23.1.2020
Redakce

Junioři porazili Kladno po vydařené třetí třetině, už jsou druzí!

Pardubice – Předposlední utkání základní části turnaje O Pohár DHL junioři Pardubic zvládli a Kladno porazili 4:2. Nejstarší mládežnická kategorie tedy vstoupí do posledního zápasu proti Českým Budějovicím z druhého místa celkové tabulky.

Turnaj O Pohár DHL, 35. kolo, čtvrtek 23.1.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

4:2
1:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 6. Kostka (Rozlílek), 28. Antoníček (Oliva, Rouha), 43. Costa (Jelínek), 48. Šťastný (Herčík, Antoníček) – 2. Urban (Ullrych), 31. Hašek (Šimek). Rozhodčí: Pilný - Špringl, Bohuněk. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Dynamo Pardubice: Kraus (19:46 - 20:00 Marossy) – Oliva, Kubíček, Chabada, Blažej, Jelínek, Secký, Kaštánek – Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Pavlík, Šír, Herčík, Šťastný.
Rytíři Kladno: Novotný – Koštoval, Robovský, Staněk, Šmatlík, Zíka, Funk, Ticháček – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek, Sachr, Urban, Rendla, Čermák, Šapovaliv, Ullrych.

Komentář

Domácí Pardubice nevstoupily do utkání optimálně, když hned ve 2. minutě dostal Kladno do vedení Tomáš Urban – 0:1. Netrvalo příliš dlouho a z branky se mohli radovat i hokejisté Dynama. Do brány dorazil puk Martin Kostka a bylo vyrovnáno – 1:1.

O čtyři minuty později už mohli junioři vést, když po krásné individuální akci vybídl Ondřej Rohlík přihrávkou k zakončení Kalea Costu, jenž ale střelou z první nezamířil mezi tři tyče. Do kvalitních střeleckých pokusů se dostávali i Rytíři z Kladna. Skvělý Kraus ale proti nim bezpečně zasahoval. Necelé dvě minuty před koncem první části se do zakončení dostal Herčík, ve ztížené pozici ale nedokázal zakončit přesně.

Hned v úvodu druhé periody se ke střele dostal Petr Antoníček, úspěšný ale nebyl. Pardubice odskočily do dvougólového vedení po krásné souhře. Jan Oliva se na modré čáře uvolnil a přesnou přihrávkou vyzval k zakončení Petra Antoníčka, který i ve složité pozici našel prostor pod betonem Novotného - 2:1. Ve 31. minutě Kladno průběh utkání dorovnalo zásluhou kapitána Petra Haška – 2:2. A hosté se mohli ujmout i vedení, v jasné situaci ale sehnal Hašek, když netrefil odkrytou Krausovu bránu.

Pardubice vstřelily gól i na začátku třetí třetiny. Kale Costa ujel obraně Rytířů a svůj únik úspěšně zakončil složitou forhendovou kličkou – 3:2. Kromě využité přesilové hry se mohli junioři prosadit i v oslabení. Ondřej Šťastný ale neprostřelil Novotného, který se roztáhl na brankové čáře.Ve vlastním oslabení se sice Šťastný netrefil, to ovšem napravil o několik vteřin později při přesilové hře, kdy pokořil brankáře soupeře střelou po ledu. Pardubice dnešní zápas s Kladnem zvládly a zvítězily 4:2.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „První třetina nebyla z naší strany dobrá. První lajna snesla měřítko, další dvě už ne, propadla hlavně druhá lajna. Po první třetině jsme byli maximálně nespokojeni. Ve druhé třetině se výkon zlepšil a třetí třetina byla z naší strany rozhodně nejlepší. Vítězství bylo asi zasloužené, ale měli bychom se zaměřit pro zbytek sezony určitě na lepší obranu. Během zápasu to bylo dozadu lehkovážnější a ve druhé třetině tam byly i šance, které jsme měli proměnit.“

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): „Myslím si, že Pardubice byly trochu lepší, zdálo se mi, že hrají s větší chutí než naše mužstvo. Celý zápas rozhodly přesilové hry, ve kterých nám daly Pardubice dva góly a zaslouženě vyhrály.“