3.3.2016
Jan Hrabal

Mladší dorost si podmanil derby v Hradci Králové, vyhrál 5:2

HRADEC KRÁLOVÉ — Pochvala mladším dorostencům! Nejmladší akademická kategorie dokázala vyhrát na ledě Hradce Králové 5:2. Dynamo sice na začátku střetnutí prohrávalo, ale pracovitým výkonem zápas otočili. Dvěma brankami se blýskl kapitán Dominik Chára, dále se prosadili Filip Koffer, Radek Šír a Jiří Bucek do prázdné branky domácích. Stínem utkáním je zranění Tomáše Zemana, který musel být odvezen do nemocnice.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 37. kolo, čtvrtek 3.3.2016, Fortuna aréna

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

2:5
1:1, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 11:42 Morong (Síla, Poppel), 32:21 Duben (Síla) – 13:50 Koffer (Bucek), 28:41 Chára (Bucek), 31:24 Chára, 38:54 Šír (Chára, Jelínek), 58:49 Bucek (Šír, Vlk). Rozhodčí: Barek – Řezníček, Zeman. Vyloučení: 8:5, navíc Šedivý, Pokorný – Koffer, Mazura všichni 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 100. Střely na branku: 19:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.
Mountfield HK: Dvořák – Duben, Junek, Klodner, Krištof, Martinec, Řehák – Hladík, Jakubec, Morong, Müller, Pokorný, Poppel, Šedivý, M. Síla, V. Síla, Soukup. Vaňát.
Dynamo Pardubice: Vlk – Blažej, Hybeš, Oliva, Pejzl, Secký, Sýkora – Bucek, Chára, Jelínek, Koffer, Kostka, Mazura, Rouha, Rozlílek, Svatoš, Šír, Zeman.

Komentář

Do zápasu vstoupily oba východočeské celky velice opatrně a brankáři byli dlouhou dobu bez práce. Na nepříliš atraktivní podívanou se nejspíš nemohli dívat ani rozhodčí a tak začali horlivě vylučovat na obou stranách hřiště, což hru výrazně oživilo a dostavily se i šance. Od modré čáry pálící hradečtí beci si však na hostujícího brankáře nepřišli a jistými zákroky se přítomným divákům představil i domácí gólman Dvořák.

V okamžiku, kdy tempo hry začalo opět upadat, dostal Mountfield možnost další přesilové hry a tu ve 12. minutě zužitkoval z mezikruží střílející Matěj Morong – 1:0.

Lvi se však z vedení neradovali dlouho, neboť již o dvě minuty později se dělovkou do růžku Dvořákovy klece prosadil Filip Koffer – 1:1. Avšak namísto toho, aby se začal hrát svižný a oku lahodící hokej, přibylo spíše osobních soubojů a šarvátek. Z nastoleného trendu tak po zbytek úvodní třetiny vybočila pouze šance pardubického Zemana, jenž orazítkoval tyč domácí brány.

Vstup do druhé části hry lépe vyšel hostujícímu celku, který udával tempo hry. Lvi navíc Pardubicím situaci značně usnadnili svou nedisciplinovaností, neboť byli vylučováni častěji, než by bylo bývalo zdrávo. Třebaže strážce domácí svatyně Dvořák hrdinně odolával pardubickým střelám, na dorážku Dominika Cháry do odkryté části klece ve 29. minutě byl již krátký – 1:2.

Pardubický nositel slavného hokejového jména byl i nadále při chuti a svou ranou mezi Dvořákovy betony poslal o tři minuty později hosty již do dvoubrankového vedení – 1:3.

Hradecká odpověď na sebe však nenechala dlouho čekat a po 57 vteřinách snížil nahozením kotouče od modré čáry Tomáš Duben – 2:3.

Přítomné diváky zdvihla ve 37. minutě ze sedadel bitka mezi domácím Šedivým a Kofferem, nutno však podotknout, že celé šarvátce předcházel ostrý faul domácího Pokorného na Zemana, který opustil ledovou plochu za lékařského doprovodu na nosítkách a byl okamžitě transportován do nemocnice. Pro účastníky šarvátky a faulujícího Pokorného utkání skončilo, protože inkasovali osobní tresty do konce utkání.

Mladíci z Pardubic zákeřný faul na svého spoluhráče dokázali v následné přesilové hře potrestat střelou Radka Šíra z 39. minuty – 2:4.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili Lvi pouze ve čtyřech mužích, avšak pardubičtí mladíci této výhody využít nedokázali. Hokejisty Mountfieldu ale ani ubráněné oslabení nenakoplo a k zakončení se dostávali pouze sporadicky. Mnohem více práce měl tedy brankář Dvořák, jehož výkon v derby snesl to nejvyšší měřítko. Byl to právě strážce hradecké svatyně, který při další pardubické přesilové hře podržel svůj tým výborným zákrokem lapačkou.

V 53. minutě měli možnost hry v početní převaze i svěřenci trenéra Karla Soudka, ale hostujícího brankáře ohrozit prakticky nedokázali. Následně hra postupně ztrácela tempo, třebaže hokejisté obou týmů se nezapomněli počastovat hned několika tvrdými zákroky.

Mountfield se pokusil o zdramatizování duelu v závěrečné power play, ale výsledkem byla pouze pátá branka v hradecké kleci po střele Jiřího Bucka – 2:5. Pardubičtí mladíci se tak mohli radovat ze zcela zaslouženého vítězství.

Zápasy v sezóně

Přát., 11. 8. 2015
HKR - PCE
2:5
Přát., 26. 8. 2015
PCE - HKR
4:7
2. kolo, 6. 9. 2015
HKR - PCE
6:3
11. kolo, 18. 10. 2015
PCE - HKR
3:4sn
22. kolo, 10. 12. 2015
PCE - HKR
2:1
26. kolo, 7. 1. 2016
HKR - PCE
3:6
32. kolo, 7. 2. 2016
PCE - HKR
2:3
37. kolo, 3. 3. 2016
HKR - PCE
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube