11.12.2016
Karel Málek

Junioři skvělou třetí třetinou otočili duel se Spartou!

PARDUBICE — Velmi důležitou výhru si v dohrávce 26. kola DHL extraligy juniorů připsali pardubičtí mladíci. Naděje Dynama sice prohrávali se Spartou, čtyřmi brankami ve třetí dvacetiminutovce zvrátili důležité utkání. Dvěma brankami se blýskl Jakub Martinec, vítěznou trefu zaznamenal odchovanec Sparty Václav Zídek, při power play soupeře se poprvé po svém návratu na východ Čech prosadil Daniel Klinecký a pěknou výhru podepsala dělovka Martina Kauta 37 vteřin před koncem.

DHL extraliga juniorů, 26. kolo, neděle 11.12.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

5:1
0:1, 1:0, 4:0
Branky a nahrávky: 22:48 Martinec (Trejbal), 50:46 Zídek, 55:15 Martinec (Faltys), 57:30 Klinecký (Zídek), 59:23 Kaut (Klinecký, Zídek) – 7:50 Wojnar (Dubský). Rozhodčí: Horinek – Potůček, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 60. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Klouček – Faltys, Klinecký, Kučera, Rudy, Šklíba, Trejbal, Zukal – Dušek, Kaut, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Štefka, Syrovec, Voženílek, Zadina, Zídek.
Sparta Praha: Wolf – Duben, Eliáš, Janda, Jandus M., Jeřábek, Mrkvička, Vandas – Chlouba, Dubský, T. Jandus, Kern, Krátký, Kulda, Maršoun, Pejchal, Seniov, Svoboda, Wojnar.

Komentář

Hosté z hlavního města vstoupili do zápasu lépe a odměnou jim byl gól Jakuba Wojnara, který zakončil únik dvou na nikoho po chybě pardubické obrany ve středním pásmu – 0:1.

Dynamo pak srovnalo hru a mělo šance na vyrovnání, všechny ale zastavil brankář Sparty nebo branková konstrukce jako při střele Dominika Duška. Příležitosti měli i Pražané, Milan Klouček byl ale v brankovišti velmi spolehlivý.

Hned od začátku druhé třetiny získávali svěřenci trenéra Krále čím dál pevnější půdu pod nohama, navíc se jim podařilo využít jejich první přesilovku v zápase. Obléhání sparťanské branky ukončil Jakub Martinec, který byl v pravý čas na pravém místě a dorazil za záda brankáře Trejbalovu střelu – 1:1.

Východočeši byli i nadále aktivnější a do konce třetiny ještě několikrát ohrozili hostujícího gólmana, zatím však neměli ideálně seřízená mířidla a tak se šlo po čtyřiceti minutách do kabin za vyrovnaného stavu.

V poslední části už pardubičtí junioři přebrali otěže zápasu a dobrým pohybem získávali výraznou územní převahu. Sparta se z útlumu mohla vyhrabat díky přesilové hře v polovině třetiny, byli to ale domácí, kdo se radoval z gólu. Odchovanec Sparty Václav Zídek obral ve středním pásmu soupeře o kotouč a tváří v tvář brankáři s pomocí tyčky nezaváhal – 2:1.

V 55. minutě bylo Dynamu ještě veseleji. Faltysovu nabídku na brankoviště usměrnil za Wolfova záda svým druhým gólem v zápase Jakub Martinec – 3:1.

Sparťané zariskovali a už tři minuty před koncem zápasu zkusili hru v powerplay, čehož nakonec využili Václav Zídek s Danielem Klineckým a druhý jmenovaný definitivně rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Pardubicích – 4:1.

Třešničku na dortu dobrého výkonu domácích borců byla ostrá a hlavně přesná rána Martina Kauta v přesilovce v poslední minutě zápasu, zastavila ji až síť – 5:1.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 2. 9. 2016
SPA - PCE
2:3
6. kolo, 17. 9. 2016
PCE - SPA
2:4
26. kolo, 11. 12. 2016
PCE - SPA
5:1
32. kolo, 7. 1. 2017
SPA - PCE
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube