14.9.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Junioři otočili zápas se Znojmem, zvítězili v prodloužení

Prohrávali 0:2 a vůbec to s nimi nevypadalo dobře. V prvním extraligovém domácím utkání ale přesto dokázali pardubičtí junioři zvítězit, Znojmo porazili 3:2 po prodloužení. Dva góly domácích vstřelil útočník Ladislav Jindřich.

Extraliga juniorů, 5. kolo, pátek 14.9.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Znojmo

3:2p
0:1, 1:1, 1:0 – 1:0
Branky a nahrávky Pardubic: 27:15 Jindřich (Paučin), 49:20 Poskočil (Kousal), 64:05 Jindřich (Bláha) – 0:55 Alexa (Pláněk), 20:48 Lattner (Barák). Rozhodčí: Hribik – Blümel, Ježek. Vyloučení: 12:14, navíc Pláněk, Štindl (oba Znojmo) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. Diváci: 80. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Popler, Poskočil, Krejnus, Drtina, Fink, Šnejdr, Blažek – Jindřich, Semorád, Buchtele – Paučin, Kousal, Dobiáš – Šejba, Kaut, Bláha – Verner, Sodomka, Nykl.
Znojmo:

Komentář

V zápase aktivněji začalo Znojmo a už v čase 0:55 vstřelil gól Roman Alexa po přihrávce Martina Pláňka – 0:1. Ve 3. minutě byl za hákovaní vyloučen Ondřej Lechner a Pardubicím se naskytla možnost vyrovnat. Možnost ale nevyužili a skóre se teda neměnilo.

V 9. minutě se střelou od modré snažil překvapit pardubický Ondřej Šnejdr hostujícího gólmana, ten však byl připraven. Ve 12. minutě byl vyloučen pardubický obránce Michal Kučera za hru vysokou holí a Znojmo si zahrálo první přesilovou hru. V této přesilovce nebezpečně pálil Viktor Blažek, ale brankář Landsman střelu vyrazil. Z protiútoku se do šance dostali domácí, ale ani oni nevyužili svou šanci.

V 16. minutě byl vyloučen pardubický Jakub Šnejdr za nedovolené bránění. Domácí sehráli oslabení výborně a o minutu později si dokonce vynutili hákování, za které byl vyloučen Jan Partner.

Do druhé třetiny nastoupili opět aktivněji Znojemští a v čase 20:48 se z kruhu prosadil Jan Partner. Asistence Jakub Barák – 0:2. Po vstřelené brance byla hra velmi vyrovnaná a žádný tým se nedostal do větší šance.

Ve 27. minutě byl vyloučen hráč hostí Lukáš Kovalský za držení protihráče a Pardubicím se naskytla možnost snížit. Znojmo se dostalo pod tlak a necelou minutu po vyloučení Kovalského se na trestnou lavici odebral Martin Pláněk za podražení. Pardubice nabídnutou výhodu pět na tři využili, když se v čase 27:15 prosadil Ladislav Jindřich po přihrávce před prázdnou bránu od Michaela Paučina – 1:2.

Ihned po vstřeleném gólu se domácím naskytla další zkrácená přesilovka pět na tři, kterou už nedokázali využít. Konec druhé třetiny se dohrával v opatrném tempu a skóre už se neměnilo.

Třetí třetinu hokejisté začali aktivněji Pardubice a vytvořily si převahu. Ve 42. minutě se do velké šance dostal Karel Sodomka, který dojel až před brankáře, ale minul. V čase 49:20 se po asistenci Roberta Kousala prosadil Lukáš Poskočil – 2:2.

Zbytek třetiny se už si žádny tým nevytvořil žádnou nebezpečnější šanci a zápas dospěl do prodloužení.

To začalo opatrně. V čase 61:09 byl vyloučen Jakub Šnejdr za vražení na hrazení. Znojemský Jakub Barák byl také vyloučen a to v čase 61:54 za sekání. Ve hře čtyři na čtyři se nic zásadního neudálo. Ve 4. minutě prodloužení byl vyloučen znojemský Jiří Šindelář.

V čase 64:05 nahrával Tomáš Bláha na gól Ladislavovi Jindřichovi , který svým druhým gólem utkání zařídil Pardubicím dva body – 3:2.