22.9.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Bojovnost a vůle zvítězila. Extraligoví dorostenci udolali i Zlín

Vedli 2:0, ale nadějný stav si nechali utéci. Přesto se extraligoví dorostenci radují z vítězství. Půl minuty před koncem se totiž od modré čáry trefil Ladislav Havlík. Východočeši i ve svém druhém víkendovém utkání vyhráli, soupeře nepřehráli hokejovým uměním, ale nesmírnou dřinou a prací. A v pondělí se mohou těšit na speciální prémii od asistenta trenéra Miloše Říhy mladšího.

Extraliga dorostu, 8. kolo, sobota 22.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

3:2
0:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 22:19 Kapec (Zdráhal), 27:12 Kindl (Beneš), 59:21 Havlík (Beneš, Kindl) – 24:37 Kopún (Zámorský), 41:15 Šoula (Kopún). Rozhodčí: Homola – Imramovský, Zídek. Vyloučení: 9:7, navíc Vondráček (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Rejda, Havlík, Lenoch, Beneš – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Jetmar, Tomín, Fuks, Hemský, Kapec, Nosek.
Berani Zlín: Kašík – Hampl, Zábojník, Zámorský, Valenta, Řezníček, Haloda – Sematan, Sedlář, Šlahař, Laciga, Káňa, Hermna, Šoula, Vodný, Merta, Žůrek, Kopún, Holík, Klhůfek.

Komentář

Oba týmy vlétly do zápasu velmi aktivně. Hrál se rychlý hokej, ale žádné mužstvo se nedostalo do větší šance. Jedinou výjimkou je jen pokus zlínského hráče Valenty, který prudce vystřelil od modré. Štrof však puk lapil.

V 10. minutě se ve zlínském obranném pásmu se na chvíli usadili domácí hráči vytvořili si pár pěkných šancí, ale ani z těch gól nepadl. Na druhé straně o chvíli později zahrozil Hladký, který se řítil do samostatného nájezdu na Štrofa. Ten se ovšem nenechal oklamat pohybem a blafák zneškodnil.

O dvě minuty později se v šanci ocitl tentýž hráč. Nahození Valenty však do branky nedoklepl. V téže minutě vystřelil od modré opět Valenta. Štrof chytil. Zlín začal být aktivnější a vytvořil si více šancí než domácí. Žádnou ale nezužitkoval a týmy odcházely do kabin za stavu 0:0.

Druhou část začali aktivněji hosté. Rychleji bruslili a dostali domácí pod tlak. První gól přesto vstřelily Pardubice v čase 22:19 když po střele Zdráhala do brány dorazil puk Kapec – 1:0.

Zlín odpověděl v čase 24:37. Po skvělé přihrávce Zámorského se do úniku dostal Kopún, který se nemýlil – 1:1.

Pardubičtí hráči se gólem nenechali zaskočit. Naopak začali více bruslit a dostávali se do šancí. Kindl nahrával na střelu od modré Kubelkovi, který se neprosadil. V čase 27:12 se nemýlil Kindl, když dostal puk za brankovou čáru. Na gól nahrával Beneš – 2:1.

Ve 33. minutě se na steč vydal Kindl, který byl podražen Hamplem. Rozhodčí nařídil trestné střílení, kterého se ujal Šafář. Brankář hostí se nenechal překonat. Do konce třetiny se hrála vyrovnaná hra a skóre se neměnilo.

Začátek třetí třetiny byl poznamenán ošetřováním hráče hostí, který byl za potlesku všech přítomných odveden na střídačku. V čase 41:15 z blízka prostřelil domácího gólmana Šoula. Asistenci si připsal střelec prvního gólu Kopún – 2:2.

Hosté si vytvořili ještě pár slibných šancí. Z bezprostřední blízkosti se neprosadil Holík. Úspěch ani neslavila střela Zámorského, který označkoval tyčku. Tempo zápasu se srovnalo a v čase 59:21 rozhodl Havlík v přesilovce, který prostřelil gólmana po nahrávkách Beneše a Kindla – 3:2. Zlín si vzal oddechový čas, ale ani hra bez brankáře nepomohla ke změně stavu.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha ml. (HC Pardubice): „Věděli jsme, že Zlín bude náročným soupeřem, v pátek vyhrál 8:0 v Hradci Králové. Kluci po většinu zápasu dodržovali taktiku a vůlí a bojovností jsme utkání vyhráli.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 22. 9. 2007
PCE - ZLN
3:2
20. kolo, 3. 11. 2007
ZLN - PCE
1:3
OF1, 27. 2. 2008
PCE - ZLN
2:6
OF2, 29. 2. 2008
ZLN - PCE
8:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube