29.2.2020
Redakce

Junioři Pardubic doma porazili Kometu, rozhodly čtyři góly za tři minuty

Pardubice – Junioři Dynama přehráli Kometu Brno 5:2. O výsledku rozhodli zejména díky povedenému začátku třetí třetiny, v němž nasázeli během čtyř minut tři góly. Premiérovou trefu v soutěži zaznamenal Martin Kubíček.

Turnaj O Pohár DHL, SP7, sobota 29.2.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

5:2
2:1, 0:0, 3:1
Branky a nahrávky: 6. Blümel (Pavlík, Rozlílek), 16. Costa (Blümel), 43. Kubíček (Bucek), 44. Šír (Blümel), 47. Tobiáš (Formánek, Jelínek) – 15. Bartes (Snášel, Studený), 59. Kunc (Svoboda). Rozhodčí: Jaroš – Klouček, Hnát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Dynamo Pardubice: Nečas – Hrádek, Oliva, Kubíček, Jelínek, Secký, Kaštánek – Hebek, Hledík, Formánek, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Blümel, Pavlík, Šír, Bucek
Kometa Brno: Rachůnek – Holemý, Furch, Sedláček, Studený, Mlčák – Žák, Pigl, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Malý, Brabenec, Vašíček, Kunc

Komentář

Dynamo mělo ideální vstup do utkání, když se již v 6. minutě radovalo z vedení. Matěj Blümel svižnou střelou využil přesilovou hru. Za chvilku mohlo být srovnáno, jenže Brabenec prázdnou branku netrefil. Navázal na něj i Snášel, jehož pokus zastavila tyč. Kometa se přeci jen dočkala. V 15. minutě zakončil střelou po ledě brejk tří na jednoho Sebastian Bartes. O minutu později se Pardubice opět ujaly vedení, tentokrát to bylo po ráně, kterou od modré čáry vyslal Kale Costa. Domácí do konce třetiny přežili oslabení, takže do kabin mohli odcházet spokojenější.

V prostřední části tempo hry neupadalo, ale skvělí brankáři na obou stranách deptali útoky. Solidní šanci měl Bartes, ale z levé strany trefil pouze Nečase. Na druhé straně se zaskvěl gólman Brna po střele Olivy. V polovině utkání šel sedět za sekání Antoníček. Dynamo oslabení přestálo bez inkasované branky a po návratu svého útočníka mohlo trestat. Únik dvojice Blümel - Bucek musel vyřešit brankář Rachůnek. V závěru periody měl na hokejce gól Costa, nicméně z prostoru před brankou nemířil přesně.

Závěrečná dvacetiminutovka již patřila domácím. Premiérovou trefou mezi pardubickými juniory se blýskl ve 43. minutě Martin Kubíček. Za 41 sekund navýšil vedení Dynama Radek Šír, který se v prostoru před brankou zorientoval nejlépe. To ale nebylo vše. Ve 47. minutě si junioři Pardubic připravili pro fanoušky nádhernou akci, na jejímž konci byl Ondřej Tobiáš. Východočeši tak zakrátko vedli v poměru 5:1. Zápas se pomalu dohrával, protože obrana Pardubic soupeře do žádné větší šance nepustila a dopředu se již Dynamo tolik hrnout nemuselo. Stav se však ještě naposledy změnil. V závěru byl vyloučen za hákování Oliva, přesilovku Komety dokázal využít střelou k tyči Michal Kunc. To však nikomu nevadilo, protože Dynamo zápas zvládlo a tři body na svém ledě dokázalo uhájit.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Dnes byl výkon diametrálně odlišný od prvního vzájemného zápasu, kluci víceméně Brno k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli. Ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, které jsme neproměnili. Určitě nám hodně pomohl Matěj Blümel, který zahrál dobré utkání, ale všichni kluci dnes makali. Klobouk dolů. První cíl, co jsme měli - postup do play off - jsme splnili. Teď bychom chtěli jít z prvního místa ze skupiny."

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „V podstatě si myslím, že jsme dvě třetiny byli rovnocenným soupeřem domácímu týmu, ale pak najednou ve třetí třetině jsme měli hloupé chyby, kdy nám soupeř odskočil a my už jsme s tím nebyli schopní nic udělat. Rozhodly chyby, takové klukoviny, které jsme udělali a které soupeř dokázal využít. Takhle prostě hrát nejde."

Zápasy v sezóně

6. kolo, 21. 9. 2019
PCE - KOM
4:3
24. kolo, 4. 12. 2019
KOM - PCE
1:0
SP1, 30. 1. 2020
PCE - KOM
8:4
SP4, 27. 2. 2020
KOM - PCE
6:4
SP7, 29. 2. 2020
PCE - KOM
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube