2.3.2007
(HoH)

Dorostenci bojovali, vedli o dvě branky, ale odveta jim nevyšla

Extraligovým dorostencům končí sezona v předkole play off. Východočeši v odvetném utkání nestačili na své kolegy z Třince a podlehli jim v domácím prostředí 4:5. Pardubice vedly 3:1, jenže hostující celek dokázal otočit stav na 3:4. Poté sice vyrovnal Jan Ježek, ale hosté opět gólově odpověděly. Pardubičtí se radovali ze srovnání skóre při power play v čase 58:56, ale gól padl těsně po přerušení hry hlavním rozhodčím. Třinec tak sérii vyhrál 2:0, pro pardubické dorostence končí sezona v předkole play off.

Extraliga dorostu, předk., pátek 2.3.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

4:5
2:1, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 8:15 Fousek (Ježek), 16:35 L. Havlík (Ježek), 30:50 Radil (Kousal), 42:23 Ježek (Fousek, Pilař) – 3:37 M. Toman (Kubiš, Pánik), 31:17 Ostřížek (Dóczy, Kania), 38:04 Kubiš (Kania, Dóczy), 42:03 M. Toman (Pánik), 43:59 M. Toman (Pánik, Kania). Rozhodčí: Fraňo – Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 11:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:1, 3:1,3:4, 4:4, 4:5.
Dynamo Pardubice: Landsman – Krejnus, Lenoch, Blažek, Zdráhal, Vágner, Popler, L. Havlík – Fousek, Radil, Pilař – Kousal, A. Havlík, Ježek – Buchtele, Kapec, Stoklasa. Trenéři: Jiří Fibiger a Otakar Janecký.
Oceláři Třinec:

Komentář

Statistiky zápasu On line přenos

Pouze necelých deset minut se hrálo druhé utkání předkola extraligy dorostu mezi Pardubicemi a Třincem ve velké hale ČEZ Areny. Kvůli problémům s nově nastříkanými reklamami byl totiž zápas po krátké přestávce v čase 9:50 operativně přeložen do malé haly. Tou dobou ale už svítil na ukazateli skóre stav 1:1.

Už ve 4. minutě se totiž prosadil při přečíslení třinecký útočník Michal Toman a otevřel účet zápasu – 0:1. Domácí odpověděli při přesilovce. V 9. minutě byl ve správný čas na správném místě Ondřej Fousek a dorazil střelu vyslanou Janem Ježkem, kterou třinecký gólman pouze vyrazil – 1:1.

V malé hale byl zprvu aktivnější domácí celek, častěji se dostával ke střelbě a dobyl dvougólové vedení. V 17. minutě ujel Ladislav Havlík a obrátil stav na 2:1. Hosté hrozili zejména při přesilovkách, kterými se dostávali do tempa.

Ve 31. minutě zvýšil náskok domácích Lukáš Radil při hře čtyři na čtyři, ale stav 3:1 vydržel pouze 27 sekund. Na druhé straně se totiž při vlastním oslabení prosadil David Ostřížek – 3:2. Třinec byl při chuti, domácí ale hrozili z častých brejků. Oceláři ale stihli do konce druhé třetiny vyrovnat, dvě minuty před jejím koncem se tečovaná střela Jakuba Kubiše vešla mezi tři tyče – 3:3.

V závěrečné části hry se nejprve hosté dostali do vedení 4:3 zásluhou Michala Tomana, ale Pardubice ihned srovnaly. Po 21 sekundách skóroval Jan Ježek – 4:4.

Východočeši ale vyrovnaný stav dlouho neudrželi. O minutu a půl později zkompletoval hattrick Michal Toman – 4:5.

Pardubice se jaly vyrovnat, často se dostávaly do střeleckých příležitostí, velkou šanci měly při přesilovce pět na tři v 51. minutě. Ale třiapadesátisekundovou dvojnásobnou výhodu nedokázaly využít.

Domácí zatlačili svého soupeře ještě v závěru zápasu při power play. V čase 58:56 se malá hala dokonce radovala ze vstřelené branky, když se v brankovišti nejrychleji zorientoval Jan Ježek a poslal kotouč za záda gólmana Ocelářů. Jenže těsně předtím rozhodčí Fraňo přerušil hru.

Po nadějích na srovnání bylo v čase 59:17, kdy Jan Ježek byl za podražení vyloučen. Dorostenci HC Pardubice prohráli i druhé utkání s Třincem a sezona pro ně končí v předkole play off. Dále postupuje slezské mužstvo.