2.2.2008
Jiří Lalov

Oslabení junioři nestačili na Karlovy Vary

PARDUBICE — Nejvyšší domácí porážku v této sezoně si v dnešním utkání 42. kola juniorské extraligy připsali pardubičtí mladíci. Východočeši byli v dnešním zápase oslabeni o řadu opor, proti staršímu týmu z Karlových Varů tým doplněný o dorostence nestačil. Dvě branky vstřelil patnáctiletý Denis Kindl, třetí gól přidal o rok starší Jan Zdráhal.

Extraliga juniorů, 42. kolo, sobota 2.2.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

3:8
1:2, 1:4, 1:2
Branky a nahrávky: 16:30 Kindl (Radil), 39:02 Kindl (Radil, Nykl), 44:22 Zdráhal (Zavoral, Kubelka) – 12:13 Kuběna (Budínský), 18:27 Dej (Budínský, Kuběna), 23:42 Dej, 30:46 Kuběna, 34:39 Kuběna (Budínský), 38:32 Topinka (Tollinger), 44:07 Dej, 58:20 Záhora (Topinka, Majer). Rozhodčí: Hribík – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:12, navíc Stoklasa, Kousal (oba Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 90. Střely na branku: 31:50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6, 2:7, 3:7, 3:8.
Dynamo Pardubice: Landsman (40:00 Štrof) – Kučera, Zdráhal, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr – Radil, Bláha, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Kindl, Zavoral, Kubelka, Kapec, Šafář, Šejba, Verner.
Karlovy Vary: Panec – Schmidt, Přindiš, Jemeljanov, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, M. Rohan – Šnajdr, Topinka, Záhora, Chaljavin, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, Kuběna, T. Rohan.

Komentář

Hosté měli obrovskou šanci se dostat do vedení už ve 2. minutě. Pavel Bogunský střílel od modré a teč Tomáše Mistolera poslala puk do tyče. V další šanci se ocitl Jan Topinka ve vlastním oslabení. Skákavý puk sám před gólmanem nezpracoval a propásl možnost skórovat.

Další závar před Filipem Landsmanem už změnu stavu přinesl. Ve 13. minutě doklepl Pavel Kuběna nikým nehlídaný puk po střele Víta Budínského za Landsmanova záda – 0:1.

Vyrovnání měl na hokejce Filip Stoklasa, když se po průniku karlovarskou obranou dostal až před bránu. Snažil se bekhendem překonat gólmana, ten jeho pokus vyrazil a poradil si i s několika následnými dorážkami. Domácí se vyrovnání přece jen dočkali. V polovině 17. minuty doklepl Denis Kindl za gólmanova záda poté, co ho po stele Radila vyrazil jen před sebe – 1:1.

Hosté se opět dostali do vedení díky střele z mezikruží Rostislava Deje třiadevadesát vteřin před první přestávkou – 1:2.

V úvodu prostřední části se domácí dostali do oslabení po faulu Filipa Stoklasy. Hosté měli v početní výhodě mnoho šancí, ale domácím se povedlo se štěstím ubránit. Ve 24. minutě hrubě chybovala domácí obrana a toho využil opět Dej, který si domácí brankáře vychutnal – 1:3.

Michal Panec se blýskl pohotovým zákrokem proti střele jednoho z domácích útočníků a nedovolil tím domácím snížit. Z protiútoku se ale prosadil ve vlastním svým druhým gólem v dnešním utkání Pavel Kuběna – 1:4.

O pár minut se hosté radovali popáté. Zásluhu na tom měl opět Kuběna, který dokonal hattrick po přihrávce Víta Budínského – 1:5.

Ani to nebyl poslední gól hostů ve druhé třetině. O ten se postarali Jan Tomeček a střelec gólu Jan Topinka – 1:6.

Domácí odpověděli necelou minutu před koncem druhé části. Opět se prosadil Denis Kindl, kterému tentokrát přihrával Petr Nykl – 2:6.

Začátek závěrečné části přinesl velmi nepříjemnou událost. Došlo ke srážce mezi Tomášem Schmidtem z Varů a domácím Tomášem Bláhou. Bláha se po zákroku dlouho nezvedal a na střídačku se dostal až za pomoci spoluhráčů a lékaře. Otřesený útočník nakonec do zápasu nenaskočil a odešel předčasně do kabiny.

Následně si Pardubice zahrály dvojnásobnou přesilovku, ve které Filip Stoklasa nastřelil z otočky tyč. Michal Panec si připsal další úspěšný zákrok proti střele Radila. Ve 45. minutě si další hráč Energie připsal hattrick. Tentokrát to byl Rostislav Dej po individuální akci – 2:7.

Pardubicím se podařilo bleskově odpovědět. Jan Zdráhal prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:7.

Když se zdálo, že se zápas už jen dohraje, tak povedenou střelou vymetl Matěj Záhora pavučinky v domácí kleci – 3:8.

O výsledku utkání rozhodla hlavně prostřední část, kterou hosté vyhráli 4:1. Pardubickým juniorům doplněným o několik hráčů z dorostu se nepovedlo zopakovat včerejší vítězství z Hradce Králové.