6.2.2016
Adam Joska

Starší dorostenci nadělili Havířovu devět branek

PARDUBICE — Povedeným výkonem navázali starší dorostenci na včerejší výhru 7:1 nad Vsetínem. Dnes se proti Havířovu prosadili devětkrát a inkasovali opět jen jednou. Dvě vstřelené branky v utkání zaznamenal Paliesek a Roubal.

NOEN extraliga staršího dorostu, 40. kolo, sobota 6.2.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Havířov

9:1
3:0, 3:1, 3:0
Branky a nahrávky: 10:14 Machač (Šeliga, Boček), 17:22 Paliesek (Machač, Trejbal), 19:19 Štefka (Roubal), 25:25 Žouželka (Paliesek), 27:22 Petrus (Štefka, Bucek), 32:34 Roubal (Martínek, Boček), 44:37 Roubal (Mert), 46:28 Matýs (Žouželka, Mert), 58:36 Paliesek (Machač, Trejbal) – 23:43 Kristian (Peterka). Vyloučení: 4:7, navíc Martínek osobní trest do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 70. Střely na branku: 51:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 9:1.
Dynamo Pardubice: Jánský (41. Dosoudil) – Trejbal. V. Leder, Žouželka, Mert, Boček, A. Leder – Petrus, Bucek, Štefka – Martínek, Roubal, Kubišta – Machač, Paliesek, Šeliga – Syrovec, Pochobradský, Matýs.
Havířov: Sonnek (Matoušek) – Aulehla, Chujac, Hudeček, Mrowiec, Ševěček, Srníček, Szturc, Zíková – Bambula, Janeček, Kristian, Lenomar, Pawliczek, Pecka, Peterka, Piš, Strakoš.

Komentář

O otevření skóre utkání se postaral v 11. minutě rozjetý Michal Machač, který využil vyčkávání obranné čtveřice Havířova na obranné modré čáře a zamířil přesně nad levý beton Sonneka – 1:0.

V 18. minutě se Machač postaral o gólovou nahrávku zpoza branky na Ondreje Palieska, jenž zamířil z první mezi betony brankáře – 2:0.

V poslední minutě první periody se Dynamo ještě jednou radovalo ze vstřelené branky, tentokrát propadl Sonnekovi kotouč za záda po pokusu Matěje Štefky z pravé strany – 3:0.

Ve 24. minutě se Havířovu podařilo snížit zásluhou Petera Kristiana, jenž se dostal s kotoučem až před branku, kde nikým neatakovaný zakončil mezi betony Jánského – 3:1.

O dvě minuty později vrátil Pardubicím tříbrankové vedení Michal Žouželka, jehož střela od modré čáry po přihrávce od Palieska skončila v horní části branky – 4:1.

Domácí pokračovali ve své aktivitě, která jim ve 28. minutě přinesla další branku, o kterou se postaral trefou z pravého kruhu Martin Petrus – 5:1.

Ve 33. minutě potrestal vyloučení Szturce dorážkou z předbrankového prostoru Filip Roubal – 6:1.

Do třetí třetiny vstoupilo Dynamo s Dosoudilem v brance, který se po čtyřech minutách v brance vyznamenal zákrokem při samostatném úniku Kristiana. Havířov se nedokázal prosadit, Dynamo naopak přidalo další branku. Mert našel svou přesnou přihrávkou před branku si najíždějícího Filipa Roubala, který pálil z první přesně – 7:1.

Ve 47. minutě se domácí prosadili při hře čtyři na čtyři, po vyhraném buly dostal Ondřej Matýs přihrávku od Žouželky a pokusem z pravé strany se nemýlil – 8:1.

Gólový účet utkání uzavřel minutu před koncem zápasu Ondrej Paliesek, jenž svou střelu zápěstím z mezikruží umístil přesně k levé tyčce – 9:1.