5.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Dorostu se povedl parádní obrat, vyhrál nad Třincem 4:3

Po dvou třetinách prohrávali 0:2 a pohled na jejich hru nebyl příliš valný. Ve třetí dvacetiminutovce ale extraligoví dorostenci HC Pardubice skvělým výkonem otočili vývoj utkání 11. kola dorostenecké extraligy s Třincem a dovedli jej do tříbodového vítězství. Dva góly Východočechů vstřelil útočník Denis Kindl.

Extraliga dorostu, 11. kolo, pátek 5.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

4:3
0:1, 0:1, 4:1
Branky a nahrávky: 44:50 Kindl (Zdráhal), 45:24 Nosek, 52:38 Šafář (Kindl, Havlík), 56:04 Kindl (Světlík) – 16:42 Orsava (Marosz), 36:55 Marosz (Bajtek), 47:36 Rufer (Sklenář). Rozhodčí: Kubeš – Holeček, Tasch. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 70. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Rejda, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Procházka, Moučka, Jetmar, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Oceláři Třinec: Sklenář – Ovčaří, Gottwald, Pavlík, Rajnoch, Burzala, Teper, Sklenář – Rufer, Bajtek, Franek, Putniorz, Marozs, Balcar, Jaráb, Samek, Číhal, Uher, Orsava.

Komentář

Zápas začal ve velmi rychlém tempu, ale žádnému z týmů se nepovedlo usadit na delší dobu v útočném pásmu. Hráči si nedokázali vytvořit žádné větší šance a hrálo se nahoru–dolů. Tempo hry se změnilo až s vyloučením Davida Franka za hákování ve 12. minutě. Pardubičtí si dokázali na chvíli vytvořit tlak, který ovšem neskončil gólem, ale návratem potrestaného hráče zpět do hry.

Ihned po přesilovce se domácí hnali tři na dva. Tato akce skončila nestřelenou tyčkou. V čase 16:42 dostal Jakub Orava nahrávku na hokejku od Rostislava Marosze a nemýlil se – dostal Třinec do vedení – 0:1. Zbytek první časti se spíše dohrával a tak se do šatech odcházelo za stavu příznivějšího pro hosty.

Do druhé třetiny vlétly do zápasu aktivněji Pardubice, které chtěli co nejdřív smazat jednogólový náskok Třince. Dařilo se jim udržet v útočném pásmu, a dostat hosty pod tlak díky vyloučení Patrika Jarába z první třetiny. Ve 22. minutě před bránu nahrával Tomáš Kubelka na Jiřího Světlíka, kterému se podařilo nastřelit pouze gólmana. Od něj se puk odrazil na osamoceného Denise Kindla, který se nezorientoval a puk nezasunul za brankovou čáru.

Na druhé straně se nastřelený puk snažil dorazit. Ani on se neprosadil. To se povedlo až v čase 36:55 Rostislavovi Maroszovi. Ten se snažil po asistenci Filipa Bajteka překvapit z otočky Vojtěcha Štrofa, což se mu také povedlo – 2:0. Snaha domácích od otočení zápasu ve druhé třetiny skončila bezúspěšně s hvizdem rozhodčího.

I na začátku třetí třetiny byli aktivnější domácí. Tlak v přesilovce vyvrcholil v čase 44:50 dorážkou Denise Kindla po nastřelení Jana Zdráhala – 1:2.

Třinečtí se ani nedokázali oklepat z prvního gólu a další ránu jim zasadil o čtyřiatřicet sekund vteřin později Tomáš Nosek, když se dostal k vyhozenému puku a střelou od modré se nemýlil – 2:2.

Domácí se mohli dostat do vedení hned o chvíli později. Před bránu nahrával Vojtěch Zavoral, ovšem svou šanci Jan Šafář nedokázal využít. V čase 47:36 strhnul vedení na stranu hostí Adam Rufer, který se jako první zorientoval po střele Vojtěcha Sklenáře a doklepl puk do kasy – 2:3.

Vedení hostí mohl zvýšit v 51. minutě Jakub Orava, když se řítil sám na gólmana. Neproměnil. V čase 52:38 po asistencích Denise Kindla a Ladislava Havlíka zakončil výbornou kombinaci v útočném pásmu Jan Šafář – 3:3.

Když už to vypadalo, že všechno spěje do prodloužení nahrál Jan Světlík Denisu Kindlovi mezi kruhy a ten se prudkou střelou k tyčce nemýlil – 4:3.

Hosté se snažili o vyrovnání, ale zabránil jim v tom hlavně v závěru výborně chytající Vojtěch Štrof, který pomohl zajistit domácím velecenné tři body.

Ohlasy po utkání

Jiří Fibiger (HC Pardubice): „Po rozpačitém začátku, kdy jsme v první třetině dostali zbytečný gól, jsme chtěli do druhého dějství vstoupit aktivněji, což si myslím se nám dařilo. Dostávali jsme soupeře trochu pod tlak, ale pak jsme smolně inkasovali, když zpoza brány přeskočil kotouč beton našeho gólmana a zase jsme byli trošku dole. I tak jsme hráče po druhé třetiny nabádali hráče k tomu, že prohrávat 0:2 v hokeji nic není a myslím si, že po stáhnutí hry na tři pětky ve třetí třetině jsme na soupeře vytvořili slušný tlak, nahazovali jsme kotouče ze středního pásma. To byl taktický záměr, abychom se více dostávali do jeho obrany a do tlaku. Nakonec jsme v posledních dvaceti minutách vstřelili čtyři branky a dokázali vývoj skóre zcela otočit. Asi byla výhoda, že první dvě třetiny jsme hráli na čtyři formace a ušetřili síly do závěru. Naším záměrem bylo ale hrát po celé utkání aktivně, že rychleji budeme střídat a všechny zapojíme. Nakonec se nám v závěru vyplatilo zmiňované zúžení sestavy.“