20.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Juniorka jede! Porazila i Třebíč

Dva góly Ladislava Jindřicha rozhodly o pátém vítězství v řadě za tři body pro juniory HC Pardubice. Ti v dnešním utkání porazili své vrstevníky z Třebíče 2:0. V napínavém a zajímavém utkání se Pardubičtí dostali do vedení využitou přesilovkou v poslední minutě úvodní třetiny. Diváci v malé hale ČEZ Areny sledovali taktickou bitvu, která našla své rozuzlení při power play hostí, kdy Ladislav Jindřich střelou do prázdné brány hostí rozhodl o vítězství Pardubic. Východočeši neprohráli v základní hrací době po osmé za sebou!

Extraliga juniorů, 16. kolo, sobota 20.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Horácká Slavia Třebíč

2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 19:26 Jindřich (Bláha, Drtina), 59:39 Jindřich (Bláha, Kaut). Rozhodčí: Homola – R. Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:9, navíc Semorád (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 2:0.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Bláha, Stoklasa, Paučin, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba.
Horácká Slavia Třebíč: Ondrůj – Rajský, Hobza, Čtveráček, Dvořák, R. Kadela – Němec, Dostál, Vítek, Kesner, Jánský, Dočekal, Fila, Klíma, E. Kadela, Kejda, Burián, Kurial.

Komentář

Hned v úvodu zápasu se drzým průnikem postaral o rozruch v pardubické obraně Lukas Němec. Projel až k bráně, ale svůj bekhendový blafák netrefil ideálně a puk nezapadl mezi tyče.

Domácí se dostali do problémů kvůli vyloučení Karla Sodomky ke konci druhé minuty. Hráči Třebíče se usadili v pásmu a obstřelovali branku. Martin Jánský si s pukem najel před bránu, jenže svou střelu nedokázal usměrnit.

Hra se postupně uklidnila a ke slovu se dostali domácí. Z bezprostřední blízkosti jen těsně minul Michael Paučin. Svou aktivní hrou si vynutili chyby hostů, které bohužel nedokázali využít. Mezi obrovské šance patří zpětná nahrávka Lukáše Radila na úplně volného Ladislava Jindřicha. Jindřichovi puk sjel z hokejky a minul bránu. Ve 27. minutě projel Jan Semorád přes celé hřiště a prokličkoval se až k osamocenému gólmanovi hostí. Brankář jeho pokus lapil, ale puk mu vypadl za brankovou čáru. Rozhodčí gól neuznal, protože už bylo pískáno.

O minutu později se pokusil z mezikruží prostřelit Karel Sodomka. Puk byl několikrát tečován a prolétl kolem brány. V čase 19:26 bylo na Pardubické střídačce mnohem veseleji. Po rychlé kombinaci tria Tomáš Bláha, Marek Drtina a Ladislav Jindřich se poslední jmenovaný před brankou nemýlil a vyslal puk k levé tyči – 1:0. Po buly udrželi domácí puk na hokejkách a nedovolili hostům se ho zmocnit.

Druhou část začaly Pardubice v početní nevýhodě. Třebíčští mladíci si vytvořili šance, ale než se stihli prosadit, byli domácí v plném počtu. Pět na pět se nehrálo moc dlouho, protože na trestnou lavici šel další z Pardubických. Jakub Šnejdr za nedovolené bránění. I v tomto oslabení se dařilo „Pardubákům“ puk udržet daleko z jejich pásma. Následně se tempo zápasu velmi zrychlilo, ale to s sebou přineslo i řadu nepřesností a hru ve středním pásmu.

Ve 31. minutě se do úniku dostali Karel Sodomka s Jakubem Šnejdrem. Šnejdr svou střelu od kruhu netrefil podle svých představ a o puk zbytečně přišel. O tři minuty později se neuchytila Šnejdrova nebezpečná střela od modré. Pardubičtí hráči si opět ke konci třetiny vytvořili obrovský tlak, ale jejich pokusy byly marné.

V závěrečné části se díky faulu Lukáše Dostála Pardubičtí dostali k mnoha střeleckým pokusům. Ani jeden neskončil v síti a hosté se se štěstím ubránili obrovskému tlaku. Filip Stoklasa vybojoval na modré puk, zavezl ho až k bráně, ale svůj blafák nedokázal zakončit.

Na druhé straně se hráči Třebíče těžce prosazovali přes výborně chytajícího Filipa Landsmana. Puk několikrát poskakoval před kasou, ale Landsman byl vždy na svém místě. Ve 49. minutě zápasu se ho pokusil překvapit střelou od modré Lukáš Dostál. Landsman puk s přehledem vyrazil.

Pardubice nechtěly nechat nic náhodě a zvýšily herní aktivitu. Petr Nykl nahrál na unikajícího Jana Semoráda. Ten sám před gólmanem nevyhrál tento minisouboj. Svou chybu mohl napravit o chvíli později, když vyslal nebezpečný projektil. Petr Ondrůj nadvakrát puk zneškodnil. Šance Třebíče na vyrovnání vzal v 57. minutě svým faulem Petr Fila.

Pardubice v klidu hlídaly hru a snažily se neudělat zbytečné chyby. V čase 59:39 pojistil výhru Pardubicím svým druhým gólem v utkání Ladislav Jindřich, kterému asistovali Marek Drtina a Tomáš Kaut – 2:0.