24.11.2016
Karel Málek

Junioři zvládli přestřelku se Slavií, porazili ji 7:5

PARDUBICE — Již přes měsíc bodují junioři Dynama a už ťukají na dveře postupové osmičky. Pardubičtí mladíci dokázali doma porazit pražskou Slavii ve dvanáctigólovém utkání. Východočeši vedli dokonce 7:2, v závěru sice hosté z Edenu snižovali, ale Pardubice si výhru nenechaly vzít.

DHL extraliga juniorů, 21. kolo, čtvrtek 24.11.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

7:5
3:2, 3:0, 1:3
Branky a nahrávky: 1:05 Voženílek (Klinecký), 4:12 Rudy (Kaut), 14:13 Štefka (Rudy, Kaut), 30:10 Zídek (Zadina), 30:54 Trejbal (Dušek, Hoskovec), 33:36 Dušek, 43:57 Martinec (Rohlík, Rudy) – 2:41 Šmerha (Kolouch), 13:52 Furch (Hradil, Šmerha), 50:52 Šteiner (Matějka, Heldák), 57:35 Fiala (Šerfl, Valík), 59:55 Šmerha (Furch). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, R. Zídek. Vyloučení: 6:6, navíc V. Zídek (Dynamo Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 90. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2, 7:5.
Dynamo Pardubice: Klouček – Faltys, Horyna, Klinecký, Mert, Rudy, Šklíba, Trejbal – Bureš, Dušek, Hoskovec, Kaut, Martinec, Rohlík, Roubal, Štefka, Voženílek, Zadina, Zídek.
Slavia Praha: Šorf – Chládek, Chvála, Novák, Valík, Vobořil, Zderadička – Fiala, Furch, Heldák, Hradil, Kohút, Kolouch, Matějka, Netolický, Patočka, Šergl, Šmerha, Šteiner.

Komentář

Nedáš – dostaneš. Asi tak by se dal nejstručněji charakterizovat začátek zápasu. Zatímco hostující Šmerha v úniku na Kloučka hned v 1. minutě nevyzrál, na druhé straně měl po nezištné Klineckého přihrávce lehkou úlohu David Voženílek – 1:0.

Šmerha však si spravil chuť o malou chvíli později. Parádní trefou nad rameno domácího gólmana vyrovnal na 1:1.

Tím však nebyly gólové hody ze začátku zápasu u konce. V páté minutě si na Kautovu nabídku zpoza branky najel obránce Samuel Rudy a strhnul vedení zpět na stranu Pardubic – 2:1.

I podruhé ale dokázala Slavia vyrovnat. Milan Klouček v brance čaroval, chytil několik šancí soupeře včetně trestného střílení, na přesilovkovou dorážku Furcha ve 13. minutě už byl ale krátký – 2:2.

Domácí ale tato branka naštěstí nemusela mrzet příliš dlouho. Matěj Štefka byl ze všech hráčů ve skrumáži nejdůslednější a z prostoru mezi kruhy napálil odraženou střelu zpět na branku. Jeho přesný pokus zastavila až síť – 3:2.

Zápas se definitivně zlomil těsně po jeho polovině. Slávisté odehráli předchozí pasáž lépe, ale byli to pardubičtí borci, kteří se radovali z dalších branek. Dvougólový náskok pro Dynamo zařídil ve 31. minutě nenápadnou střelou zpoza obránce Václav Zídek – 4:2.

Ještě v té samé minutě se povedenou ranou od modré čáry prosadil Ondřej Trejbal a bylo to 5:2.

Pražané vyměnili brankáře, ale i čerstvý muž mezi tyčemi lovil po chvíli puk ze své sítě. Ve vlastním oslabení ujel Dominik Dušek a zakončil chladnokrevně pod vyrážečku Vaculy – 6:2.

Na začátku třetí třetiny bylo o vítězi zápasu de facto rozhodnuto. Sedmý gól domácích vstřelil centr první lajny Jakub Martinec – 7:2.

Zbytek zápasu byl už spíše o tom, zda domácí pomůžou brankáři Kloučkovi k lepším statistikám. To se příliš nepovedlo. Na konci 51. minuty dotlačil přes ležícího brankáře i obránce kotouč do sítě David Šteiner – 7:3.

Dvě a půl minuty před koncem zametl do prázdné klece vyražený touš Eric Fiala – 7:4. Poslední korekci skóre měl na starosti pár vteřin před závěrečným hvizdem opět agilní Tomáš Šmerha, který se šťastně dostal k puku po Kloučkově vyjetí a před prázdnou brankou se nemohl mýlit – 7:5.

Dynamo odehrálo dobrý zápas s nepovedenou koncovkou, která trochu zkresluje konečné skóre. Důležité tři body však zůstávají na východě Čech a ve formě hrající pardubičtí junioři se opět přiblížili vysněné postupové osmičce.