno bodovat.

Ohlasy po utkání

Jiří Fibiger (HC Pardubice): „V první třetině žádná branka nepadla, ve druhé jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale to dokázal soupeř vyrovnat. Stejně jako ve včerejším utkání proti Třinci se nám povedlo zápas v závěru zvrátit na naši stranu. Nádherný byl mazácký gól Honzy Šafáře v poslední minutě, který opravdu parádním blafákem zpoza branky zvýšil na 4:2.“