28.9.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Junioři vydřeli proti Vítkovicím bod, prohráli na nájezdy

Zajímavé utkání zhlédla dnes večer solidně zaplněná malá hala ČEZ Areny Pardubice. Extraligoví junioři HC Pardubice nakonec podlehli Vítkovicím 4:5 po samostatných nájezdech. Východočeši se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení zásluhami Tomáše Kauta a Jana Buchteleho. Ve druhém dějství se ale obraz hry změnil a domácí mohli být rádi, že Robert Kousal ve 40. minutě vyrovnával na 3:3. Kapitán Tomáš Bláha poslal Pardubice v úvodu třetí dvacetiminutovky opět do vedení, ale po vyrovnání Ostravanů dospělo utkání do prodloužení. V něm gól nepadl, a tak musely rozhodnout. Za Vítkovice se trefili dva borci, v pardubickém dresu byl úspěšný pouze Jan Semorád.

Extraliga juniorů, 9. kolo, pátek 28.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vítkovice

4:5sn
2:1, 1:2, 1:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 14:45 Kaut (Jindřich), 15:17 Buchtele (Sodomka), 39:29 Dobiáš (Kousal), 40:26 Bláha (Jindřich) – 18:36 Šedivý, 34:12 Szturc (Slavík), 38:07 Szturc (Bartoš, Noga), 45:54 Vrána (Bartoš), rozhodující samostatný nájezd Šedivý. Rozhodčí: Chlaň – Blümel, Potůček. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 200. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:5.
Dynamo Pardubice: Čaladi – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Bláha, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba, Verner.
Vítkovice: Taťák – Falter, Ledvoň, Hrubý, Hartmann, Mlynář, Slavík, Krause – Vrána, Galajda, Sedmidubský, Bartoš, Šedivý, Palát, Seidler, Szturc, Bursík.

Komentář

První vážnější akci zápasu zaznamenal Tomáš Verner, který se po individuálním průniku dostal do zakončení, ale bohužel pro domácí neproměnil. Ve 3. minutě se snažil z mezikruží prosadit Tomáš Bláha, ale ani on nedostal Pardubice do vedení. Vítkovice mohly odpovědět o minutu později, když se sám před gólmanem ocitl Ondřej Šedivý. Ani on se neprosadil.

Vítkovičtí si poté vytvořili tlak, který skončil bez využití. Střelou od modré se pokusil překonat brankaře Čaladiho Dominik Krause, ale ani jeho pokus se nechytil. Ve 14. minutě šikovně vypíchl puk Vojtěch Bartoš, který prodloužil na Romana Szturce. I po této šanci se skóre neměnilo.

Pardubičtí mohli dostat vedení na svou stranu, když z bezprostřední pálil Ladislav Jindřich po nahrávce Marka Drtiny. V čase 14:45 dostal domácí do vedení Tomáš Kaut, který prostřelil Taťáka po asistenci Jindřicha – 1:0.

O půl minuty později v čase 15:17 zvýšil náskok Pardubic Jan Buchtele, kterému nahrál Karel Sodomka – 2:0.

Skóre se ale měnilo nadále! V čase 18:36 zakroužil zpoza brány před Čaladiho Ondřej Šedivý a zasunul puk za brankovou čáru – 2:1. Vítkovice si poté vytvořily tlak, ten ale ke změně skóre v první třetině nevedl.

Hned v první minutě druhé třetiny se ocitl v šanci Ladislav Jindřich. Stanislav Taťák však jeho nájezd výborně vychytal. Ve 25. minutě byl vyloučen Tomáš Kaut za podražení. Hosté si vytvořili tlak, který nevyužili.

Poté se hrál velmi vyrovnaný a zajímavý hokej bez větších šancí na obou stranách. Vítkovice začaly hrát aktivněji a ve 31. minutě nastřelil brankovou konstrukci Roman Szturc. V čase 34:12 se prosadil Roman Szturc po přihrávce Slavíka – 2:2.

Pardubice se snažily odpovědět, ale další gól opět zaznamenali hosté, když se po asistencích Jiřího Nogy a Vojtěcha Bartoše prosadil opět Roman Szturc – 3:2.

Domácí ještě stihli srovnat skóre v čase 39:29, když se prosadil Ugo Dobiáš po asistenci Roberta Kousala – 3:3. Do konce třetiny se skóre nezměnilo.

Šestadvacet vteřin po začátku třetí třetiny se prosadil po přihrávce Ladislava Jindřicha Tomáš Bláha. Dostal domácí opět do vedení – 4:3.

Vítkovičtí se snažili vyrovnat a vytvořili si nápor. Ten vyvrcholil v čase 45:54 zásahem Lukáše Vrány, kterému zpoza brány nahrával Vojtěch Bartoš – 4:4.

Následujících pár minut se hrál velmi atraktivní hokej nahoru–dolů, který ovšem změnu stavu nepřinesl. V 54. minutě uzamkli domácí hráče hostí v jejich obranném pásmu, ale své šance nevyužili. Zápas dospěl do prodloužení za stavu 4:4.

V prodloužení se hned v první minutě snažil od modré prostřelit Taťáka Ladislav Jindřich, ale neproměnil. O dvě minuty později se v obrovské šanci ocitl Vojtěch Bartoš, ale ani on nedokázal strhnout vítězství na svou stranu a na řadu přišly nájezdy.

K prvnímu nájezdu Vítkovic se postavil Vojtěch Bartoš, který se nemýlil a s přehledem proměnil. Za domácí svůj nájezd proměnil Jan Semorád pohotovým blafákem do bekhendu.

Vítkovický Roman Szturc se proti Marku Čaladimu neprosadil. Vedení v nájezdech mohl na stranu Pardubic strhnout Tomáš Kaut, ale ani on se neprosadil. Rozhodují nájezd proměnil Ondřej Šedivý a zařídil hostům dva body za výhru na nájezdy.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (HC Pardubice): „První třetina byla z naší strany dobrá až tak do sedmnácté minuty, kdy přišel první zkrat. Říkáme klukům celou dobu, že musí hrát dozadu a udělat vše pro výsledek. Ve druhé třetině jsme se dopustili řady minel, můžeme jmenovat inkasované branky, které byly po individuálních chybách a jedno, jestli je na ledě zrovna mladý nebo starší hráč. Hoříme hlavně na obráncích a musíme udělat vše proto, abychom se z toho dostali ven. Rozdíl i během přesilovek, my je trénujeme dvakrát týdně, včera jsme hráli speciálně hru v přesilovkách v útočném pásmu a přijde zápas a kluci to nezvládnou. Člověk tam dá nejzkušenější hráče, ti tam udělají minely a nic z přesilovky nemáme, ač na nich usilovně pracujeme.