4.11.2016
Robert Novotný

Starším dorostencům se doma derby nepovedlo, s rivalem prohráli 1:2

PARDUBICE — Na nedávnou výhru v Hradci Králové starší dorostenci Pardubic nenavázali a podruhé v sezoně tak s rivalem padli. Jedinou branku Dynama vstřelil v závěru úvodního dějství Ondřej Matýs v oslabení. Domácím nepomohla k bodovému zisku ani více než minutová power play.

NOEN extraliga staršího dorostu, 19. kolo, pátek 4.11.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

1:2
1:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 16:56 Matýs – 4:00 Mašín (Pohl, Sklenář), 41:42 Sklenář (Štohanzl). Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Kajínek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Jánský – Dubovči, Trejbal, Oliva, Žouželka, Leder, Mert, Javůrek – Libnar, Pochobradský, Antoníček, Kostka, Chára, Černý, Matýs, Rozlílek, Tobiáš.
Mountfield HK: Kouba – Muška, Martinec, Pohl, Bieniek, Krištof, Kynčl, Jonáš, Kukla – Šedivý, Sklenář, Mašín, Pažourek, Matouš, Havelec, Poppel, Jakubec, Štohanzl, Hašek, Maršík, Morong.

Komentář

Hosté udeřili první, Dynamo vyrovnalo v oslabení

Od úvodního vhazování se hrálo ve velkém tempu, a tak se na první velkou šanci nemuselo dlouho čekat. Maršíkovu střelu vyrazil Jánský pouze nad sebe a puk z brankoviště na poslední chvíli vyrazil pohotovým obranným zákrokem Trejbal.

Jenže netrvalo dlouho a Královéhradečtí se radovali ze vstřelené branky. Jánský vyrazil střelu Mikuláše Pohla od modré čáry pouze k připravenému Patriku Mašínovi a ten tentokrát dokázal z dorážky překonat pardubického brankáře – 0:1.

A mohlo být ještě hůře. Přesně v polovině třetiny upadl na obranné modré čáře Jan Oliva a hosté se ocitli v nebezpečném přečíslení tři na jednoho. Domácí měli jediné štěstí, že v trajektorii přihrávky stál, respektive klečel Čestmír Javůrek, který obětavým zákrokem zabránil možná jasnému gólu.

Poté se ale probudili i domácí a zatímco Michal Pochobradský puk ve skvělé pozici netrefil, Ondřej Matýs už byl úspěšnější, i když mu k tomu pomohla pořádná porce štěstí. Ve vlastním oslabení totiž ujel s Janem Černým do úniku dva na nikoho a právě spoluhráči s číslem 18 chtěl adresovat přihrávku, ale s vypětím všech sil se stihl vrátit jeden z královéhradeckých obránců a k jeho smůle se puk od jeho brusle odrazil za záda brankáře Štěpána Kouby – 1:1.

Druhá třetina mnoho hokejové krásy nepřinesla

Ve druhé třetině bylo k vidění místo krásných akcí spíše velké množství nepřesností, a tak první výrazná šance přišla až v šestatřicáté minutě. Hosté se totiž dostali do přečíslení tři na jednoho, ale ani tentokrát neuspěli. Po přihrávce od Martince netrefil zpola odkrytou pardubickou bránu Václav Maršík.

V závěru dějství se dostal do samostatného úniku Patrik Mašín, ale neuspěl a byl podražen. Hlavní sudí se ale rozhodl nenařídit trestné střílení, a tak následovaly pouze dvě minuty pro obránce Žouželku.

Královéhradečtí rozhodli šikovnou tečí

Dynamo zaspalo začátek třetího dějství, Hradec to potrestal a nakonec se úvod třetí třetiny ukázal být rozhodujícím. Štohanzl vypálil od modré čáry a střelu tečoval clonící Dominik Sklenář, který tak vsítil vítěznou branku tohoto utkání – 1:2.

Utkání následně začalo nabírat na obrátkách, hokejisté Pardubic si byli dobře vědomi toho, že není nic ztraceného a do všeho šli naplno. Asi největší šanci měl ve čtyřiapadesáté minutě Žouželka, kterého našel u levé tyče Michal Pochobradský, ale brankář Kouba se proti střele pardubického obránce skvěle přesunul.

Dynamo to v závěru zkoušelo bez brankáře, ale nedokázalo se na delší dobu usadit v útočném pásmu, a tak už se skóre neměnilo. Hradec ukořistil ve východočeském derby tři body po těsném vítězství 1:2.

Zápasy v sezóně

Přát., 11. 8. 2016
HKR - PCE
11.08.2016
Turnaj, 20. 8. 2016
PCE - HKR
3:1
5. kolo, 13. 9. 2016
PCE - HKR
3:4
12. kolo, 25. 10. 2016
HKR - PCE
2:4
19. kolo, 4. 11. 2016
PCE - HKR
1:2
26. kolo, 22. 11. 2016
HKR - PCE
3:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube