7.1.2020
Redakce

Juniorské derby patří Dynamu, s lídrem z Hradce vyhrálo po nájezdech

Hradec Králové – Nejstarší mládežnická kategorie Dynama si připisuje další cenné body do tabulky, vyrovnaný duel na ledě Hradce Králové totiž zvládli lépe právě pardubičtí junioři, kteří přemohli svého rivala v samostatných nájezdech. Po výhře 4:3 patří svěřencům Richarda Krále páté místo Turnaje O Pohár DHL.

Turnaj O Pohár DHL, 30, úterý 7.1.2020, ČPP arena

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

3:4sn
0:2, 2:0, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 25. Ďuriš (Pěnčík, Tecl), 38. Pajer (Janoušek, Morong), 57. Poppel (Morong) – 14. Tobiáš (Antoníček), 18. Rozlílek (Kostka), 58. Antoníček (Costa, Oliva), rozh. náj. Antoníček. Rozhodčí: Micka – Axman, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2, 3:4
Mountfield HK: Ševců – Pelda, M. Pinkas, Voňka, Naar, T. Janoušek, Perička, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, T. Pinkas, Síla, Pajer, Lang, Daniel Šedivý, Morong, Tecl, Poppel.
Dynamo Pardubice: Nečas – Hrádek, Oliva, M. Kubíček, Blažej, Jelínek, Secký, Kaštánek – Formánek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Hebek, Rohlík, R. Šír, Šťastný.

Komentář

K důležitému utkání s nedalekým Hradcem Králové nastoupili v rámci 32. kola juniorské soutěže mládežníci Pardubic. Bylo jasné, že v ČPP Aréně se hraje o hodně, neboť mezi čtvrtou Olomoucí a osmou Mladou Boleslaví byl před zápasem rozdíl pouhých čtyř bodů a hosté potřebovali bodovat, pokud chtěli s touto skupinou týmů udržet krok. To se jim nakonec podařilo díky vítězným nájezdům, po kterých můžou junioři Dynama slavit skalp lídra tabulky, přestože ještě v 58. minutě vedl Mountfield 3:2.

Utkání přitom začalo lépe právě pro Pardubice, do vedení šly již v 14. minutě po brance Ondřeje Tobiáše, který se prosadil rychlou střelou po vyhraném buly v útočné třetině. Hosté poté ihned chtěli přidat další gól, což se jim podařilo po čtyřech minutách hry. Proti pokusu Martina Kostky hradecký brankář ještě zvládl zakročit, na dorážku Víta Rozlílka už ale nedosáhl. A to se ještě krátce před koncem první části Michalu Rouhovi nepodařilo přidat třetí přesný zásah do hradecké klece, Mountfield od stavu 0:3 zachránila tyč domácí branky.

Do druhé třetiny ale vstoupili lépe domácí, a ačkoli v přesilové hře po vyloučení Antoníčka branka nepadla, krátce po návratu pardubického útočníka na led se již Hradci povedlo korigovat skóre zápasu. Nečas měl totiž zakrytý výhled, toho si všiml Dalibor Ďuriš a z levé strany prostřelil pardubického brankáře. Pardubice pak opět zvýšily svou aktivitu, nabídnutou šanci v podobě početní výhody ale nevyužily a tak v 38. minutě přišel druhý úder domácích. Nahození Tomáše Janouška dobře tečoval Lukáš Pajer, puk propadl za Nečase a do poslední třetiny se šlo za stavu 2:2.

V třetí části derby byl k vidění bojovný hokej plný mnoha soubojů, oba týmy se snažily neudělat chybu v obranné fázi. Přesto se nakonec hráči Mountfieldu radovali, pokus Dalibora Ďuriše ale nebyl uznán, protože podle sudího puk nepřešel brankovou čáru. Klíčovým momentem pak bylo pětiminutové vyloučení Marca Lukačky za zásah do oblasti hlavy a krku, po kterém hosté mohli zápas rozhodnout. Stala se však přesně opačná věc, když ve vlastním oslabení ujel do samostatného úniku Petr Poppel a vstřelil branku na 3:2. Hned další střídání ale odpověděl Antoníček tvrdou střelou z mezikruží a zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastavené hrací době ale k vidění nebyla žádná větší příležitost, tudíž musely rozhodnout nájezdy. V nich se opět skvěle prezentoval Petr Antoníček, který uspěl kličkou do bekhendu. Naopak Vojtěch Nečas vychytal všechny hradecké střelce a hřebíček do rakve zasadil domácím druhý úspěšný střelec Pardubic Vít Rozlílek. Dynamo si tak z východočeského souboje odvezlo dva body a na dobrý výkon může navázat již tento pátek s LIbercem.