16.1.2016
Martin Stříbrný, Jan Hrabal

Starší dorostenci si zastříleli v Litvínově, vyhráli 8:2!

LITVÍNOV — Šestou výhru v řadě si připsali starší dorostenci Pardubic, Východočeši ovládli souboj v Litvínově, zde zvítězili 8:2. Ještě v polovině zápasu byl stav vyrovnaný, pak mladí Pardubáci pálili ostrými, dva góly vstřelil Ondřej Matýs, další přesné trefy přidali Matouš Boček, Martin Petrus, Samuel Rudy, Michal Machač, Michael Žouželka, Ondřej Trejbal.

NOEN extraliga staršího dorostu, 34. kolo, sobota 16.1.2016, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

2:8
0:1, 1:3, 1:4
Branky a nahrávky: 29:08 Drašar (Schmidmayer, Myšák), 43:02 Vopat (Macháč) – 18:51 Boček (Bureš), 34:18 Petrus (Blümel, Štefka), 38:47 Rudy (Blümel, Petrus), 39:46 Matýs (Trejbal), 43:26 Machač (Matýs), 47:01 Žouželka (Štefka, Blümel), 54:39 Trejbal (Boček), 55:31 Matýs (Machač). Rozhodčí: Vyštejn – Mareš, Toman. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Diváci: 121. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:8.
Litvínov: Havlík (55:31 Kovařík) – D. Havlík, M. Havlík, Hipius, Kučera, Macháč, Urbánek – Bečvář, Drašar, Helt, Ineman, Kordule, Myšák, Pavlíček, Schmidmayer, Vopat.
Dynamo Pardubice: Klouček – Trejbal, Rudy, Žouželka, Mert, Boček, A. Leder – Machala, Bureš, Machač – Martínek, Petrus, Roubal – Matýs, Blümel, Šeliga.

Komentář

První třetina utkání se hrála spíše v oslabení, když se oba týmy proviňovaly fauly. Úvodní branka ale stále ne a ne padnout. Diváci na zimním stadionu Ivana Hlinky si na první gól museli počkat až do devatenácté minuty. V té jako první skórovaly hostující Pardubice! Dominik Bureš poslal kotouč na levý kruh osamocenému Matoušovi Bočkovi, jenž měl dostatek klidu na zakončení. Jeho střela ani tak nebyla příliš razantní, což zřejmě překvapilo i domácího brankáře, který neodkázal puku v cestě do brány zabránit – 0:1.

V prvních pěti minutách druhé třetiny uštědřil rozhodčí domácím hned osm trestných minut a dlouhé dvojnásobné oslabení. Litvínovští však všechny oslabení ustáli a v polovině utkání se dočkali vyrovnání. Schmidmayer adresoval pěknou přihrávku na čepel osamoceného Davida Drašara, který na třetí pokus procpal kotouč do brány pod ležícím Kloučkem – 1:1.

O pět minut později už ale Pardubice zase vedly! Martin Petrus dostal ideální pas od Blümela a z dobré pozice se už nemýlil a hosté zase vedli – 1:2.

Závěr druhé dvacetiminutovky byl pro domácí hodně krutý, když v něm ještě dvakrát inkasovali. V devětatřicáté minutě vypálil Samuel Rudy z prostoru od modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně domácího brankáře Šimona Havlíka – 1:3.

V čase 39:46 zasadili hosté Litvínovu další hřebíček. Trejbal oslovil přihrávkou zpoza brány na levém kruhu volného Ondřeje Matýse, který střelou z první propálil domácího brankáře – 1:4.

Ve třetí třetině se roztrhl pytel s brankami, když jich padlo rovnou pět! Po třech minutách hry se domácím podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Macháčovu střelu vyrazil Klouček jen před sebe, kde stál pozorný Lukáš Vopat, který dorazil kotouč za záda hostujícího gólmana – 2:4.

O dvacet vteřin to bylo ale opět o tři branky pro Pardubice. Po nahrávce Matýse se z bezprostřední blízkosti Havlíkovy brány prosadil Michal Macháč – 2:5.

V osmačtyřicáté minutě to bylo už o čtyři branky! Michal Žouželka vypálil v přesilové hře od modré čáry a Havlík byl bez šance – 2:6.

Další branka do sítě Havlíkovy brány padla pět minut před koncem utkání. Ondřej Trejbal tváří v tvář domácímu gólmanovi nezaváhal a debakl byl na světě – 2:7.

Osmá branka a poslední v dnešním utkání padla čtyři minuty před koncem utkání. Po přihrávce Blümela se prosadil Ondřej Matýs, který uzavřel brankový účet dnešního utkání – 2:8.