11.1.2020
Redakce

Druhá výhra ve dvou dnech! Junioři porazili i Mladou Boleslav

Pardubice – Junioři Dynama v rámci 34. kola Turnaje O Pohár DHL dokázali porazit Mladou Boleslav 4:2 a navázali tak na úspěšný zápas proti Liberci. První třetina skončila nerozhodně 1:1. Pardubice ale ve druhé třetině zabraly a hned dvakrát skórovaly. Ve třetí třetině se sice trefila i Mladá Boleslav, ale vítězství pečetil trefou do prázdné brány Ondřej Rohlík.

Turnaj O Pohár DHL, 32. kolo, sobota 11.1.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

4:2
1:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 20. Antoníček (Costa, Rohlík), 30. Antoníček, 37. Rozlílek (Secký), 60. Rohlík – 7. Mežnar (Dlask), 52. Dlask (Moravec, Houška). Rozhodčí: Jechoutek – Frodl, Svobodová. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Dynamo Pardubice: Nečas – Oliva (C), Kubíček, Blažej, Jelínek, Secký, Kaštánek – Hebek, Formánek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Pavlík, Šír, Šťastný.
Mladá Boleslav: Kmec – Moravec, Sýkora, Dotter (C), Houška, Vacík, Dudycha – Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon.

Komentář

První třetina začala ve velice svižném tempu. Jako první se dokázal prosadit hostující celek zásluhou Erica Mežnara a jeho povedené přízemní střele – 0:1. V 15. minutě následovala po faulu Františka Formánka přesilová hra pro Mladou Boleslav, kterou ale Dynamo bravurně dokázalo ubránit a za odměnu následovala i přesilová hra, kterou Pardubice využily. Prosadil se Petr Antoníček a vyrovnal stav utkání po první periodě na 1:1.

Na začátku druhé třetiny dohrávalo Dynamo ještě přesilovou hru, kterou ale už nevyužilo. 26. minuta nabídla velké šance na obou stranách. Nejprve Rozlílek napřáhl k tvrdé střele a jen těsně minul levý horní růžek, o pár vteřin později trefil Samuel Dotter jen tyč Nečasovy brány. Poté byl při samostatném úniku faulován Petr Antoníček a rozhodčí nařídil trestné střílení, které chytrou bekhendovou kličkou sám útočník proměnil – 2:1. Pardubický tlak pokračoval, ve dvou slibných šancích se ale Ondřej Tobiáš nedokázal trefit. To, co se nepodařilo Tobiášovi, zvládl o dvě minuty později Vít Rozlílek, jenž vstřelil důležitý gól na 3:1.

Poslední část utkání začínala přesilovou hrou Mladé Boleslavi, ve které Matěj Houška trefil tyč! Následoval velký tlak Mladé Boleslavi, který vyústil ve snižující branku. Dobré Houškovo nahození od modré čáry Nečas vyrazil pouze před sebe a Tomáš Dlask už neměl problém zasunout puk do odkryté části brány – 3:2! Po vstřeleném gólu se tlak Bruslařů stále navyšoval a v 57. minutě měl Eric Mežnar na hokejce vyrovnávací branku, Vojtěch Nečas byl ale proti. Necelou minutu před koncem třetí třetiny zpečetil výhru domácího Dynama střelou do opuštěné brány Ondřej Rohlík.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Byl to velice náročný zápas, protože jsme hráli už v úterý a pátek. Mladá Boleslav hrála zápas ve čtvrtek, takže měla čas na odpočinek o den navíc, což bylo hodně znát. Musím ale kluky pochválit, protože dnešní zápas jsme odmakali, byla to parádní práce celého týmu a myslím si, že to bylo zasloužené vítězství.“