2.11.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Ani silný Vsetín nezastavil pardubické juniory!

Junioři HC Pardubice pokračují ve skvělých výkonech. V dnešním utkání (souběžně hraném s extraligovým duelem HC Moeller Pardubice – HC Sparta Praha) porazili Vsetínskou hokejovou 5:4. První třetina vítěze nenašla, ve druhém dějství Pardubičtí odskočili na 5:4 a tento náskok již nepustili. O góly Východočechů se podělili Jan Semorád, jenž se trefil dvakrát, Filip Stoklasa, Jakub Šnejdr a Tomáš Bláha. Již v sobotu hrají Východočeši s aktuálním vedoucím celkem – Zlínem. Utkání začíná v 16.00 hodin v malé hale ČEZ Areny.

Extraliga juniorů, 19. kolo, pátek 2.11.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vsetín

5:4
3:3, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 3:44 Stoklasa (Bláha), 5:08 Šnejdr (Jindřich, Kousal), 15:25 Semorád (Jindřich, Bláha), 20:33 Bláha (Semorád), 22:26 Semorád – 2:43 Hrňa (Haschka), 13:59 Haschka, 17:46 Hrňa (Haschka, Podešva), 29:43 Hrňa (Podešva). Rozhodčí: Hribík – Holeček, Plch. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. Diváci: 29. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 5:4.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Bláha, Stoklasa, Paučin, Kousal, Nykl, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba, Verner.
Vsetín: Holomek – Fabián, Kapr, Farda, Haschka, Lukeš, Sznapka - Podešva, Kadlčík, Varga, Plachtovič, Hrňa, Švaňhal, Ševčík, Rachůnek, Červenka.

Komentář

Na první gól zápasu se nemuselo dlouho čekat. V čase 2:43 se o něj postarala dvojice Libor Haschka a Erik Hrňa, který neměl s překonáním domácího gólmana žádný problém – 0:1.

Vsetín se z vedení neradoval dlouho. Přesně o minutu a vteřinu později se po asistenci Tomáše Bláhy prosadil přesnou střelou Filip Stoklasa – 1:1.

V 5. minutě byl vyloučen Jan Sznapa a nabídl domácím první přesilovku zápasu. Pardubičtí hráči se usadili v útočném pásmu a snažili se dostat do dobré střelecké pozice. To se jim povedlo v čase 5:08 se o vedoucí gól postarala souhra trojice Robert Kousal, Ladislav Jindřich a úspěšný střelec Jan Semorád – 2:1.

Dlouho se hrál vyrovnaný hokej bez gólů. Až v čase 13:59 Vsetín vyrovnal zásluhou individuální akce Libora Haschky – 2:2.

Pardubickým hráčům se podařilo opět bleskově odpovědět. V čase 15:25 se v přesilovce prosadil Jan Semorád po přihrávkách Ladislava Jindřicha a Tomáše Bláha – 3:2.

V 17. minutě byl vyloučen Robert Krejnus za napadení a hostům se podařilo v přesilovce prosadit a opět vyrovnat skóre. Bylo to v čase 17:46 po akci Martina Podešvy, Libora Haschka a Erika Hrňy, který si připsal už svůj druhý gól v první třetině – 3:3.

Do konce úvodní části zápasu se nic zásadního nestalo a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Do druhé vlétli domácí velmi aktivně a hned z toho byly dva brzké góly. Ten první už v čase 20:33 po akci Jana Semoráda a kapitána Tomáše Bláhy, který s přehledem svou šanci proměnil a dostal domácí opět do jednogólového vedení – 4:3.

V čase 22:26 bylo nařízeno trestné střílení po faulu Jiřího Fardy. K nájezdu se postavil Jan Semorád a blafákem Hynka Kudelu překonal. Jan Semorád si připsal druhý gól v utkání a dostal domácí do dvoubrankového vedení – 5:3.

Hra se uklidnila a Pardubice se snažily držet své vedení. V čase 29:43 se domácí obranou prohnala dvojice Martin Podešva a Erika Hrňa, který si připsal v tomto zápase hattrick a dal Vsetínu naději na vyrovnání – 5:4. Do konce druhé třetiny se skóre neměnilo.

Ve třetí části přes řadu vyloučení a obrovskou snahu hostů na vyrovnání žádný gól nepadl. „Pardubáci“ si za důležitou výhru připsali velmi cenné tři body a v tabulce se vydrápali na fantastické druhé místo!