26.11.2016
Jan Hrabal

Junioři mají výbornou formu, doma přehráli Kladno 6:3

PARDUBICE — Tenhle hokej baví! Junioři Pardubic v malé hale Tipsport areny porazili Kladno 6:3 a získali další tři body do extraligové tabulky. Na Zídkovu trefu Rytíři odpověděl, pak se ale trefili Dominik Dušek a Samuel Rudy ve hře čtyři na čtyři, vítězný gól posléze při své juniorské premiéře vsítil Matěj Blümel. Výhru pak jistil Jakub Martinec při soupeřově power play.

DHL extraliga juniorů, 22. kolo, sobota 26.11.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

6:3
1:1, 3:1, 2:1
Branky a nahrávky: 3:10 Zídek, 24:16 Dušek (Trejbal), 24:57 Rudy (Blümel, Klouček), 33:10 Blümel (Štefka, Voženílek), 48:55 Roubal (Blümel), 59:35 Martinec (Trejbal) – 8:34 Havelka (Kalaj, Schildhabel), 36:21 Patyk (Bláha, Keszi), 42:42 Havelka (Šíma, Patyk) . Rozhodčí: Battěk – Horažďovský, Žídek. Vyloučení: 8:5. Využití: 3:0. Diváci: 50. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Dynamo Pardubice: Klouček – Faltys, Klinecký, Mert, Rudy, Šklíba, Trejbal, Žouželka – Blümel, Bureš, Dušek, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Štefka, Voženílek, Zídek.
Rytíři Kladno: Stahl – Cibák, Havelka, Chládek, Kiml, Kučera, Malý, Šíma – Bláha, Borkovec, Čermák, Janeček, Kalaj, Keszi, Kučera, Okegawa, Patyk, Řepka, Schidhabel.

Komentář

Domácí získali vedení hned první střelou na branku, po 310 sekundách hry se prosadil Václav Zídek – 1:0. Hosté mohli záhy srovnat v přesilové hře, tu první ale nevyužili.

Druhý faul Dynama ale dokázali Rytíři potrestat, nádhernou spolupráci dokončil ve srovnání na 1:1 Dominik Havelka. I v dalších sekundách byli Kladeňáci nastěhováni v obraně Pardubic, tu ale držel jistým výkonem brankář Klouček.

V závěru úvodní části hry si mohli Východočeši vzít své vedení zpět, a to v početní výhodě. Dominik Dušek nádherně tečoval Trejbalovu střelu od modré, netrefil se však mezi tři tyče.

Klíčová pasáž zápasu přišla na začátku prostřední třetiny. Po potyčce byli vyloučeni domácí Zídek a kladenský Patyk, Pardubice dokázali ve hře čtyři na čtyři vstřelit dvě branky! Nejprve v čase 24:16 se po Trejbalově pasu trefil pěkně k tyči Dominik Dušek – 2:1.

O 41 vteřin později zvyšoval na 3:1 pro Dynamo obránce Samuel Rudy. Milan Klouček rozehrál puk na Matěje Blümela, ten si všiml rozjetého kolegy, který z levé strany trefil přesně prostor mezi lapačkou a horní tyčkou. Po dvou slepených branek Kladeňáci vystřídali brankáře, před tři tyče se postavil Libor Svoboda.

Pardubice pokračovaly v nápadité hře směrem dopředu. Ve 34. minutě oslavil svůj premiérový start v juniorském mužstvu útočník Matěj Blümel. Talentovaný forvard ročníku 2000 se natáhl po Štefkově pasu k brankovišti a kotouč umístil do kasy – 4:1. Jeho trefa se posléze stala vítěznou.

Před koncem druhé části hry sice hosté zásluhou kapitána Patyka snížili na 4:2 z pohledu Dynama, Východočeši si ale trpělivě šli za další výhrou.

Na začátku třetí třetiny mohl skórovat ve vlastním oslabení Vojtěch Faltys, minul však. Ve 49. minutě však na 5:2 zvýšil Filip Roubal.

Chvíli na to měli Rytíři dlouhou výhodu pět na tři, tu sice neproměnili, ale v následné klasické přesilovce snížil Dominik Havelka – 5:3.

Červenobílí ale taktickou hrou nepřipustili výraznější drama. V předposlední minutě koučové Kladna odvolali brankáře, ale domácí obrana v čele s výtečným Milanem Kloučkem odolala jejich snažení, navíc pětadvacet vteřin před koncem zvýšil na konečných 6:2 střelou z ostrého úhlu do prázdné branky Jakub Martinec.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Odehráli jsme dobré utkání, vyhráli jsme zaslouženě. Poslední tři týdny po reprezentační přestávce podáváme výkony, se kterými jsme spokojeni. Pracovali jsme na určitých vzorcích a základních systémech. Daří se nám je plnit, to přináší výsledky. Snad v tom budou naši hráči pokračovat a nadále budeme stahovat osmičku, která je naším cílem.“