31.7.2018
Jan Hrabal

V Chomutově nedohráno z důvodu zranění „domácího“ hráče

CHOMUTOV — Necelých sedmnáct minut trvalo druhé přípravné utkání hokejistů Pardubic. V čase 16:52 se po nárazu na mantinel zranil jeden z hráčů Avtomobilistu, jenž byl po prvním ošetření transportován do nemocnice, a na základě stanoviska ruského týmu byl zápas předčasně ukončen za stavu 2:0 pro Jekatěrinburg.

Přát., úterý 31.7.2018, ROCKNET ARÉNA

Jekatěrinburg

Dynamo Pardubice

2:0
–:–, –:–, –:–
Branky a nahrávky: 7:22 Popov (Gurkin), 11:16 Trjamkin (Vasilevskij). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 2:0.
Jekatěrinburg: Sochackij – Ljamkin, Timašov, Gurkin, Mamkin, Sevosťanov, Višněvskij, Pereljajev, Trjamkin, Vasilevskij – Erkin, Torčenjuk, Bělousov, Česalin, Popov, Kuzněcov, Chripunov, Kučerjavenko, Litovčenko, Obidin, Garejev, Milovzorov, Rassejkin.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Hrabal, Budík, Miromanov, Čáslava, Holland, Gallet, Nedbal, Bučko – Svoboda, Bubela, Treille – Sýkora, Marosz, Rolinek – Mandát, Poulíček, Perret – Bortňák, Kratochvíl, Vracovský.

Komentář

Utkání začalo v netradičních 13.00 hodin, hned po patnácti sekundách minul soupeřovu klec Miloš Bubela, o chvíli později měly Pardubice výhodu přesilové hry. Dynamo ji ale nevyužilo.

V červeném dresu byl prvním vykázaným Josef Hrabal v 5. minutě, i on pobyl mezi trestoměřiči celý vymezený úsek, v následné hře pět na pět poslal „domácí“ do vedení Vitalij Popov, když šťastně procpal kotouč za Kacetlova záda – 1:0.

Avtomobilist posléze využil početní výhodu, když za hákování pykal Rostislav Marosz. Vasilevského střílený pas obratně tečoval Nikita Trjamkin – 2:0.

Hra pokračovala přesilovkou Dynama, v jejímž závěru se do zajímavé šance dostal Jordann Perret, nezakončil však přesně.

V čase 16:52 nešťastně narazil na mantinel jeden z hráčů Jekatěrinburgu. Na led přispěchali lékař a pracovníci záchranné služby, Rostislav Marosz ihned pospíchal pro defiblirátor, po asi dvaceti minutách prvotního ošetření byl hráč nosítky transportován do nemocnice. Na základě stanoviska Avtomobilistu byl zápas předčasně ukončen.