8.9.2016
Michal Konvalina, Jan Hrabal

Junioři vyhráli v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Také ve svém druhém venkovním utkání v nové extraligové sezoně dokázali junioři Dynama zvítězit, v Mladé Boleslavi vyhrát 4:2. Dvě branky Pardubic vstřelil Jakub Martinec, další přidali Lukáš Zukal a Jakub Hoskovec.

DHL extraliga juniorů, 3. kolo, pátek 9.9.2016, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

2:4
0:1, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 17:08 Zukal, 34:38 Hoskovec (Dušek, Voženílek), 50:23 Martinec (Rohlík, Kaut), 59:47 Martinec – 23:15 Mlčoch (Krejčík, Peterka), 59:23 Krejčík (Uřidil, Tóth). Rozhodčí: Horák, Krob – Kettner, Špringl. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 61. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Mladá Boleslav: Groh – Chujac, Linhart, Marček, Mašek, Mlčoch, Uřidil – Bednařík, Dančišin, Jindra, Kalaš, Krejčík, KUncek, Peterka, Prokop, Straka, Tóth, Veselý.
Dynamo Pardubice: Kulich – Faltys, Kučera, Rudy, Šklíba, Trejbal, Zukal – Dušek, Hoskovec, Kaut, Kubišta, Martinec, Rohlík, Syrovec, Štefka, Voženílek.

Komentář

V začátku utkání se oba týmy ještě zastřelovaly a bylo znát, že liga začala teprve nedávno. Na obou stranách bylo k vidění docela dost nepřesností a během prvních zhruba 10 minut se hra neodehrávala ve zrovna nejvyšším tempu. Přibližně v polovině první části přišla série vyloučení a poté se již na ledě odehrávala atraktivnější a zajímavější podívaná.

V první slibné šanci se zjevil domácí útočník Patrik Straka, jehož parádní kolmicí vyslal do třetiny Pardubic Milan Dančišin. Straka zamíchal pukem, potáhl si jej doprava a pokusil se procpat ho mezi betony Jánského, to se mu ale nezdařilo. Co se nepovedlo domácím, to dokázali o pár minut později hosté – Lukáš Zukal nahodil v čase 17:08 puk před domácí klec, kde se tento několikrát nepřehledně odrazil a zastavil se až v síti za zády Dominika Groha. V posledních dvou minutách už se na ledě nestalo nic zásadního a do šaten se tedy šlo za stavu 0:1.

Do druhé periody vstoupili aktivněji Bruslaři a po několika slibných akcích si vysloužili i vyrovnání, když na konci akce mezi Krejčíkem a Peterkou byl Marek Mlčoch, jenž dokázal překonat brankáře Jánského. I nadále se pak hrál atraktivní hokej s množstvím střel, vyložené šance ale chyběly a gólmani si připisovali jen zákroky z kategorie lehčích.

S pomalu se naplňující první půlhodinou se do zápasu vrátili i hosté, kteří vyrovnali průběh zápasu a nakonec se dočkali druhé branky. Voženílkovo zakončení z otočky na modré čáře ještě Grohovi moc starostí nenadělalo, avšak následná akce skončila gólem. Dominik Dušek posunul zleva puk před bránu, kde se na malou chvíli ocitl volný Jakub Hoskovec, který zametl puk do odkryté klece. Posledních pět minut druhé třetiny už žádnou velkou šanci nenabídlo a ač se oba týmy směrem vpřed snažily, žádný další gól nepadl.

Do třetí části vykročili lépe domácí, kteří si i přes početní nevýhodu dokázali vypracovat několik zajímavých akcí, ale ani jednu nedokázali využít. I nadále se tak hrálo v podobném tempu jako v prostřední třetině – hokej nahoru-dolů, ovšem bez větších šancí a branek. Té jsme se dočkali až v 51. minutě, kdy náskok Dynama navýšil Jakub Martinec, jenž dokázal využít nahrávku kapitána Miroslava Rohlíka.

V podstatě celou poslední desetiminutovku se domácí rvali o alespoň dílčí úspěch, ale dlouho se jim nedařilo najít recept na pozornou obranu a dobře chytajícího gólmana Jánského. Vše změnil až oddechový čas, po němž zůstal na lavičce Dominik Groh a Bruslaři se jali dobývat soupeřovu klec v šesti hráčích. Nakonec opravdu nalezli cestu do sítě, když se 37 sekund před závěrečnou sirénou trefil Matěj Krejčík. Stav 2:3 ale dlouho nevydržel, jelikož po Krejčíkovi se dlouhým nahozením přes celé hřiště na 2:4 prosadil Jakub Martinec, který tak dvěma góly ve třetí části rozhodl o dělbě bodů.

Ohlasy po utkání

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „Samozřejmě rozhodly nevyužité šance v první třetině, kdy jsme mohli dát klidně dvě branky. Bohužel jsme nebyli dostatečně důrazní před bránou soupeře a i když jsme pak v závěru zápas dokázali trochu zdramatizovat, na vítězství dnešní výkon nestačil.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Myslím si, že v zápase jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Kluci podali dobrý a takticky zvládnutý výkon, plnili pokyny, které po nich chceme. Měli jsme i dobrý pohyb. Do žádných větších šancí jsme Boleslav nepouštěli a to rozhodlo. Dobře nám zachytal gólman, ale i ostatní hráči zahráli dobře, takže jsme maximálně spokojení.“

Zápasy v sezóně

Přát., 4. 8. 2016
MBL - PCE
0:3
Přát., 18. 8. 2016
PCE - MBL
5:4p
3. kolo, 9. 9. 2016
MBL - PCE
2:4
8. kolo, 24. 9. 2016
PCE - MBL
2:3p
11. kolo, 6. 10. 2016
MBL - PCE
3:2
45. kolo, 1. 3. 2017
PCE - MBL
8:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube