2.3.2017
Marek Votke, Jan Hrabal

Junioři se proti Liberci neprosadili, bránu do play off si tak neotevřeli

PARDUBICE — Výhra za tři body = postup do vyřazovacích bojů. Junioři Dynama ale nedokázali skórovat proti v pohodě hrajícím Bílým Tygrům a po prohře 0:3 mají bohužel po sezoně. Snaživí Východočeši skončili v tabulce DHL extraligy juniorů na devátém místě, na první nepostupové pozici.

DHL extraliga juniorů, 46. kolo, čtvrtek 2.3.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

0:3
0:1, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 18:24 Nezbeda (Starosta), 21:27 Janele, 26:16 Průžek (Janele, Bělohorský). Rozhodčí: Vokřál – Marek, Ovsík. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 70. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 0:3.
Dynamo Pardubice: Klouček – Trejbal, Horyna, Faltys, Kučera, Šklíba, Zukal, Mert – Zadina, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík, Kaut, Kubišta, Kusý, Štefka, Zídek.
Bílí Tygři Liberec: Žajdlík – Turek, Klinger, Benák, Korecký, Husa, Starosta – Janele, Průžek, Vlach, Beran, Wiencek, Nezbeda, Jursa, Chlum, Bělohorský.

Komentář

První třetina příliš mnoho hokejové krásy nenabídla. Obraz hry odpovídal důležitosti dnešního utkání ze strany Pardubic, které nutně potřebovaly získat tři body pro postup mezi nejlepších osm.

Gólem tak skončila prakticky první větší šance zápasu. Martin Starosta našel v devatenácté minutě přihrávkou do jízdy Tomáše Nezbedu a jeho příklep z hranice útočného pásma propadl Milanu Kloučkovi až do branky – 0:1.

Hned na úvod druhé třetiny mělo Dynamo možnost dvojnásobné přesilovky a zároveň tak velikou možnost na vyrovnání, případně otočení skóre. Stala se ale věc, která se jen tak nevidí. Během oslabení tři na pět se Severočeši dostali do úniku dvou na jednoho a Albert Janele se trefil přesně do růžku Kloučkovy branky – 0:2!

Za tři minuty mohl na rozdíl jedné branky snížit Filip Zadina, jenž se dostal zcela sám před Žajdlíka, ale nedokázal zvednout kotouč přes jeho beton. Liberec toto potrestal a za další minutu a půl vsítil znovu. Přesilovku využil Jiří Průžek – 0:3.

Na obou stranách hřiště pak ještě během druhé třetiny došlo na několik velkých šancí, asi největší z nich měl pár vteřin před koncem pardubický Václav Zídek, jenž měl na brankovišti po odrazu kotouče před sebou úplně prázdnou branku, ale nedokázal trefit kotouč. Po druhé siréně tak platilo tříbrankové vedení Liberce.

Ve třetí třetině tak měli domácí opravdu co dohánět, pokud chtěli pomýšlet na postup do play off, ale nešlo to. Liberec zodpovědnou hrou likvidoval prakticky každý pokus Dynama o gól a svůj vypracovaný náskok nepustil.

Byly k vidění pouze dvě větší šance, když byli sami před brankou Matěj Bělohorský a hned z protiútoku Miroslav Rohlík, ale ani jeden nedokázal rozvlnit síť za soupeřovým brankářem. Nedokázal to vlastně žádný z hráčů a utkání tak skončilo poměrem 3:0 pro Liberec. Dynamo tedy definitivně přišlo o postup do play off.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 13. 8. 2016
PCE - LIB
4:1
4. kolo, 10. 9. 2016
LIB - PCE
3:6sn
9. kolo, 29. 9. 2016
PCE - LIB
5:4p
12. kolo, 8. 10. 2016
LIB - PCE
6:1
46. kolo, 2. 3. 2017
PCE - LIB
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube