23.11.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Junioři jedou! Doma si poradili s Třincem

Výborné výkony extraligové juniorky HC Pardubice pokračují. V dnešním utkání porazili mladí Východočeši hokejisty Třinec. Pardubice rozhodly o vítězství v první třetině, kterou vyhrály po brankách Ladislava Jindřicha, Patrika Finka a Uga Dobiáše 3:0. Pak zvýšili zásluhou Petra Nykla na čtyřgólový rozdíl. Čisté konto brankáři Landsmanovi pokazili Třinečtí až v závěru zápasu. V sobotu od 16.00 hodin přivítají „junci“ ve velké hale ČEZ Areny hráče Havířova.

Extraliga juniorů, 23. kolo, pátek 23.11.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

4:1
3:0, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 1:02 Jindřich (Kaut, Stoklasa), 7:55 Fink (Kaut), 9:06 Dobiáš (Blažek), 55:43 Nykl (Buchtele, Krejnus) – 56:43 Pánik (Zeliska). Rozhodčí: Kubeš – Barvíř, Blümel. Diváci: 40. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 4:0, 4:1
Dynamo Pardubice: Landsman – Drtina, Fink, Šnejdr, Krejnus, Poskočil, Blažek – Stoklasa, Kaut, Jindřich – Kousal, Buchtele, Nykl – Šejba, Radil, Dobiáš – Verner, Boček.
Oceláři Třinec: Boška – J. Toman, Kania, Razska, Kaďorek, Říman, Vojta – Capcara, Hamrozi, M. Toman, Pánik, Potoček, Böhm, Ostřížek, Mičulka, Zeliska, Twardzik.

Komentář

Diváci na první gól zápasu nemuseli dlouho čekat. Dočkali se jej v čase 1:02, když se prosadil Ladislav Jindřich po souhře s Tomášem Kautem a Filipem Stoklasou – 1:0.

Domácí měli puk na svých hokejkách mnohem častěji. To vedlo k občasným vyloučením hráčů Třince. V úvodní třetině se jedna přesilová hra podařila „Pardubákům“ proměnit. V čase 7:55 zužitkoval Patrik Fink přesnou přihrávku Tomáše a Kauta a zvýšil vedení o dva góly – 2:0.

Přes veškerou snahu Třince o snížení držel Filip Landsman stále čisté konto. Na druhé straně inkasoval Roman Boška už potřetí. Tentokrát v čase 9:06 po akci dvojice Michal Blažek a úspěšného střelce Uga Dobiáše – 3:0.

Po vstřelení třetího gólu následovala hra plná nepřesností na obou stranách. Žádný tým si nevytvářel žádné větší šance. Skóre teda zůstalo po dvaceti minutách 3:0.

Ve druhé si více slibných akcí vytvořili hosté. Pardubičtí hráči jakoby spokojeni s výsledkem úplně přestali hrát a nechávali puk Třinci. Třinečtí hráči selhávali v koncovce a Filip Landsman zůstával stále nepřekonán. Z toho mála šancí, co si domácí vytvořili žádná nějak výrazněji Romana Boška neohrozila.

K vidění byl nepříliš pohledný hokej bez vstřeleného gólu. Ani zvyšující se tempo zápasu ke konci třetiny nic zajímavého nepřineslo a skóre tedy zůstalo stejné jako v první části.

I začátek závěrečné části se moc hokeji nepodobal. Velké množství nepřesných přihrávek končilo zakázaným uvolněním nebo na hokejkách protihráčů. Oba brankáři neměli moc práce. Zřídka kdy se někdo ocitl v dobré střelecké pozici. Většinu střel blokovali obránci nebo šly mimo bránu.

V 55. minutě dostali hráči Pardubic nabídku přesilové hry. V čase 55:43 se prosadila po výborné souhře trojice Jan Buchtele, Robert Krejnus a Petr Nykl, který si připsal svůj devátý gól během letošní sezony – 4:0.

Když už to vypadalo, že by domácí gólman mohl udržet své čtvrté čisté konto tento rok, vyslal Lukáš Zeliska prudkou a přesnou přihrávku na Richarda Pánika, který pohotovou střelou k levé tyči zaznamenal v čase 56:43 alespoň čestný gól Třince – 4:1.

Do konce zbývaly jen tři minuty a hosté se stále snažili s výsledkem něco udělat. Pardubičtí obránci však výsledek pohlídali. Na vývoji utkání se podepsala i absence šesti hráčů Třince ze základní sestavy. Pardubice si připsaly tři body a udržely si výbornou druhou příčku v tabulce s dvoubodovým náskokem před Plzní a ztrátou sedmi bodů na letos suverénní Zlín.