1.12.2007
Jiří Lalov

Juniorka nedokázala vstřelit gól. Prohrála s Olomoucí

Už od úvodní buly bylo jasné, že dnešní zápas bude pro Pardubice velmi těžké. Hráči Olomouce hráli zezadu a dělali jen minimálně chyb. Jediný gól zápasu vstřelil ve 37. minutě Patrik Skácel po přihrávce Matouše Venkrbce. Poté už se žádný z týmů nedokázal prosadit. Pro Olomouc tento výsledek znamenal velmi cenou výhru. Domácí ztratili tři body a zůstávají druzí o bod za Zlínem.

Extraliga juniorů, 2. kolo, sobota 1.12.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Olomouc

0:1
0:0, 0:1, 0:0
Branka a nahrávka: 36:26 Skácel (Venkrbec). Rozhodčí: A. Jeřábek – Maštalíř, Šmika. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 40. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:1.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Semorád, Verner.
Olomouc: Slovák – Jedlička, Ustrnul, Prinke, Musil, Jurdič, Koktan, Andráši, Vspurný – Dostál, Frieb, Skácel, Coufal, Mališka, Prášek, Menšík, Pánek, Venkrbec.

Komentář

Už v první minutě dostali domácí nabídku přesilovky po faulu Roberta Jedličky. Pardubičtí mladíci se dostali do pásma jen sporadicky. O pár minut později byl vyloučen Michael Kučera za držení protihráče. Přesilová hra Olomouce byla úplně odlišná od té pardubické. Hosté se usadili v útočném pásmu a stříleli ze všech možných i nemožných pozic. Gólu zabránil Filip Landsman svými pohotovými zákroky.

Ve 12. minutě se trojice hostů hnala do přečíslení. Obranu překonali, ale opět narazili na Filipa Landsmana. Ten vyrazil střelu a pochytal i následné dorážky. Od 13. minuty se hra odehrávala spíše ve středním pásmu. Hodně puků skončilo zakázaným uvolněním nebo nahozením puku od modré na bránu. Úvodní část změnu skóre nepřinesla a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhá část byla z obou stran mnohem více útočně laděná. Hned zpočátku třetiny se oba gólmani zapotili. Jako první likvidoval pokus domácích Jiří Slovák, na druhé straně řešil nebezpečnou situaci Filip Landsman.

Ve 26. minutě si hráči Opavy zahráli svou druhou přesilovku. Opět se hrnuli na bránu, ale tentokrát gólmana nijak neohrozili. O 6 minut později se pokus střelou od modré dopravit puk za záda Jiřího Slováka Lukáš Radil. Brankář střelu vyrazil vysoko nad.

Na začátku 33. minuty byl vyloučen Lukáš Menšík a vzápětí po něm Aleš Frieb. Slibnou početní výhodu domácí nevyužili. Olomoucká obrana se sevřela a vyhazovala všechny puky přes celé hřiště. V čase 36:26 dostal Patrik Skácel nahrávku od Matouše Venkrbce. Omotal se kolem brány, Filip Landsman se nestihl přesunout a puk skončil v bráně – 0:1.

Olomouc vedení v zápase ještě více nabudilo a ve 38. minutě zazvonila horní tyčka pardubické svatyně. Ke konci třetiny si Olomouc zahrála přesilovku, která byla přerušena zvukem sirény.

Závěrečnou třetinu měli v režii hosté. Domácí byli do 48. minuty absolutně bez šancí. Naopak mohli vděčit Filipu Landsmanovi, že svými zákroky držel jejich naděje. Asi největší šanci zápasu si Pardubice připsaly v 50. minutě.

Nahození Lukáše Radila bylo těsně před Jiřím Slovákem tečovánu a touš jen těsně minul odkrytou bránu. Pardubice se velmi snažily o vyrovnání, ale výborně hrající obrana Olomouce si nenechala nikoho projet za záda. Všechny puky vyhazovala do bezpečí. Jedno z vyhození zachytil Patrik Skácel a hnal se sám na bránu. Místo blafáku volil střelu. Gólman pohotově vyjel, zmenšil střelecký úhel a puk vyrazil.

V závěru si domácí zahráli přesilovou hru, která nepřinesla žádné šance. Olomouc si připsala tři cenné body a udržela si 16. místo. Pardubice ztrácí na vedoucí Zlín stále jeden bod.

Zápasy v sezóně

14. kolo, 13. 10. 2007
OLO - PCE
2:4
2. kolo, 1. 12. 2007
PCE - OLO
0:1
OF1, 26. 2. 2008
OLO - PCE
6:4
OF2, 28. 2. 2008
PCE - OLO
3:2
OF3, 29. 2. 2008
PCE - OLO
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube