16.3.2016
Jan Hrabal

Mladší dorostenci urvali první semifinále v prodloužení!

ZLÍN — Ještě jeden krok! Nejmladší akademická kategorie Dynama Pardubice dokázala vyhrát první semifinálový duel 3:2 v nastavení ve Zlíně. Střelecky aktivnější Východočeši sice dvakrát prohrávali, ale dokázali zásluhou Dominika Cháry a Jiřího Bucka vždy vyrovnat. Vítězný gól vstřelil hned na začátku prodloužení po úchvatném sólu Tomáš Mazura. V sérii hrané na dvě vítězná utkání získaly Pardubice, které přivítají Zlín v souboji o účast na finálovém turnaji v pátek od 17.00 hodin v malé hale Tipsport areny, důležitý první bod.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, SF1, středa 16.3.2016, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

2:3p
1:0, 1:1, 0:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 4:09 Sebera (Dřímal, Kristek), 34:49 Světlík (Zmeškal) – 20:57 Chára (Bucek, Mazura), 46:20 Bucek (Chára, Mazura), 61:08 Mazura (Vlk). Rozhodčí: Koziol – Rožánek, Wesley. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 87. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Berani Zlín: Kořének – Tomáš Dřímal, Hamrlík, Jaroněk, Kowalczyk, Prchal – Dobiáš, Tadeáš Dřímal, Fajkus, Handl, Kristek, Leška, Luža, Mlýnková, Nesrsta, Pröschl, Sebera, Sedláček, Suhrada, Světlík, Zmeškal.
Dynamo Pardubice: Vlk – Blažej, Hybeš, Leder, Oliva, Pejzl, Rudy, Sýkora – Blümel, Bucek, Chára, Jelínek, Koffer, Kostka, Lašák, Mazura, Rouha, Rozlílek, Sajdl, Šír, Zeman.

Komentář

Nástup do utkání se lépe povedl zlínským mladíkům, kteří zavalili pardubickou defenzívu několika nebezpečnými útoky. Nejprve zahrozil Světlík, po něm on spolu se Zmeškalem, ale obě akce Valachů přežila obrana Dynama bez úhony.

Hůře bylo hostům v 5. minutě, Sebera si dobře vybruslil do brankoviště, nebyl nikým obtěžován, puk předal na zadní tyč a tam kotouč do sítě doklepl Tadeáš Dřímal – 1:0. V závěru úvodní desetiminutovky se hosté úspěšně ubránili první zlínské přesilovce po špatném střídání.

Ke konci úvodní části hry předvedla pěknou akci dvojice Zmeškal – Světlík. Prvně jmenovaný si objel dva hráče, byl sám před gólmanem, ale puk ještě nahrál na lépe postaveného kolegu, který netrefil kotouč ideálně a zamířil mimo.

Nástup do prostřední dvacetiminutovky se Pardubicím povedl na podtrženou jedničku. Po 59 sekundách hry se radovaly z vyrovnání, brankář Kořének vyrazil střelu Bucka, k dorážce se jako první dostal Dominik Chára a na dvakrát dorazil kotouč do sítě – 1:1.

Hosté mohli otočit vývoj utkání posléze, kdy Valaši se provinili hrou v šesti, ale neuspěli ve druhé z celkových čtyř početních výhod. Na začátku druhého „poločasu“ Kořének trochu zaváhal. Střelu od modré vyrazil na hokejku Blümela, který se dostal ke střele z úhlu, ale zlínský gólman se stihl ještě přesunout a puk vytěsnit ven.

Ve 33. minutě putoval za katr Filip Koffer, za krosček, Dynamo se sice pěti zlínským hráčům ubránilo, ale krátce na to inkasovalo. Zmeškal předal puk na Lukáše Světlíka, který si nabruslil před brankoviště, natáhl si puk na vzdálenější tyč a za ležícího Vlka poslal kotouč do sítě – 2:1. Východočeši mohli dorovnat krok v přesilovce vzápětí, ale neprosadili se.

To se Pardubicím podařilo ve 47. minutě, kapitán Chára se dobře tlačil k bráně, dostal se do zakončení z boku, Kořénkovi puk nějak proskotačil kolem betonu až před brankovou čáru a tam ho do sítě doklepl aktivní Jiří Bucek – 2:2.

Rozsoudit zápas v základní hrací době mohly tři přesilovky, Zlín nevyužil dvě, Pardubice jednu, a tak se zápas za rovnovážného stavu posunul do prodloužení.

To ale netrvalo dlouho, po 78 vteřinách se radoval Tomáš Mazura, když po nádherném sólu překonal zlínského gólmana potřetí – 2:3. „Moje životní akce, mám obrovskou radost. Za vlastní brankou jsem získal kotouč, podařilo se mi projet přes dva útočníky, vystartoval proti mně jejich bek, prohodil jsem ho mezi nohama a střelou na vyrážečkou jsem se trefil do břevna a puk se odrazil do brány,“ jásal tříbodovú útočník a doplnil: „Musíme zůstat při zemi, čeká nás velmi těžká odveta. Víme ale, že na ně máme!“

Zápasy v sezóně

19. kolo, 26. 11. 2015
ZLN - PCE
9:4
24. kolo, 22. 12. 2015
PCE - ZLN
2:7
28. kolo, 24. 1. 2016
ZLN - PCE
4:1
34. kolo, 19. 2. 2016
PCE - ZLN
5:2
SF1, 16. 3. 2016
ZLN - PCE
2:3p
SF2, 18. 3. 2016
PCE - ZLN
0:2
SF3, 20. 3. 2016
ZLN - PCE
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube