11.8.2020
Redakce

Dorostenci porazili Liberec vysoko 6:1, pomohl hattrick Formánka

Pardubice - Po těsném vítězství v Jihlavě si Pardubice došly pro výhru i na domácí půdě, když dokázaly porazit Liberec 6:1. Hattrick si na svoje konto připsal produktivní útočník František Formánek.

PR4, úterý 11.8.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

6:1
2:0, 4:0, 0:1
Branky a nahrávky: 15. Formánek (Pilař), 18. Pavlata (Formánek), 25. Formánek, 32. Burda (Vrba), 38. Formánek (Pavlata), 40. Vrba (Dostál) – 55. Cibulka (Dvořák). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Dynamo Pardubice: Matěcha – Koudelka, Bárta, Svoboda, Pražan, Straka, Maštalíř, Hemský, Pavlata, Burda, Formánek, Pilař, Kubíček, Jáša, Jakubec, Fiala, Jirout, Hiemer, Dostál, Vrba, Jiroušek
Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Patzelt, D. Pérez, Cibulka, Culek, Dvořák, Ehrenberger, Plos, Kříž, Hois, Jobek, Fiala, Leclen, Jansa, J. Pérez, Janata, Hrabčák, Chrudimský, Seidl

Komentář

Pardubičtí hokejisté vstoupili do svého třetího přípravného utkání velice aktivně a již po pár minutách se do šance dostal Daniel Burda, který na půlce vypíchl puk bránícímu hráči a jel sám na bránu, bohužel nedokázal překonat libereckého gólmana. O dvě minuty později se do šance dostali hosté, když Jakub Dvořák po přečíslení Pardubic vystřelil nad pravý beton Lukáše Matěchy, ten ale libereckou šanci zneškodnil. Ve 12. minutě se dostal Tomáš Jáša k odraženému puku, ale jeho střela skončila na levé tyči liberecké brány.

Poprvé se Dynamo mohlo radovat v 15. minutě, když František Formánek dostal Dynamo po křižné přihrávce Pilaře a následné střele nad pravý beton do vedení 1:0. Zhruba za tři minuty Pardubice navýšily vedení, když po přihrávce Formánka Dominik Pavlata chladnokrevně zakončil svůj únik a navýšil vedení na 2:0.

Ve druhé třetině byly Pardubice aktivnější a to se projevilo i na skóre. Již pět minut po začátku se dostal do gólové šance František Formánek a střelou z modré čáry nad pravý beton brankaře upravil skóre na 3:0! Další gól přišel krátce po polovině zápasu, když se Daniel Burda zmocnil odraženého puku a zakončil přesně – 4:0!

Svůj hattrick zkompletoval František Formánek ve 38. minutě, když se po přihrávce Pavlaty dostal do šance, kterou proměnil – 5:0! Dvacet sekund před koncem druhé třetiny přidal další gól Ondřej Vrba, který si dojel pro odražený puk a následně krásně zakončil do levého horního rohu – 6:0!

V poslední třetině dokázali Tygři z Liberce dostat puk do pardubické svatyně, autorem čestného gólu byl Tomáš Cibulka, jehož střela na vzdálenější tyč upravila skóre na konečných 6:1!